• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

reklama
Dzień dobry :-)

Liluu ja chętnie wpadnę na krokiecika... Tak dawno nie jadłam...

A co do halloween, to wczoraj byli u nas przebierańcy i sie lekko zdziwiłam... Dostali czekoladę i to gorzką, bo ja dostalam od cioci, a nie lubię :-)

Mnie mało, bo u mamy jesteśmy i tak jakoś brak czasu ...

Miłego dnia :-)

Rozia hahahaha to ich załatwiłaś :-D no chyba, że lubią gorzką :rolleyes2:
U mnie nie było żadnych dzieciaków, chociaż na starym mieszkaniu chłopaki z bloku gonili za cukierami po sąsiadach :tak::-)

dzien dobry :)

wpadam zapalić świeczkę za wszystkich waszych bliskich i dalekich, znajomych i nieznajomych ..
[*]

my jeden cmentarz odwiedziliśmy, pomodliliśmy się,z rodzinką dawno nie widzianą sie spotkaliśmy, strzelankę (odpust czy jak tam się u was mówi) nawiedziliśmy :p
Mati siostrze kupił balona:cool2: a sobie ninjago lego:-p

potem szybki powrót do domu bo Amelia już meeega śpiąca, oczka błędne, flaczek się zrobił hehe
teraz śpi, a my po kawce. Potem spotkanie rodzinne, wspólny obiad i jedziemy jeszcze na groby :)

pozdrawiam

i krokiecika przytulam :p
w zamian mogę dać kawałek ciacha cytrynowego ;) przyjaciółka przywiozła i resztki dziś zjadamy :p

Paula haha dobre :-D

Matik mi wczoraj przyleciał z hasłem "cukierek albo psikus" ale się nie orientuje o co kaman, bo jak mu mówiłam psikus to mi robił psikusa:-D a jak mówiłam cukierek...to mi dawał cukierka:-D

hello

Truskafffcia - no tu jak nie dasz cukierka, to ten psikus, to obrzucone jajkami okna domu....

Liluu - co do tego linka - w ciągu 15 minut organizm się najada, tzn. od momentu rozpoczęcia jedzenia i trawienia, po ok. 15 min. mózg wysyła informacje, że jest najedzony. Zatem tak jak ktos napisał, tak długie karmienie nie ma sensu, bo "jest już najedzony". Czasami chcemy dac za dużo i... jest juz o jedną łyżeczkę za dużo i się ciofa.... Mój Kuba ma tak, że jak za dużo ma na łyżeczce, a jedzenie jest gęste, albo coś grubszego się trafi, to tez ma taki odruch, więc go uspokajam i zaraz daje picie, żeby poszło, bo on bardzo często łyka, a nie gryzie.

Może spróbuj jeden posiłek podzielić na dwa (mniejsze) i dać Lilly w dwóch ratach, ale nie za długo trwających. Częściej, a mniejsze porcje.

Ostatnia edycja:
Katrina moje dziecie nie zjada wiecej niz 80 ml na jeden posilek niestety
tam rzeczywiscie kobieta przesadzila z tym karmieniem
u nas jest tak ze na poczatku zjada chetnie wiec karmie szybko zeby zjadla jak najwiecej ( teraz drugi dzien nie dziala nie chce wogole) a po 5 minutach spowolnienie i jeszce troszke wciskam k

kaszek nie jada wogole zadnej owsianki czy kleikow o tym nalezy zapomniec wczoraj chcialam zobac.zyc czy przeprosila sie z owsianka i po polowie jogurtu dalam lyzeczke w efekcie wszystko zwrocone
dzis rano jej ulubione monte po jednej lyzece zwrocone a potem juz nic nie chciala a wczoraj wieczorem po tym jak zwrocila zjadla z checia polowe jogurciku a godzine pozniej jajecznice z jednego jajka
wiec jak same widzicie ona zjada jakies tam male ilosci ale dzisiaj to juz sama siebie przechodzi nic nie chce zaledwie z 50 ml zupki udalo ki sie jej wcisnac w tym czasie zabawa telefonem zabawkami i moje spiewanie zeby tylko odwrocic jej uwage od jedzenia

truskafffka to niezle Matik sie zabawil :-D

Liluu - a pija mleko? albo inne rzeczy w postaci półpłynnej? bo może to przez zęby i lepiej by jej może wchodziło w takiej postaci, albo może ma jakiś refluks?? Miała tak zawsze czy teraz dopiero?

Wskaźnik Cole'a - Zdrowie dziecka - Kalkulatory Medyczne - FOZIK.pl - Portal dla kobiety o zdrowiu i stylu życia

fajny wskaznik podobny do naszego doroslego BMI

wazylam ja na normalnej mojej wadze elektronicznej tylko ze ja posadzilam myslicie ze wynik jest prawdziwy? Czy raczej zaklamany? Waga elektroniczna bo wyszlo ze wazy 8.600 jesli to prawda to jestem szczesliwa wzrostu ma 68 cm na stojaco pod sciana :-)

Katrina pije mleko tylko w nocy z 3 razy a potrafi i 5 po 150 ml srednio

a o co pytasz czy tak zawsze?

reklama
Liluu - czy zawsze tak Lilly miała czy to się teraz zaczęło z tym zwracaniem?

Wiesz co - jak tak zsumujesz te posiłki w ciagu doby (razem z nocnym mlekiem) to chyba nie jest tak źle, jak je po 80ml na raz. Tylko weź sobie spróbuj zsumować ile to daje ogółem na dobę. Mały sie obudził, więc zmykam, jestem pod tel.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry