sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
- Dołączył(a)
- 20 Marzec 2006
- Postów
- 8 063
Calkiem mniamusny przepisikHmm, no dobra, to dwie wersje - na szybko i na wolno ;-) (prosze mnie nie pytac o proporcje, zawsze robie na oko)
po kawalku: marchewki, pietruszki, selera, pora (cos mozna wyeliminowac) - pokroic w kostke, pora w cienkie paseczki, chyba ze dzidziol ma nie jesc to wrzucic calego, zagotowac z nieduzej ilosci wody, tak, zeby warzywka sie nie rozgotowaly, ale byly stosunkowo miekkie zeby dzidzie mogly spokojnie rozdyzdac dziaselkami. Ja dodaje odrobinke soli do smaku. W tym wywarze mozna ugotowac: rybke, kuleczki miesne, czy jakiekolwiek inne miesko ktore chcemy podac dziecku :-) Pod koniec gotowania dodajemy lyzeczke masla lub oliwe, z lyzke koperku, zageszczamy odrobina rozrobionej w wodzie maki i voila, gotowe :-)
W wersji szybkiej warzyw nie kroimy tylko scieramy na drobniutkiej tarce
i w chwile po zagotowaniu mozna juz wrzucic miesko/rybke, a jak beda juz ugotowane to od razu doprawic tak jak wersje "dluzsza".

Jak bede na 3/4 etatu to bede musiala wyprobowac te Wasze przepisy na takie pysznosci
