reklama

Przystanek kulinarny

Temat na forum 'Dzieci urodzone w październiku 2010' rozpoczęty przez ewelw, 7 Luty 2010.

  1. ewelw

    ewelw bywalec

    Najlepsze odpowiedzi:
    0
    Hej!!!
    Tutaj możemy dzielić się ulubionymi przepisami kulinarnymi, oraz innymi przysmakami, na które najdzie nas ochota!!!!
    Zapraszam do postowania!!!!!!!!!!

    Ps.
    Muminka, możesz napisać, jak przygotowujesz ryż ze śmietaną i truskawkami??
     
  2. Muminka

    Muminka Podwojna mamusia

    Najlepsze odpowiedzi:
    0
    Ryz z truskawkami
    Ryz ugotowac :tak::-D
    Slodka smietane ubic.(ja robie to w mikserze i uzywam slodkiej smietany w butelce od Rama specjalnie stworzonej do ubijania na slodkie potrawy)
    Na sam koniec dodac cukier puder.
    Truskawki pokroic w drobne kawalki i recznie domieszac do smietany :-)

    Jak ubijacie smietane w mikserze to tylko krociutko bo mi juz se trzy razy sie mslo zrobilo

    Szybkie proste i pyszniutkie!
     
  3. reklama
  4. ewelw

    ewelw bywalec

    Najlepsze odpowiedzi:
    0
    Dzięki!!
    Jutro niestety będzie ogórkowa, bo już mi wczoraj smaka narobiłyście i już składniki pokupione.
    Ale dziś już mam ochotkę na te truskawki. To trza w tym tyg pomyśleć...
    z tym że mi też nie wychodzi ubijanie śmietany. Zawsze masło :no:
     
  5. pszczylaszczka

    pszczylaszczka Fanka BB :)

    Najlepsze odpowiedzi:
    0
    ja mam taki przepis odnowiony na ogorkowa,
    - warzywa sie gotuja ....wyrzucam, daje ziemniaczki
    - ogorki obieram ze skorki i kroje w slupki. zasamazam na patelni z cebulka
    - lacze i daje ten sok z ogorkow
    -dodaje 2 serki topione
    pychotka kremowa:-)
     
  6. Ren

    Ren Bedzie dobrze

    Najlepsze odpowiedzi:
    0
    ale pysznosci a tu podaje przepis na moje ulubione bitki wolowe mniam mniam

    -wołowinę pokroić w plastry i zrumienić na tłuszczu . Przed zdjęciem z patelni posolić i popieprzyć płaty mięsa.

    -wołowinę przełożyć do garnka i zalać wrzątkiem. Dodać pokrojoną marchewkę, zrumienioną na patelni pokrojoną cebulę i dusić kilka godzin pod przykryciem aż mięso skruszeje.

    -na koniec zagęścić sos. Całość doprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.
     
  7. ewelw

    ewelw bywalec

    Najlepsze odpowiedzi:
    0
    Ren A jaką wołowinkę kupujesz?? Pręgę?? A jaka się jeszcze nadaje?? Z czym podajesz te bitki?? Cebulkę też podsmażasz??
     
  8. Ren

    Ren Bedzie dobrze

    Najlepsze odpowiedzi:
    0
    ewelw ja w moim miesnym wolam o wolowinke na bitki :-D i odrazu mam pokrojona tylko mowie ile bym chciala ale chyba kazda sie nadaje tak mis ie wydaje przynajmniej;-) tak cebulke podsmazam ,a podaje z ziemniaczkami i mizerie lubie do tego ;)
     
  9. Muminka

    Muminka Podwojna mamusia

    Najlepsze odpowiedzi:
    0
    Jenki ta kremowa to jest swietna.Ja podobnie kremowke robie z miesa mielonego i pora. Tzn. podsmarzam lekko mieso dodaje por i ziemniaczki dolewam wade i przyprawy na koniec dodaje serki. Pyyyyyszne! Ale z ogorkami to wyprobuje bo jakos narazie im kwasniejsze tym lepsze!
    Ha ha ha a ja dzis na obiad mialam bitki wolowe.!!!:tak: Tylko sosik mi wyszedl za gesty bo klumpa jedna! No i slone ... ale miesko i marchewka byla pierwsza klasa! D ego mialm buraczki z cebulka i ziemniaczki z koperkiem. :happy2:
     
  10. reklama
  11. saana

    saana Początkująca w BB

    Najlepsze odpowiedzi:
    0
    Muminka pierwszy raz czytam o takiej zupie z mięsa mielonego. Wygląda na dość dobrą. A jakie wrzuca się serki? I czym doprawiasz? Pora dużo?
     
  12. Muminka

    Muminka Podwojna mamusia

    Najlepsze odpowiedzi:
    0
    saana ja na 200 gram miesa biore dwa duze pory.Przyprawy tylko sol i piepsz ale soli niezaduzo bo serki sa slone. A serki to topione. Na tyle biore zawsze 200 gram serkow.Tylko zeby wody za duzo niebylo bo bedzie za malo kremowa.
     

Poleć forum