• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

No właśnie widzę że wątek trochę umarł a szkoda :) no nie dziwię się że się dorobilas jako pierwsza lapka :) juz widzę jak chodziłas i trulas u nas tez tak jest i biedny chłop nie ma wyjścia jak banie chce słuchać :) tzn robimy to subtelnie nigdy wprost :)

reklama
hejka

Jak wszystkie pouciekały na FB, inne popsuły wszystkie lapki, to nie dziwota, że wątek umiera!!!!!!!

Ja myślałam, ze jak już skończe pracować, to będę miała wiecej czasu, a tu doopa. Fakt, ze częściej z Kubą odwiedzamy koleżanki, czyli udzielamy się towarzysko w realu, ale ciągle jest coś w domu do zrobienia, nie mówiąc o tym, że wszystko na mojej głowie, bo mąż wrócił do pracy na full time i nie ma całymi dniami.
A co się może dzićc w domu tak interesującego, że aż trzeba by to opisywać???

Dziama ostatecznie będziemy mieli wspólnego, bo Puzel i tak siedzi na stacjonarce, więc bez sensu żeby jeden lapek cały czas leżał bez użytku ;-)

Katrina fajnie, że Wasze życie towarzyskie kwitnie :tak: Zawsze to jakaś odskocznia od dnia codziennego :blink:

U mnie tydzień sprzątania :-p Niby robi się to na bieżąco, ale ubzdurałam sobie, że w tym tygodniu przelecę mieszkanko jeszcze raz, tak na błysk ;-) I tym sposobem wczoraj sprzątałam w szafie, myłam drzwi i nadprogramowo postanowiłam upiec pierniczki :-) Dzisiaj z rana je ozdabiałam (ostatni raz! już nigdy więcej!), pomyłam okna, wyprałam firanki, a teraz pralka walczy jeszcze z ubraniami :-D
Na jutro mam plan umyć lodówkę, ogarnąć kuchnię i łazienkę ;-) w czwartek już tak delikatnie kurze, podłogi i pościel przebiorę :-p SZALEŃSTWO! A w piątek już tylko leżę i pachnę ;-)
W sobotę jedziemy do mnie (mamy ostatnie spotkanie w poradni) i ja już zostaję do świąt... Puzel niestety musi wrócić na dwa dni do pracy... a w Wigilię z rańca jedziemy do dziadków od strony taty i tam będziemy świętować :-) Przyjedzie też taty siostra z ad morza z córką i wnukami- będzie wesoło :tak:

Paula - hmm a może i do mnie byś wpadła tak ze szmatką, mopem i odkurzaczem, właściwie to odkurzacz nowy mam i mopa tez, to sama wpadaj i razem do dzieła. Ja się nie mogę zebrać. Tzn. nie bardzo mogę, bo z dziećmi to nie robota, więc chociaż byś zerknęła na nie, żeby się n ie pozabijali, a ja w tym czasie sobie górę ogarnę. Cio?????

My na święta jesteśmy w domu, teściowa przyjdzie do nas na Wigilię, w drugi dzień świąt idziemy do znajomych, nie mam jeszcze planów na pierwszy dzień, może szwagierkę z rodziną zaprosimy.

Katrina nie ma problemu :-) Ja mam teraz bardzo dużo wolnego czasu, także mów kiedy, a będę ;-) Do tego lubię sprzątać, więc powinnaś być ze mnie zadowolona :-p dodatkowo, w między czasie i pobawić się z dzieciakami mogę :-D

Ja mialam w srode wizyte u malutka wazy juz prawie pol kg a chlopczyk ciut mnie. Ladnie rosna i przybralt duzo na wadze od ostatniego usg..  serduszka ok ladnie bija.. mialam tez echo serduszek z jednym od chlopczyka musze isc do kontroli 12 stycznia..

Hejo...przedświątecznie ;)

u nas Święta czuć że heeeej!
Ale to przez to że stosunkowo wcześnie zaczynamy przygotowania ;) właściwie od mikołajek :-p
7 grudnia piekliśmy pierwszą partię ciasteczek - pierniki:-) potem wielkie ozdabianie:happy: potem przyszła kolej na maślane i znów ozdabianie:happy: a na koniec ciasteczka owsiane... na lodówce masa pudełek z ciasteczkami:-p będziemy robić słodkie podarunki dla najbliższych:-)
Oczywiście dla nas też zostaną...dobrze że dużo tych ciastek jest haha
Dzieciaki..i nie tylko...ciągle podkradają smakołyki:-p

Poza tym z Matim robiliśmy "gifty hand made " ;-) w tym roku w ruch poszły bałwanki robione ze skarpet ;-)

w domu już stoi mała choinka - u dzieci, ozdoby świąteczne pojawiają się codziennie to tu to tam;-)
przedwczoraj z leśniczówki załatwiliśmy dużą choinkę i dziś po południu ubieramy ...to już na maksa świątecznie się zrobi :-)

prezenty są...poupychane gdzie się da haha czekają na pakowanie ;-)
śledziki D będzie robił przez weekend..
chata na bieżąco sprzątana...Paula Szacun za Twój "błysk" ;)
Kevin sam w domu..nagrany, przygotowany do oglądania haha

Ogólnie organizacja jak w szwajcarskim zegarku haha ale dzięki temu nie ma tej presji czasu, napięcia, bieganiny.. możemy się skupić na sobie:happy:

Paula co Ty tak klniesz na ozdabianie pierników? haha czym robiłaś?
Katrina no i super że się towarzysko wyżywacie w realu, tak najlepiej:tak:
Olusia już pewne że będzie córcia i synuś? ale super się złożyło... :happy: pogłaszcz brzuszek :happy:
Dziama super że i Ty wróciłaś :happy: będziemy się razem mobilizować do zaglądania ;)

Ostatnia edycja:
Olusia o jacie, czyli parka? Super :-)

Truskafffka
ozdabiałam lukrem i koralikami... i ostatecznie wkurzyłam się robiąc z koralików same łańcuszki, kokardki na główkach i paski (mamy same ludziki :-p). Lukier poszedł w kąt, myślałam, że mnie trafi z malowaniem ludzików lukrem :-D Pewnie to brak wprawy, bo pierwszy raz piekłam pierniczki ;-)

reklama
Paula z roku na rok będzie lepiej heh przyznam że mnie się właśnie lukrem najlepiej dekoruje :p W tym roku kupiłam też pisaki żelowe z brokatem - Mati z nimi szalał ;) i owszem, łatwo się rozprowadza, fajnie wyglądają na piernikach, ale cholery nie chcą schnąć! Wciąż są lekko klejące:baffled:

Jak przygotowania? u nas spokojnie :)
i nawet D udało się dziś dorwać fileta z karpia z biedronki haha dobrze jest mieszkać na wsi, tłum nie szaleje :p

w razie gdybym już nie zaglądała...dziewczyny :) Wszystkiego dobrego w te Święta :) niech będą magiczne, radosne, piękne, z chwilą zadumy i spokoju .. Wesołych Świąt :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry