reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

tak ja brałam luteine dopochwową 2x1 tylko ważne też jest żeby nie zacząć jej brać za wcześnie bo hamuje owulację...
przynajmniej tak mi lekarz powiedział... Ja zaczęłam brać jakieś dwa dni po iui

Na pewno Ala już wie co tam się jej chowało w brzuszku :-D czekamy na wieści:tak:

reklama
oj ta Ala nas dręczy ;-) chyba nie ma wątpliwości, że jest w szpitalu. Mam nadzieję, że już po porodzie i tuli swoje piękne dziecię :-D

Mnie Sun też nie odpisała na wiadomość :-( mam nadzieję, że u niej wszystko ok.

Jak tam samopoczucie dziewczynki ?? Do mojego męża zaczyna docierać, że za miesiąc mam już donoszoną ciążę i wszystko może się zdarzyć :-) Ja bym chętnie w tej ciąży jednak jeszcze pochodziła. Termin z OM miałabym na 16 marca.

Ysia petycję podpiszę, ale to generalnie jest ciekawe. W moim mieście we wszystkich publicznych szpitalach masz znieczulenia na żądanie za darmo. Oczywiście może się zdarzyć, że anestezjolog jest zajęty, ale generalnie nie ma problemu...A jak jest u Was?

Mój gin nawet powiedział, że jeżeli u mnie SN byłoby możliwe, to wyłącznie przy ZZO, jeśli dziecko będzie małe, a poród rozpocząłby się samoistnie... (po zajęciach w szkole rodzenia wreszcie rozumiem dlaczego nie warto umawiać się z lekarzem na wywoływanie porodu :baffled:).

a u nas w szpitalach jeszcze ciemnogrod, propaganda, ze znieczulenie to same szkody. dlatego decyduje sie na szpital prywatny, ale z umowa NFZ. jak juz podaja to gaz rozwesalajacy, ale opinie rodzacych nie sa zbyt dobre na jego temat

ysia niestety jest prawdą, że znieczulenie może Ci osłabić skurcze i częściej używa się wtedy kleszczy, ale nie można powiedzieć, że poród po ZZO zawsze jest gorszy, bo np. ja według lekarza nie dam inaczej rady. On jest generalnie za cesarką i teraz ja muszę podjąć decyzję. Jak o tym myślę, to dostaję depresji ... serio takiej od otępienia po absolutną histerię. Ewidentnie nie radzę sobie z tematem ...

Wczoraj w nocy obudziłam się z dość silnym i regularnym kłuciem w dole brzucha. Wiecie co to może być? Od kilku dni boli mnie w pachwinach po bokach. Ten ból już znam. Brzuch mi znowu rośnie :szok: no ale te kłucia były dokładnie po środku macicy, w dole brzucha ...

gnagna ja cię rozumiem z tym porodem, bo sama jak o tym myślę to wpadam w popłoch, ostatnio się poryczałam jak głupia, tak się boję porodu, mam nadzieję że jakoś psychicznie dojrzeję do tego, bo na razie to ogarnia mnie paniczny lęk jakbym była jakąś nastolatką :szok:
Ja podpiszę petycję...

gnagna warto iść do szkoły rodzenia? ile płacisz? ja się właśnie zastanawiam, u nas kosztuje 450zł, trochę drogo mi się wydaje, z powodu ceny bym nie szła, ale tak myślę że może trochę się tam oswoję z tematem i nie spanikuję jak poczuję skurcze :-D

Ciekawe jak tam Ala ?

Ja napisze smska do Sun bo mam kom, to się dowiem jak się czuje i dam wam znać

Dziś o 11.40 mam wizytkę u dr

reklama
pełna za szkołę rodzenia płaciliśmy 320 zł za jedenaście spotkań po 3 godziny. Ciężko mi powiedzieć, czy warto. Myślę, że dużo zależy od prowadzących. Nie wiem, ile wiesz o porodzie. Ja się dużo dowiedziałam, ale ciężko powiedzieć, że mnie to uspokoiło. Mieliśmy też zajęcia z laktacji, kąpaliśmy i przebieraliśmy lalki. Mój mąż bardzo na tych zajęciach cierpi. Ostentacyjnie czyta gazety lub gra na PSP :-D tylko w praktycznych brał udział. Przed nami zajęcia z porodu aktywnego, ćwiczymy oddychanie.

pełna generalnie bóle po bokach nie są groźne - macica się rozrasta. W pierwszym trymestrze miałam też bóle jak na okres, czasem coś mnie łapało dość silnie - nie było to nic złego ;-) potem zaczęły się bóle związane z siedzeniem przy biurku z dużym brzuchem... odpoczywaj i powiedz lekarzowi, jestem pewna, że będzie ok :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry