reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Pyszności dla Brzuszków Niejadków i Łakomczuszków - Nasze Przepisy:)

Racuszki (podaje tylko skladniki, bo wszystko robie na |oko";-))
  • 1/2 szklanki mleka
  • maka
  • 2 jajka
  • cukier waniliowy
  • cukier zwykly
  • jogurt naturalny - duzy kubek
  • 3 duze slodkie jablka
Do duzego kubka wlewamy podgrzane mleko, dajemy lyzke cukru, 2 lyzki maki i wkuszamy 1/4 kostki drozdzy i odstawiamy na ok. 15 min. do wyrosniecia.
Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i cukier waniliowy, jogurt i tyle maki, zeby po wyrobieniu mikserem uzyskac konsystencje bardzo gestej smietany :-) Wlewamy wyrosniety rozczyn drozdzy i znowu miksujemy na wolnych obrotach, zeby polaczyc skladniki - w razie potrzeby dodac troszke maki.Odstawiamy na 15 min.
Jablka obieramy i scieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy lyzka. Odstawiamy na chwile.
Racuchy smazymy na dobrze rozgrzanym oleju ok. 3-4 min. z kazdej strony (ja nakladam na mocno rozgrzany olej, ale zaraz zmniejszam palnik na "1.5"). Odsaczamy na reczniku papierowym lub serwetce. Podajemy z cukrem pudrem :-)
 
reklama
Jeszcze trochę a zastąpie żone w gotowaniu no i kiedy się to wszystko spali?
 
reklama
Do góry