reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

Agusiaks wynik mam właśnie podany g/L :(
Eeleve nie mam żadnych norm nic zero dlatego nie mogę tego do niczego porównać :(

reklama
no czekamy na jak najwiecej foteczek brzuszkowych.
Hope ciesze sie, ze czekoladka smakowala;-)
ewabra ja tez Ci nie pomoge nie mialam jeszcze tego badania
eevlee chlopaki pokazuja bo sa dumne ze swoja "meskosci" i mowia patrz mama:D:p
Lilonko a widzisz a mi sie wydaje taaakii duzy:-pa Twoj fajniusi blizniakowy, bardzo ładny

Hey dziewczynki mam mega prośbę czy któraś z was zna moze normy po wykonaniu badania glukoza ja właśnie odebrałem wyniki i szukam na necie ale nic nie mogę znaleść nie wiem czy to nerwy czy stres
Wszystkie wyniki na stronach podane są w ma a ja mam g wstyd sie przyznać ale nawet nie wiem jak to mam obliczyć :( strasznie sie denerwuje bo chyba wynik wyszedł złe i prawdopodobnie mam cukrzycę plissss moze któraś z was zna pamięta jakie są normy ?

Moje wyniki

Glukoza 50 g - 25%
Próba 60' 1,63 g/L

Będę wdzięczna za każda odpowiedz

moim skromnym zdaniem to 1,63 g/l to 163 mg/dl i to jest już wynik poza normą, bo powinien być max do 125

ewabra Ty się niepotrzebnie nie stresuj tym wynikiem tylko po prostu zapytaj lekarza.
A nawet jak wyjdzie podwyższony poziom to zapewne każe Ci najpierw zrobić ten test jeszcze raz żeby się upewnić czy nie ma jakiegoś błędu.
lilonka to mówisz, że norma ma być do 125? Ja gdzieś czytałam że do 140
Ja idę w poniedziałek i mam mieć aż trzy pobrania, na czczo, po godzinie i po dwóch

Ysiu - mi się też na początku wydawało, że mam już duży brzuch, a wszyscy mówili że jeszcze nic nie widać. Szczególnie jak się jest z kategorii piórkowej, to się rosnący brzucholek szybko zauważa. Ale teraz to wiem, co znaczy BRZUSZEK ciążowy;-) i z każdym dniem coraz bardziej będę to wiedzieć:-)
Agusiaks - ty masz jednak tylko jednego maluszka, więc i brzuszek powinien być mniejszy. Kiedy masz kolejną wizytkę? Ja dziś i oczywiście mam stres połączony z nie mogę się doczekać :-D

ewabra Ty się niepotrzebnie nie stresuj tym wynikiem tylko po prostu zapytaj lekarza.
A nawet jak wyjdzie podwyższony poziom to zapewne każe Ci najpierw zrobić ten test jeszcze raz żeby się upewnić czy nie ma jakiegoś błędu.
lilonka to mówisz, że norma ma być do 125? Ja gdzieś czytałam że do 140
Ja idę w poniedziałek i mam mieć aż trzy pobrania, na czczo, po godzinie i po dwóch

Agusiaks
glukoza 50g po 1 godzinie norma do 125 mg/dl, glukoza 75g po 2 godzinach - do 140 mg/dl.,
Niby powinno się robić ten 50 g jako przesiewowy i jak wyjdzie coś źle to ten 75 g. Ale większość ginów preferuje właśnie ten 75 g. Ja mam już 2 raz zalecony - ale tak to jest jak się chodzi do 2 lekarzy:-D

lilonka no niby u mnie jeden maluszek, ale ja nie taka waga piórkowa jak Ty
(przed ciążą ważyłam 60 kg przy wzroście 165) ;-)
A z tą glukozą to faktycznie zamieszanie bo ewabra miała 50 g a ja mam mieć 75 g :-)
A Ty robiłaś dwa razy ten test?
Powodzenia na wizycie, nie stresuj się na pewno wszystko jest ok. I opisz nam koniecznie jak maluchy :tak:
Ja następną wizytę mam 4 lutego

na NFZ mam dopiero wizytę 12 lutego i tak się zastanawiam co z tą glukozą. Nie chce mi się jeszcze raz pić tego świństwa. A z drugiej strony nie mogę babce pokazać wyników sprzed ponad miesiąca;-)

Lilonka, brzuszek super. Ja Cię pomału doganiam :-D Trzymam kciuki za wizytkę i od razu pisz co u dzieciaczków słychać.

Ewabra też uważam, że te wyniki powinien zobaczyć lekarz. Wczesniej niepotrzenie sięnie stresuj!

reklama
Do góry