reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
Dzień doberek :) witam się niedzielnie oj spałam dziś jak dziecko.
Anulka- morze mmmmm bajecznie bardzo dobrze odpoczniesz.
Kasia es-dobrze wiedzieć :)
Truskawka- a pracować zamierzasz do oporu? pytałam ale nie pamietam czy mi odp. a na kiedy masz termin ?

Mam nadzieję że odmeldują nam się dzisiaj te wszystkie milczki!!!!

Hej dziewczyny.

kasia, ja dużo kupowałam u dwóch sprzedawców, Informacje o Użytkowniku r_p77 u tego np. kupiłam zestaw tommee tippee z laktatorem, też wyszło tanio. Laktator super się sprawdza, a Mały ładnie ciągnie z tych smoczków. A tego drugiego sprzedawcę już ktoś ci podał:happy:

U nas wszystko dobrze. Pojawienie się Małego wywróciło wszystko do góry nogami. To on narzuca plan dnia:-D Dlatego ciężko mi zaglądać, bo jak śpi to albo jesteśmy na spacerku, albo próbuję odsypiać noce:sorry: Mały budzi się co 2 godziny w nocy, więc nie jest źle. Zazwyczaj zje i idzie dalej spać, ale różnie to bywa. W ciągu dnia potrafi przespać ponad 3 godziny, szczególnie jak jest na dworze. Ma dwie pory czuwania w ciągu dnia, i trochę wtedy marudzi. W sumie przesypia 18-19 godzin dziennie. Poza tym lubi się kąpać i pielęgnować po kąpieli, tylko za pierwszym razem płakał (jak teściowa go kąpała:-p:-p:-p:-D). Dziś w nocy dostał katar, mam nadzieję, że to nic poważnego. Pewnie jutro wybierzemy się do lekarza.

Pozdrawiam was wszystkie.

Hello :-)

Rozia - ja Ci odradzam butelki lovi, szkoda wywalonej kasy.Nie łap się na chwyt marketingowy pod tytułem sterylizacji. Ja uwielbiam wydawanie kase, na punkcie młodego mialam świta w związku z czym testowałam wszystkie możliwe butelki jakie były wtedy na rynku :sorry::sorry::sorry:...lovi odpadła w przedbiegach, smoczek jest wykonana z jakiegoś tworzywa które się szybko po myciu wypacza i potem się mleko wylewała między plastikiem a smoczkiem. Ja zadowolona że dziekco tyle wypiło a się okazywało że wszystko wyciekało po cichutku do tetry. Dr Brown jest fajny, mocna butelka etc ale do mycia przeokropna. Ja byłam za bardzo zmęczona żeby się męczyć w mycie tej butelki. Wszystkei inne też były dosyć dziadostwie. Ten plastik jakiś do bani i szybko były zniszczone, smoczki tak samo. Najlepsze był tomme typpe i avent. Mocne i porządne, wytrzymałe bardzo. Można dokupić różne gadzety do kompletów, zalezy na jaką firmę się zdecydujesz. Teraz avent wydał też taką butelkę dla noworodka jak tomme typpe że wygląda jak cycek. pierwszą butelkę sobie wygotuj w garnku, pozostałe juz nie bo taki biały osad się robi i sobie zniszczych. Wlej wode do butelki , wsadz do mikrofali i już masz sterylizacje ;) ... potem wystarczy myć. Nie ma co panikować , lepiej niech się dziecko przyzwyczaja bo później jak zaczniesz dawać na pdloge to śmieci będzie wkładac do buzi.

Ania - miłego odpoczynku nad morzem :tak:

Dziama - hej :) ... ja też się wyjątkowo wyspałam dzisiaj :-)

Roszpunka - no niestety... teraz to juz tak do końca życia podporzadkowanie pod dziecko :-D:-D:-D ... przyjdzie pewnego dnia ten moment gdzie przespi Ci cąłą noc ... jak bedziesz zmeczona to sobie to powtarzaj :tak::tak::tak: ... mi to wizja pomagała ;-)

Witam:)

Kasiu tylko nie butelki lovi dokładnie jak pisze Lori.Z Lovi za to polecam smoczki uspakajające

.Co do butelek jeszcze to wszystkie można w ten sposób sterylizować:). My mamy TT i jak dla mnie są super. Nie gotuję ich nie sterylizuję tylko myję w normalnym płynie do naczyń,jak mi się przypomni to zaleję wrzątkiem żeby sparzyć to jest raz na kilka dni.Antoś nigdy nie miał żadnych krostek,pleśniawek itp. Teraz już bierze zabawki do buźki i tak myślę że jakbym te butelki tak sterylizowała to te grzechotki i maskotki teraz też? bo przecież ile tam jest zarazków....

Miłej niedzieli życzę

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki :-)

To Kasia chce butelki lovi :-) Ja juz kupiłam zestaw z tommee tippee :-) Jakoś najbardziej do mnie przemawiają :-)
A o tym sposobie sterylizacji w mikrofali to też słyszałam i nie przy konkretnej frimie butelek tylko ogólnie :-)

Ja dziś idę na piknik :-) Klub sportowy, do którego wcześniej chodziłam organizuje i może być całkiem fajnie :-) Mam tylko nadzieję,że pogoda nam dopiesze, bo niby słońce jest, ale co chwila chowa się za chmury :-(

hej niedzielnie! ja dzisiaj też wyspana mimo iż już od kilkunastu dni strasznie bolą mnie plecy. jak się w nocy obudzę to potem ciężko znaleźć dogodną pozycję aby usnąć ponownie. no ale nie narzekam. zawsze może być gorzej ;-)

kasiaes ja też mam butelki tommy tippe. sprawdziła je już moja bratowa przy bliźniakach i się super sprawdzały. ja mam sterylizator do nich taki do mikrofali. ale szczerze mówiąc będę robić tak jak viola, myć normalnie czasem wysterylizuję i tyle. nie jestem zwolennikiem zbyt sterylnego chowania dziecka bo potem się to może odbić jak dziecko zacznie wychowywać się na podłodze i zainteresuje się zabawkami.

roszpunka fajnie że udało wam się jakoś uporządkować życie z Maksiem. domyślam się że czasu brak ale wpadaj do nas jak będziesz miała okazje.

truskaffka
no właśnie jak długo chcesz pracować? i jak samopoczucie?

dziama
miłego dnia z ukochanym

pozdrawiam wszystkie i wpadne póxniej

Hej
:-)Lori no przydadzą sie kciuki, przydadzą:-)

Kasia_es
ja bym kupiła 4 butelki na początek - dwie mniejsze i dwie większe:-) a póżniej zobaczysz czy wam starcza;-)

Rozia miłego pikniku:-), ja odbieram Lh i FSH:-)

Truskaffka, Kasia_es no jeszcze nie taki spokój:baffled: wrzesień jest przerąbany i aż boję sie poniedziałku bo mam znowu pierwszą zmianę, no ale uporamy się:-)

Dziama mam nadzieje że "wizyta" stosunkowo dobra:-D;-):-p

Roszpunka to mały spokojny:-) da trochę mamie odsapnąć:-)

Miłej niedzieli:-)

Hej dziewczynki,
Bardzo dziękuję za porady, bo moje doświadczenie = 0 Ciemna masa i tyle.
No ale jeśli mam kilka pozytywnych opinii o Tommy Tippee "z pierwszej ręki", a nie jakichś pisanych na zlecenie na necie, to będę musiała się nimi zainteresować :-):-):-)
Aniu, mam nadzieję, że pobyt nad morzem będzie udany, aż Ci zazdroszczę!
Róziu, udanego pikniku!!!
Lori już któryś raz pomyliła mnie z Rózią, ale kobietom w ciąży wszystko się wybacza ;-);-);-)
Dziama, no to miło spędzaj czas ze swoim m!!!
Roza_, na pewno dasz radę, pierwsze koty za płoty, więc teraz mam nadzieję, że już będzie z górki!
A co się z naszą Ilonką dzieje, bo się martwię...

Miłej niedzieli!

reklama
Ja nie pisalam bo nie mailam kiedy bylam w pracy w piatek i w sobote i mialam jeszcze wczoraj impreze wiec zmeczona bylam jak niewiem co ;/
W piatek bylam u gina i okazalo sie ze z moja nerka nie jest za dobrze musimy ja kontrolowac a jesli beda ataki to na szpital bo jest obawa ze ja strace :(
ide was poczytac

Do góry