• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Przystawiam go bardzo często w dzien......w sumie to prawie cały czas na cycu siedzi... mleko mam raczej dobre , bo jak odciągnę to sie zbiera śmietanka żółta na górze , ale jest go mało tak naprawde..... czyli co nawet jak go bede przystawiać często w dzien to mi zaniknie ????????????????????????? :-(:-(:-(:-(:-(

Jasia karmiłam strasznie krótko bo mleko miałam jak wodę i tez Go prawie nie było,... lekarz kazał dokarmiać bo dziecko nie przybierało w ogóle...... teraz tak bardzo chciałam karmić ale taka sama sytuacja .......ciągle głodny.... mimo ze to mleko inaczej wygląda - lepiej !!!!!!!!!!!

Sylwia a moze kładź ją np po 20 wtedy moze da Ci pospać :)
Mój Jaś zawsze wstawał późno ( na szczęscie ) teraz idzie spać razem z Pawełkiem o 21 i wstaje ok 8 :) i ostatnio juz w dzien nie chce spać ......:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
ja nie jestem za tym żeby za wszelką cenę karmić piersią, uważam że mm są teraz bardzo dobre, ale pamietam że Ilonce zależało na cycusiu bo to jednak dużo bardziej ekonomiczna wersja karmienia. Tak więc Ilonka trzymaj się dzielnie i nie poddawaj! wszystko jeszcze możesz rozkręcić jeśli chcesz! ... pamiętaj że to nie twoje słabe mleczko tylko psycha Ci tak działa. Duuuuuuuuużo pij wody a mleczko będzie.

ostatnio fakt mało wody piłam ..dzis nadrabiam ... ale w szpitalu połozna mówiła 2,5 litra dziennie płynów,( ogólnie , czyli np zupa, herbata sok itd )

Czuję ze to bedzie masakra jak odstawie butlę w nocy :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( dziecko bede głodowac :-(:-(:-(

Ilonka- słyszałam że jak się dokarmia butla to sie tez dziecko rozleniwia ze ssaniem i moze on jakoś nie ssa jak powinien a jakbyś ściagała i butlą karmiła? wiedziałabys ile zjada itp? kurka no nie wiem poprawcie mnie jak sie mylę

Ilonko inne mamy polecają piwo Karmii i herbatki na laktacje z Hippa :) może spróbuj bo piwo poleciła położna

edit
sposób Dziamy tez jest dobry

Ostatnia edycja:
ja nie polecam bo odciągam sie dużo mniej niż faktycznie jest w piersi i jeszcze tylko można doła złapać. Generalne na laktację trzeba pić jak najwięcej i często przystawiac. Dziecko najlepiej pobudzi piersi.

Ilonka - ja z mojej strony polecałabym Ci na pewno konsultację w poradni laktacyjnej, ja cały czas miałam telefon pod ręką i każde nowe problemy jakie mnie napotykały z karmieniem to babeczka rozwiązywała :) Jak mały mi spadł na wadze a nie chciałam go odstawiać a ni na chwile od piersi to karmiłam go równocześnie cyckiem i strzykawką do której była wsadzona cieniutka rureczka. Nie pamiętam jak sie ona nazywała. Pił mleko mm na podtuczenie a równoczesnie pobudzał moją laktację. Mam gdzies nawet takie zdjęcia na pamiątkę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry