reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Przyszłe mamuśki z wątku o IUI

gnagna śliczna córunia :tak:
hope nie wiem co Ci poradzić. Tylko ja i mój mąż wie ile ja łez wylałam podczas tych dwóch lat starań. Myślałam nawet żeby się zwrócić do psychologa. Ale Ty się nie martw przecież niedługo zajmujesz miejsce Ali :tak:
Trzymaj się!

reklama
dzięki lilonka :-) wiadomo dzieci na tych zdjęciach wyglądają jak kosmici :eek: czasem strach patrzeć, bo wyraz twarzy może rodzić wątpliwości, czy wszystko z dzidzią ok. no szczerze - ja tak mam od początku. mała wygląda jak klucha :-) byle by była zdrowa ;-)

Hope ja niestety miałam tak jak Agusiaks. Nie ma prostej rady, nie da się nie myśleć. Mnie się poprawiło, kiedy ustaliłam sobie plan działania, ale udało mi się przy 2 IUI, więc dość szybko ...

Ostatnia edycja:
Gnagna: mała jest piękna:) tfu tfu:)
Hope: zawsze jest ciezko...czy to starania trwają pól roku,rok czy dłużej...ja zawsze mówię ze jest ok, ze staram sie myśleć pozytywnie...ale w głowie az mi sie gotuje od złych myśli. Zawsze tak jest...

:-) dzwonił mąż, żeby powiedzieć, że widział fotkę i mówi: wiesz co? ona nie jest zbyt piękna. wygląda jak szerokogłowy samiec :szok: powiedziałam, żeby mnie nie stresował. Zrobiliśmy, to już taka musi zostać ;-)

śliczna dzidzia!!!! ah patrzylam teraz na zdjecia z usg zoski.. pomyslec ze taaaaka mala byla a teraz jej zakladam juz ubranka na 74..................

wanienka bez termometru wydała mi sie najlepsza, bo za wanienke z termometrem trzeba placic dodatkowo, a ja kupilam termometr zwykly za 5 zl w markecie i dziala bardzo dobrze, a teraz juz leje wode na oko po prostu bo juz sie wprawilam jaka powinna byc.
a moja kolezanka dobra mowila ze miala wanienke z termometrem ale kupila jakas dziwna bo zanim się ten termometr nagrzal to woda stygla a jak byla np za ciepla albo za chlodna to mierzenie od nowa. A z now w smyku te wanienki z termometrami widzialam po 60 zl wiec cena nienormalna jak dla mnie...

znajde zaraz ta liste to przepiszę :)

Hope.. ja głowy nie zajelam.. caly czas myslalam i to najgorsze.. odpuscilam dopiero jak sie okazalo ze bez laparo nie da rady.. i czekalam na styczniowy zabieg... a tu niespodzianka, w przerwie starankowej sie udalo

ubranka :p
łożeczko (pościel)
wózek (pościel do wózka nie jest mi potrzebna... dno wykładam pieluszkami flanelowymi a pod głowkę podkładam tetre)
termometr (mialam elektroniczny, ale mierzę rtęciowym w pupie, wg mnie jest dokładniejszy ale jak kto woli)
nożyczki
gruszka
patyczki kosmetyczne
płatki kosmetyczne
octanisept
w razie W mam w apteczce espumisan na brzuszek dla niemowląt
pieluszki tetrowe, flanelowe i bawełniane
smoczki
butelki (nawet jak sie karmi piersia przydaja sie do cherbatki np z kopru wloskiego)
termosy na butelki
wanienka
reczniki minimum 2, jak jeden piorę to uzywam 2
płyn do kąpieli
krem nawilżający
szczotka do włosów
AHA mleko modyfikowane na wszelki wypadek powinno byc w domu jakby laktacja się nie rozbujała ( tak jak mi :p )
nawilżacz powietrza przy ogrzewaniu centralnym się przydaje :p
przewijak wolnostojący albo taki na łózeczko
koce ( u mnie na liście były 4 minimum, używam wszystkich, dokupilam 5 na wszelki wypadek, lezy w szafie)
pampersy, 3paczki mi starczyly... potem musialam przejsc z 1 na 2
chusteczki nawilżane.. zrobicie sobie zapas wczesniej bo szybko ida na poczatku zanim sie wprawy nalapie :p ale ja uzywalam tez wody cieplej w miseczce i platkow kosmetycznych do mycia pupki
LINOMAG do pupy ma numer jeden u mnie z tych wszystkich kremów :)

to jest to co mam na pierwotnej liscie mojej.. nie moge znalezc tej 2 ale mnie wiecej bylo prawie to samo.. w sumie tylko tych rzeczy uzywam...

Ostatnia edycja:
Eevlee jesteśmy w podobnym czasie ..... Ja mam jutro badanie na II trymestr :) napisz na kiedy masz przewidziana datę porodu , napisz czy już ci lekarz wyznaczył badanie na cukrzycę ? Jeśli tak to kiedy
Napisz jeszcze proszę czy planujesz a jeśli tak to kiedy iść na zajęcia ze szkoły rodzenia ? Pozdrawiam

reklama
Blonka twoja lista bardzo sie przyda :) napisz ile używasz pieluszek terenowych bawelnianych flanelowych bo w dobie pampersow nie orientuje sie wogole, pieluszki te będę musiała zamówić przez neta bo mieszkam w hiszpani a tutaj nie ma takich ani podobnych .... Dlatego wolałabym wiedzieć, zamówić raz i z głowy
Czy smoczki i butelki masz konkretnej firmy czy kilku ? Zosia ma jakieś swoje ulubione ? I jeszcze mleko kupiłas jakieś konkretne

Do góry