reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Przyszle i obecne mamusie :)))

witam się z rana

już się martwiłam że coś czuję się za dobrze i jakieś doła przyłapałam, ale teraz zjadłam śniadanie i mega mdłości powróciły uuuuuuuuuuuf

Jane, Rozia
- w poniedziałek mam kontrole u lekarza i zastanawiam się czy poprosic o recepte na tabletki dowcipne które dobrze pomagają na mdłości, ale wtedy nie bede wiedziala czy jest dobrze czy źle. Teraz jak wymiotuje to przynajamniej wiem że serce nadal bije.

Rozia
- koniecznie daj znać czy cie zostawili w szpitalu czy nie.

Katy - teraz to ja brzuch mam wklęsły od tego rzygania :-D:-D:-D

Ilonka - o matko jedyna, ale bym zjadła rosołek i faworki. Jedno i drugie najchętniej pożarłabym na raz.

Paula - dobrze że nie boli, kiedy chcecie się zacząć starać tak konkretnie?

reklama
Rozia ty juz 9 dni po terminie moze byc tak ze jak cie przyjma dzis porobia badania bo zawsze musza na wstepie a jutro zapadnie decyzja balonika bo nie masz rozwarcia i w poniedzialek wywolywanie dlatego moze tak ci kaza przyjsc bo bez rozwarcia nie da sie wywolywac niestety ;/ a ja jak cos w srode ide bede 6 dni po terminie ja tam wole szybciej bo u mnie wody byly zielone 8 dni po terminie neistety a sprawdza sie takim metalowym czyms niezbyt mile uczucie bo musza ci to wsadzic do srodka i lampka swieca i ogladaja srodek ale musi byc minimum na palec rozwarcie bo innaczej sie nie da bo jak by dalo sie tam zajrzec ;p

Hello :-)

Katy hahaha
:-D no kto wie ;-)
Mam nadzieję, że ten cykl był jedynym takim „dziwnym” cyklem i od tej pory będą już bardziej „normalne” :tak:
Jak tatko?

Ilonko tak mi się właśnie przypomniało co z Twoim prawkiem?
:confused:

Lori tak porządnie zaczniemy się starać pewnie po ślubie (nie mam pojęcia kiedy)
:dry: a to dlatego tylko i wyłącznie dlatego, że będziemy razem mieszkać i będzie okazja na staranka praktycznie cały czas… :tak: ale chcemy zacząć próbować jak tylko K dostanie umowę na stałe, czyli kwiecień/maj ;-) wiesz jak to jest, rzadko się widujemy i nigdy nie wiadomo czy damy radę być razem w okolicy owulki, dlatego mamy utrudnione staranka puki co :-( aleeeee może akurat się uda :tak:

Sylwia nie mogę doczekać się na Mariuszka
:-)

Rozia daj znać jaka decyzja zapadła w szpitalu :*
:tak:

Miłego dzionka
;-)

sylwuś a Rozia nie ma przypadkiem rozwarcia na palec ???????????
Lori zapraszam na to i na to :-D:-D:-D skoro takie zachcianki to znaczy ze jest Ok i tego sie trzymajmy zreszta wizyta juz tuz tuz :tak::tak:

Paula haha czekam do wiosny .. wole wtedy jezdzic niz teraz :-D bo bym jeszcze auto rozbiła :-D a i tak bym nasze kiedys rozbiła o drzewo haha ,,, taki ze mnie kierowca

Ilonko oj tam, oj tam niektórzy mówią, że najlepiej właśnie uczyć się jeździć w zimie... :-p nic nie rozwalisz, dobrze Ci pójdzie ! :tak:

Lori nic tylko się cieszyć, bo to znaczy, że wszystko jest OK :-)

sylwuś aha ..... nie wiem jak to jest juz ... bo z Jasiem miałam wywoływany ( i to jeszcze przed terminem :szok:) ale rozwarcie miałam na 3 cm juz wtedy .. ale myslałam ze wywołać mozna bez rozwarcia tzn kroplówką oxytocyny tak jak ja miałam ... a tu jakies baloniki itd :szok: u mnie chyba takiego czegoś nie ma:sorry2::sorry2: hehe

Paula oj nie wiem . wolę poczekać i sobie spokojnie na wiosnę jezdzić a tym bardziej ze ja bede uczyć sie u mojego szwagra wiec on od razu bierze mnie na 4 godziny po dużym miescie :szok: i tak co tydzien .. ( bo tylko w weekendy bede mogła jezdzić )
Lori hehe czyli dobry znak :-D:-D

Mieszkanko posprzątane,,,, potańczyliśmy sobie z chłopakami :-D:-D:-D tak przy okazji odkurzania hehe !!!!

wiec teraz tylko za faworki sie musze wziąść :tak: tzn ciasto mam juz gotowe wiec tylko smazyć :-)

no bo jak nie masz rozwarcia minimum na 2,5 c,m to nie wp[uszczaja na porodowke niestety a mnie wpuscili z 2 cm lekarz mnie zaprowadzil i powiedzial ze zobaczymy co sie bedzie dzialo a jak cos to poprostu wroce bo porodowka pusta wiec soie mozna ppobawic a moze byc tak ze zrobia rozi testy i zobhacza jak sie jej macica sprawuja przed wywolywaniem i jak maluch sie zachowuje przy podawaniu oxy ja miaalm z 7 testow jedna pre indukcja az wkoncu sama urodzilam bo na wywolywanie mala sie jednak nie pisala hehe a troszke sie nauczylam o porodach itp bo lezalam 3 miesiace i polozne mi wszystko tlumaczyly az sie smialysmy ze omge isc i jakis dyplomilk moze zrobie heheh

reklama
aha rozumiem :) toś TY obcykana w tych sprawach :-p:-p
Zobaczymy co napisze Rozia :tak: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NO nic lece smażyć te faworki bo bym juz zjadła :-D

Ps.... Pawcio od dziś bedzie dostawać mleczko następne :-D:-D:-D:-D Boze ale mi urósł ten syneczek ......nawet nie wiem kiedy .... a dopiero był taki mikrusi a tu juz mam panicza co ładnie juz sam siedzi :-D:-D:-D:-D tzn z małą ochroną podusi aleeeee potrafi i sam usiedzieć juz :tak::tak::tak:

Bede później !!!!!!!!!!!! ;-);-);-)
kurcze az ta sobota taka dziwna jak m nie ma :-:)-:)-( czysto i w ogóle hehe !!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry