reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

Pauluś ta pani doktor mówiła ze stały aparat to gdzieś jak skończy 10 lat nie wcześniej . A to znowu musze kasę zbierać :baffled:

Katy a kij jej w oko ;-);-);-)

Rozia lecem na pocztem :-D:-D:-D

reklama
witam. my dopiero zlądowaliśmy w domu

Oluś bioderka ok. ostatnie usg już było. zaszczepiony też jest. za miesiąc następne szczepienie i spokój na pół roku. mój pączuś waży uwaga 9, 1 kg :szok: pulpet na maksa.

teraz obiad robię, pierogi od babci a potem nadrabiam bo widzę troszkę popisałyście

ilonka co do fotelika to myslę o takich. ale chciałabym najpierw znaleźć w sklepie i przymierzyć Olka do niego. no i nie wiem jaki przedział wagowy lepiej wybrać

ESPIRO NOWOŚĆ FOTELIK 9-36 kg KAPPA TESTY PIMOT (3065065323) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Fotel 0-25kg Espiro Delta _organizer_lusterko_24h (3066538735) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

rozia auto kupione więc mam nadzieję że nam też się będzie sprawdzać. właśnie niby kombi a takie zgrabne więc dla mnie super

Ostatnia edycja:
Losiczko stały aparat to już będzie straszny wydatek... :baffled: sam aparat na 1 łuk kosztuje 1 500,00 zł (przynajmniej u mnie), a później co ok. 6 tygodni wizyta 100,00 zł :szok: Także w przeciągu średnio 1,5 roku uzbiera się niezła sumka... Ale cóż, piękno i zdrowie kosztuje :-p
Kurcze, a może lepiej zaczekać i założyć od razu stały? Bo będziesz płaciła 2 razy... nie wiem ile w tym prawdy, ale słyszałam, że najlepiej zakładać stały aparat jak właśnie są już wszystkie stałe zęby, a przynajmniej większość :tak: spotkałam się z przypadkami, że dzieciaki które nosiły ruchome i tak musiały później nosić aparat stały, a jak wiadomo koszt podwójny :baffled: Ale Ty wiesz najlepiej co Ci ortodonta powiedział :tak:
Chcę doradzić, bo naoglądałam się tylu przypadków podczas moich wszystkich wizyt, że o jeju
:-D

Agnes ale z Was podróżniki :-)

Pauluś ta pani doktor mi tłumaczyła że tak małe dzieci nie maja aparatu na stałe bo o nie nie dbają. Tzn są jakieś wyrzeczenia typu snikers nie itp. A takiemu młodemu a szczególnie mojemu Kubuli to cięzko będzie zrozumieć ze nie moze zjesć batonika bo ma aparat i dlatego ta pani doktor zakłada dzieciom powyżej 12 rż. Moja siostra miała u niej robiony aparat i jej dzieciaki a babka ma super super podejśćie do dzieci .
A koszty :sorry2: wiadomo że muszą być :sorry2:

Aha, no w sumie i racja, jednak im człowiek starszy, tym bardziej o to dba :tak: W sumie musieli byście zaczekać jeszcze troszkę na stały aparat, a tak to może ten zacznie już coś działać :tak: Mam nadzieję, że zrobi cuda i nie będzie potrzeby ponoszenia kosztu stałego aparatu :cool2:

Ja pamiętam jak nie mogłam nic jeść, zresztą teraz po "dokręceniu" też tak mam ;-) ogólnie mając założony aparat nie powinno się jeść skórek z chleba i innych twardych produktów żeby nie uszkodzić sprzętu :-D jeść właśnie batoników i innych fifirifków typu snickers, żuć gum itd. aleeee ja przetestowałam wszystko i da się to spokojnie spożywać :-D także wchłaniam wszystko :-p
Ja bym była chora jakbym czegoś nie mogła zjeść :zawstydzona/y::sorry2: więc musiałam kiedyś i muszę teraz kombinować
:-D

Pauluś ja też miałam wiek lat temu :-D taki ruchomy aparat i do dzisiaj pamietam jak raz w tyg mama go skręcała a ja na drugi dzień nic nie mogłam pogryż tak mnie bolały kiełki. Mój młody jest zachwycony :sorry2: ale biedak nie wie co go czeka jak matka będzie latała za nim zeby założył aparat :sorry2:

Ale mamy temat :-D ja jestem wydydana i nie przez męza :-D w głowie pełno projektów torebek. Truskawie miśka muszę uszyc a nie mam kiedy :-( ale muszę bo mała za chwile będzie na świecie a miśka niet :baffled: tzn nie musze ale bardzo chcę :-):-):-)

Szef dzwonił ze czeka za przelewem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: chyba już 10 w tym tyg cham jeden. Myśli że tym stwierdzeniem nakarmię rodzinę palant jeden :wściekła/y:

Do juterka dziewczynki:-):-):-)

agnes na pewno bedziecie zadowoleni :-) ja się przesiadłam z małego autka i miałam obawy jak to będzie, ale bardzo szybko sie ogarnęłam :-) Także życzę aby wam wiernie autko służyło :-)

u nas usg bioderek też ok :-) Także następne w 5-6 miesiącu życia :-)

Ja tez nosiłam stały aparat i tez jakos nie kojarzę,żebym znowu jakieś duże wyrzeczenia sobie robiła... Wydaje mi się,że jadłam wsyztsko :-)

Losiczko dobry temat nie jest zły :-D
Kuba dzielny chłopak, weźmie to na klatę :tak:
A szef.... no cóż, kawał **uja- reszta dziada!!! :wściekła/y:
P.S. ale fajowskie wisienki w sygnaturce
:rofl2::elvis:

Rozia ja bym inaczej nie mogła :-D żarłok ze mnie :zawstydzona/y::sorry2:
Super, że z bioderkami wszystko OK, wyrośnie zgrabniutka laseczka :tak:

reklama
Do góry