reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

dziama zawsze wstawiam brytfannę na gaz z oliwą i jak się rozgrzeje na to gołabki aby się przypiekły z jednej i drugiej strony. potem dodaję koncentrat pomidorowy, i na tym etapie albo wstawiam do piekarnika i tam dalej dochodzą albo zostawiam normalnie na gazie i się pieką dalej na gazie. co jakiś czas podlewam je troszkę wodą i przewracam z jednej na drugą stronę (obojętnie czy sa w piekarniku czy na gazie). ostatnio częściej robię na gazie bo w piekarniku to muszę i tak co jakiś czas wyjąć i podlać wodą, obrócić. ewentualnie na sam koniec włożę do piekarnika aby jeszcze bardziej przypiekły

ilonka
jak masz na recepcie literkę P to znaczy ze na chorobe przewlekła i refundowane. ale teraz już nie ma takich recept. więc jak będziesz miała napisana odpłatność R, 30% lub 50% tzn. że masz refundację. a pełnopłatnie to sobie podaruj bo myślę że ponad 20 zł byś płaciła. a jak dasz radę przez te 2 tygodnie to poczekaj bo to kupa kasy jednak

Ostatnia edycja:
reklama
Dziama to ty będziesz pracować nad swoją suknią ślubną?
Lor przyrost hcg widoczny, to najważniejsze :) czekamy na wizytę i jestem dobrej myśli :) niech Kropek mały rośnie zdrowo :)

a mój D...zaniedbywany, oj biedak:sorry: od czasu do czasu cosik podziałamy...ale cholercia mnie często wieczorami tak muli, że seks to ostatnia sprawa o której myślę..o kolanach już nie wspomnę buhaha
ale D wyrozumiały, mówi że czeka do drugiego trymestru, bo wtedy pewnie obudzi się we mnie dziki zwierz:-D tak przy Matiku było:-D

truskafka no u mnie się jakos tak strasznie nie obudził, ale skoro miałaś tak w pierwszej ciąży to kto wie :-D:-D:-D

ilonko ano nie mogę powiedzieć,że ten dzień był jakoś specjalnie udany... Idę chyba zaraz spać, bo padam...
A i możesz zmienić w tabelce imię na Bianka, bo już oficjalnie została zaakceptowana :-):-):-) Ma się ten dar przekonywania :-):-):-)

agnes no dokładnie.. jak kupowałam dla Jasia to płaciłam przeważnie 4,99zł za puszkę a na puszce cena ok 23 zł :szok: no ale to mleczko mu pomagało bo wszystkie kupiłam i po wszystkich nie robił kupek a tylko to mu to unormowało dlatego teraz tez chciałam to..... a znajoma jest pielęgniarką wiec pewnie załatwi na 100% aby była ta refundacja 50% :-D dziękuję,...bo nawet nie wiedziałam ze takich recept juz nie ma .........:szok: !!!!!!!!!

I ja kiedyś muszę zrobić w takiej postaci gołąbki........... pewnie bym jutro zrobiła bo pojechaliśmy po łopatkę do carfura bo po 9,49zł a tu dupa .........brak ........ :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy: ale byłam zła.......:crazy:

Dzieci najedzone czyste śpią......... m ogląda komedie polską na polsacie a ja chyba walnę sie na łoże i pójdę lulu............. :tak::tak::tak::tak::tak: :happy::happy::happy::happy::happy: muszę pomysleć co jutro na obiad........jak ja tego nie lubię ....... :crazy: bo pomysłów zawsze brak........ :sorry:

DOBRANOC GWIAZDUNIE :-D:-) KOLOROWYCH SENKÓW ŻYCZĘ..... :-) CIĘŻARÓWECZKI UGŁASKAĆ MI PROSZĘ BRZUSZKI OD CIOCI ILONY :-) A MAMUŚKI UCAŁOWAĆ DZIECIACZKI :* A STARACZKI TO NIECH GŁASKAJĄ I CAŁUJĄ.......WIADOMO CO A RACZEJ KOGO .....WĘGORZA HIHI :-)

Ostatnia edycja:
Dobranoc ilonko :-)

I ja też zmykam, zwłaszcza,że brzuch mam twardy i mnie to trochę stresuje, bo jem magnez 3x2 tabletki dziennie i nie pomaga :-( Jeszcze mam nospe kupić, ale cały czas zapominam :-( Może jutro się uda ...

Dobranoc

Kochane jutro się wybieram do apteki, powiedzcie mi jakie witaminy brałyście w okresie starań ? :p Albo po prostu jaki ogólnie teraz bierzecie, bo pani w aptece znowu będzie myśleć godzinami, a chce ją zaskoczyć, że wiem co chcę kupić :-D

posty wrąbało!!!!!!!!

próba nr trzy

małż dostał zj.........kę i PRZEPROSIŁ hi hi. a zaraz potem zasnął i chrapie. martwię się bo zmęczony strasznie ostatnio

Hej Kobitki!
Witam nowa Staraczke i powodzenia :)kasia es szanuj sie :)piateczka pozytywne myslenie,bo mnie juz kciuki od trzymania bola,ale to nic;)losiczka nastepny cykl jestTwoj:)lorelain fanka porcelanka ;)dziama Ty zdolniacho :)ilonko dziekuje Ci bardzo za zmiane imienia i przesuniecie w tabelce:)teraz juz blizej niz dalej ;)a nastepna wizyta u mnie 4 wrzesnia :)w przyszlym tygodniu polozna i zapisuje sie na porod w klinice,bo tu 8 tygodni przed porodem trzeba...jakbym pracowala w Polsce ilonko to bym Ci za darmo te puchy z kliniki przytachala ;)za Twoje dobre serducho :*Dziewczynki ma ktoras przepis moze na leczo z cukini,bo mam tyle i chce cos z tego zrobic a nie mam zadnego pomyslu i przepisu fajnego na jutro...dzieki z gory...Dobranoc kochaniutkie...:*sprobuje zasnac,ale nie wiem czy cos z tego bedzie bo synek bardzo aktywny i silny ostatnimi czasy...Spijcie dobrze Kochane :*Dobranoc :*

reklama
Ah...adisson...co do witamin,to ja na 3 miesiace przed zajsciem bralam tylko kwas foliowy i nic wiecej,bo mi lekarz powiedzial,ze wszystko inne to tylko robienie kasy na tych biednych kobietach i ze kwas foliowy w zupelnosci wystarcza...a o witaminy bedziemy sie martwic jak juz fasolka zakielkuje...Zaczelam brac od 1-go grudnia,zaszlam w lutym i do konca lutego bralam ten kwas foliowy w postaci minitabletek 400 mikrogramm 1xdziennie,tutaj to sie folio forte nazywa,a w Polsce to nie wiem,moze Folic :)witaminy to bralam femibion 1 do konca pierwszego trymestru,a potem inne,potem bralam Hipp Mama,a teraz Femibion 2 no ichyba tak juz do konca bede brac.W kazdym badz razie Kwas folowy powinno sie brac,aby nie bylo rozszczepu kregoslupa lub rozszczepu wargi,poniewaz w tych pierwszych 3 miesiacach nastepuje rozwoj wszystkich organow,a potem to juz tylko rosnie :)a wiec pozdrawiam :*

Do góry