reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

gnagna no teraz już wiem ;-)... bo ja właśnie wypłatę mam cały czas płaconą przez pracodawcę... dlatego mnie to strasznie zdziwiło, że może być inaczej...

Idę poleżeć... dam znać jak po wizycie...

reklama
czesc dziewczynki,

Gnagna dzieki za doinformowanie mnie.myslalam, ze ZUS bedzie mi potem placil, ale wychodzi na to, ze pracodawca i to mnie cieszy bo wyplata bedzie w terminie:)
Pełna ja Ci wróżę córeczke! My marzymy o synku, ale pewnie bedzie coreczka na przekór;)wazne, ze byloby zdrowe i prawidlowo sie rozwijalo!
Ja mam dzis dzien depresyjny, ale pocieszam sie mysla, ze jeszcze 1,5 tyg i wolne!!!
Mam pewien dylemat.Bylam pewna do tej pory, ze bede tylko na pol rocznym macierz., (ze wzgeldu na kredyt- stad szybsza chec powrotu do pracy),ale wczoraj wspolparow. namieszaly mi w glowie, zeby skorzystalam z rocznego...wiadomo dzieciatko najwazniejsze, ale sie boje czy damy rade finasowo, bedzie te 80%,ale z moja stawka to nie jest zbyt wiele..
witam Cie ewirut!
Sun bedzie wszystko w porzadku!

ja biorę femibion nantal 2 i tam jest jest kwas foliowy, tylko chyba w mniejszej dawce niż w 1

ysia
koleżanek nie słuchaj. urodzisz, to zobaczysz - może będziesz chciała wrócić dla zachowania zdrowia psychicznego ;-). przecież tego nie będzie raczej trzeba deklarować zaraz po porodzie. nie czytałam projektu, ale gdzieś mi się o uszy obiło, że początkowo możesz iść na podstawowy, a potem przedłużyć i dostać odpowiednio mniejsze wynagrodzenie.

Ostatnia edycja:
tak tylko, ze jak deklaracje zloze przed porodem to bedzie platne kolejne pol roku 80%, jesli zdeklaruje sie po porodzie to 60% wiec to na pewno odpada.
sama nie wiem czego chce:/

Tak Ewirut mam termin na 14 sierpnia, więc jesteśmy w podobnym czasie:tak:

Sun - powodzenia na wizycie:-)

Ja słyszałam, że trzeba będzie zadeklarować od razu czy wybiera się roczny czy półroczny urlop... ale w sumie to jeszcze może się pozmieniać ;-)

sierpień fajny miesiac :D Zoska jest z 12 sierpnia.. :)
a zeby bylo smieszniej ja jestem z 12 maja, moj maz z 12 lipca a zosia 12 sierpien :p same 12stki :p

Emi87- no tak ja mam na 8.08 termin. Wiecie alejakos dziwnie jest to liczone bo wedlug tygoni to juz 12 tydzien czyli konie 3 miesiaca a poczatek 4go . a termin dopiero na sierpin dziwne?

reklama
tak tylko, ze jak deklaracje zloze przed porodem to bedzie platne kolejne pol roku 80%, jesli zdeklaruje sie po porodzie to 60% wiec to na pewno odpada.
sama nie wiem czego chce:/

Ysiu - nie do końca. Jeśli zdeklarujesz się przed porodem to przez cały okres macierzyńskiego masz płatne 80 %. Natomiast jeśli nic nie zadeklarujesz to przez pół roku jest 100 %, ale potem jak się namyślisz to te dodatkowe pół roku jest płatne właśnie 60%.

Do góry