reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

kwiatuszku trzymam mocno kciuki za to aby dzidziuś Cie nie opuścił przez najbliższe 9 miesięcy... myśle o Tobie ;-)

Ysia pytałaś o moich teściów... nie jest lepiej, a jeszcze gorzej... Franuś skończył 5 miesięcy , a teściowa go jeszcze nie widziała.... Teściowa ciągle dzwoni do mojej mamy aby ona coś zrobiła...wpłynęła na nas abyśmy zmienili Franiowi nazwisko... aby wreszcie mój mąż się do nich odezwał... Moja koleżanka mieszka w ich bloku to też niestety nie ma życia bo teściowa ciągle mnie oczernia w jej oczach.... ach jeszcze wiele więcej mogłabym napisać....

Gnagna ma ograniczony dostęp do neta, dlatego nie pisze... ale dałam jej znać, że o nią pytacie :-)

Pisałyście o rozm. pampersów.... ja Franiowi zakładam "3" i myśle, że jeszcze troszke je ponosi... a waży obecnie 7860 ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuje.
U nas był problem ze słabym nasieniem, z Hania dopiero za 3 iui. Teraz jak poszliśmy to gin odrazu powiedział ze wyniki są jeszcze gorsze, tylko 2% tych ruchliwych i szybkich ale spróbować mówi można, zawsze sie przecież może udać... No i sie udało :))) ale o wiele gorzej przechodzę ta ciążę od poprzedniej :(

kwiatuszku kciuki zaciskamy i pisz na bieżąco co u Ciebie. Kiedy testujesz?
justynka witamy Cię. Jesteś tu pierwszą podwójną mamusią :tak: i to po IUI.
A co w tej ciąży źle się czujesz?
nowa a czemu Ty chcesz przejść na mm?
pełna ja idę na rodzicielski. Macierzyński kończy mi się 20 października :sorry2:

Nowa cieszę się że Oluś troszkę wypił, jak będziesz mu dawała sukcesywnie to szybciutko przyzwyczai się do smaku :tak:
Justynka napisz jak sobie radzisz w ciązy i z malutkim dzieckiem, mnie to trochę przeraża i ciężko podjąć decyzję o drugim maleństwie,pracujesz czy jesteś na L4?
my tu wszystkie jesteśmy po przejściach z IUI ale w rezultacie część dzieci jest po IUI, część po ivf a cześć to naturalsiki...
U nas też problemem było słabe nasienie, dwie IUI się nie udały, chcieliśmy podejśc do ivf, ale przed rozpoczęciem stymulacji udało się naturalnie :tak: Co do drugiego dziecka to ja ciągle nie wiem czy chcę, teraz jesteśmy tacy szczęśliwi a nie chciałabym żeby szczęście macierzyństwa zamieniło się w męczarnie :-D
A wy kobitki myslicie już o drugim?
Sun ale masz przerypane z tymi teściami
A Nataszka dziś kończy 3 miesiace :szok: ale ten czas leci
kasiulekk a u ciebie lepiej?

Ostatnia edycja:
agusiaks ja nie chce przejsc na mm. Chcialam tylko raz podac mu w nocy jak sie budzi zeby dluzej pospal, bo tak to zaczal od jakiegos czasu budzic mi sie co 1, 5 - 2godz. ale on nie chce mm. I z tym moze byc pozniej problem bo kolezanka jak juz w 4 miesiacu nie miala swojego mleka to maly nie chcial wogole mm i w porozumieniu z lekarzem podawala mu soki , a potem mleko krowie. Obawiam sie, ze u nas moze hyc podobny problem. Dzisiaj nie chcial wypic nawet zmieszanego.
Pelna ja juz nie biore ovulanu, niech sie dzieje co chce :-D

Faktycznie lepiej wcześniej zacząć przyzwyczajać dzieci do mm, bo potem jak nagle braknie z cyca to może być problem... Nowa a w jakich proporcjach mu mieszasz? Może dawaj mu 70% twojego i 30% mm żeby przyzwyczaić, nie ma się co dziwić że Oluś woli mleko mamusi , ona w smaku to sam cukier, a te mm to niedobre...moja już z powrotem ładnie pije, wystarczyła zmiana butelki, ja się i tak dziwię że ona tak ładnie pije to pepti bo ono śmierdzi prosem :sorry2:
Co do współżycia to ja nie mam kompletnie ochoty, masakra jakaś :baffled:
Kwiatuszek a maluszek musi pozostać u mamuńci !!!

Ale mi się dziś nic nie chce, niewyspana jestem a tu trzeba jeszcze spacerek zaliczyć

Nowa czyli Ty już jesteś zdecydowana że szybciutko chcesz mieć drugie ? Ja mam wątpliwości, do tej pory tez myślałam zeby miec jak najszybciej, ale boję się strasznie i chyba jednak się nie zdecyduję teraz starać o drugie, często o tym myślę i co chwilę zmieniam zdanie haha
Rozmawiałam z teściową, oni zdecydowali się na drugie dopiero po 10 latach, mówiła że fajnie bo stwierdzili że jak jedno wyfrunie z domu to drugie zajmuje ta pustkę :-) Tylko że ona drugie rodziła w wieku 35 lat, to mi długo już nie zostało haha , ale i tak jak na tamte czasy to już powinnać być babcią w tym wieku a nie drugi raz mamą :-D

Ostatnia edycja:
Pełna wszystkiego naj naj dla Nataszki:p
Sun masz jednak gorzej, ale u mnie tez brak rewelacji.ostatnio skonczylo sie awantura maz-tesciowa.a teraz pip.aa udaje ze nic sie nie stalo.Mała tam raz byla i raczej dlugo tam juz nie zawita.odcinam sie od nich a niech ta menda sobie cyrki urzadza jakie chce, a tesciu jak nie chce sie wnuczka nacieszyc to tez jego problem.nie wiedza co traca.
Kawituszku malenstwo zostanie z Toba:):)

reklama
Pełna_nadziei ja jestem na wychowawczym teoretycznie do 2 urodzin dziecka, ale muszę przedłużyć żeby nie wracać do pracy w 6 miesiącu ciazy :/ a na drugie biorę odrazu 3 lata z góry, nie będę sie rozdrabniac.
A jak sobie radzę... Narazie jest dobrze, bo brzuch jeszcze mały, nie jest mi aż tak cieżko. Ale latać i tak za nią trzeba, na 4 piętro wnosić bo winda wysiadla :/ mam nadzieje ze jakoś sobie poradzę, Hania będzie miała ponad 2 latka jak sie drugie urodzi więc myśle ze ok. Najgorsze są te dolegliwości, mdłości jak mnie dopadna to muszę polezec i wtedy mi jej tak szkoda jest :(

Do góry