reklama
ewirut1
Fanka BB :)
Ja tez marze o coreczce, a moj maz o synu bo mowi ze jak dorosnie to bedzie mial z kim chodzic wedkowac:-)
ewirut1
dziewczyny a jak to jest z tym kwasem foliowym jestem w 12 tyg i skonczyl mi sie to mam go jeszcze brac ?
ysia007
czesc dziewczynki,
Gnagna dzieki za doinformowanie mnie.myslalam, ze ZUS bedzie mi potem placil, ale wychodzi na to, ze pracodawca i to mnie cieszy bo wyplata bedzie w terminie
Pełna ja Ci wróżę córeczke! My marzymy o synku, ale pewnie bedzie coreczka na przekór
wazne, ze byloby zdrowe i prawidlowo sie rozwijalo!
Ja mam dzis dzien depresyjny, ale pocieszam sie mysla, ze jeszcze 1,5 tyg i wolne!!!
Mam pewien dylemat.Bylam pewna do tej pory, ze bede tylko na pol rocznym macierz., (ze wzgeldu na kredyt- stad szybsza chec powrotu do pracy),ale wczoraj wspolparow. namieszaly mi w glowie, zeby skorzystalam z rocznego...wiadomo dzieciatko najwazniejsze, ale sie boje czy damy rade finasowo, bedzie te 80%,ale z moja stawka to nie jest zbyt wiele..
witam Cie ewirut!
Sun bedzie wszystko w porzadku!
Gnagna dzieki za doinformowanie mnie.myslalam, ze ZUS bedzie mi potem placil, ale wychodzi na to, ze pracodawca i to mnie cieszy bo wyplata bedzie w terminie
Pełna ja Ci wróżę córeczke! My marzymy o synku, ale pewnie bedzie coreczka na przekór
Ja mam dzis dzien depresyjny, ale pocieszam sie mysla, ze jeszcze 1,5 tyg i wolne!!!
Mam pewien dylemat.Bylam pewna do tej pory, ze bede tylko na pol rocznym macierz., (ze wzgeldu na kredyt- stad szybsza chec powrotu do pracy),ale wczoraj wspolparow. namieszaly mi w glowie, zeby skorzystalam z rocznego...wiadomo dzieciatko najwazniejsze, ale sie boje czy damy rade finasowo, bedzie te 80%,ale z moja stawka to nie jest zbyt wiele..
witam Cie ewirut!
Sun bedzie wszystko w porzadku!
ja biorę femibion nantal 2 i tam jest jest kwas foliowy, tylko chyba w mniejszej dawce niż w 1
ysia koleżanek nie słuchaj. urodzisz, to zobaczysz - może będziesz chciała wrócić dla zachowania zdrowia psychicznego ;-). przecież tego nie będzie raczej trzeba deklarować zaraz po porodzie. nie czytałam projektu, ale gdzieś mi się o uszy obiło, że początkowo możesz iść na podstawowy, a potem przedłużyć i dostać odpowiednio mniejsze wynagrodzenie.
ysia koleżanek nie słuchaj. urodzisz, to zobaczysz - może będziesz chciała wrócić dla zachowania zdrowia psychicznego ;-). przecież tego nie będzie raczej trzeba deklarować zaraz po porodzie. nie czytałam projektu, ale gdzieś mi się o uszy obiło, że początkowo możesz iść na podstawowy, a potem przedłużyć i dostać odpowiednio mniejsze wynagrodzenie.
Ostatnia edycja:
Emi87
Aktywna w BB
Tak Ewirut mam termin na 14 sierpnia, więc jesteśmy w podobnym czasie
Sun - powodzenia na wizycie:-)
Ja słyszałam, że trzeba będzie zadeklarować od razu czy wybiera się roczny czy półroczny urlop... ale w sumie to jeszcze może się pozmieniać ;-)

Sun - powodzenia na wizycie:-)
Ja słyszałam, że trzeba będzie zadeklarować od razu czy wybiera się roczny czy półroczny urlop... ale w sumie to jeszcze może się pozmieniać ;-)
ewirut1
Emi87- no tak ja mam na 8.08 termin. Wiecie alejakos dziwnie jest to liczone bo wedlug tygoni to juz 12 tydzien czyli konie 3 miesiaca a poczatek 4go . a termin dopiero na sierpin dziwne?
reklama
lilonka
Smerfikowa mama
tak tylko, ze jak deklaracje zloze przed porodem to bedzie platne kolejne pol roku 80%, jesli zdeklaruje sie po porodzie to 60% wiec to na pewno odpada.
sama nie wiem czego chce:/
Ysiu - nie do końca. Jeśli zdeklarujesz się przed porodem to przez cały okres macierzyńskiego masz płatne 80 %. Natomiast jeśli nic nie zadeklarujesz to przez pół roku jest 100 %, ale potem jak się namyślisz to te dodatkowe pół roku jest płatne właśnie 60%.
Podziel się: