reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pytania i obway świeżoupieczonych mamuś

U nas z leżeniem na brzuszku nie ma problemu, ale muszę jeszcze dokładnie zaobserwować czy dobrze trzyma rączki:blink: ja co jakiś czas podciągam Antka do siadania i ładnie mu to wychodzi, a sam jest bardzo zadowolony:-p zauważyłam już dużą różnicę bo na ostatniej wizycie u pediatry jak Antka pani doktor podciągnęła do siadu to głowa latała, a teraz trzyma sztywno i rozgląda się z uwagą;-) w ogóle jak Go trzymam tak na pół siedząco to sam się dźwiga, żeby Go poprawić:sorry2: teraz ma nową rozrywek atakuje gryzaka:-D normalnie nie ma dziecka;-)
Surv ja dostałam taki śmieszne ubranko - śliniak, ale kompletnie o tym zapomniałam i wczoraj kupiłam z Canpol Babies taki duży ceratkowy śliniak z kieszonką na resztki:-)

reklama
mój Kuba tez ostatnio podnosi głowe i chce siadać :dry:ale na brzuchu głowy dobrze nie umie trzymać:sorry2:no nic czekam na postęoy mojego leniucha:-D
dziewczyny kiedy się zmienia poziom w łóżeczku ze szczebelkami?

Kircym ja zmieniłam na niższy poziom kiedy Nata zaczynała siadać, tudzież łapać się szczebelków i podciągać do siadu. Najniższy poziom dopiero jak zaczeła stawać, żeby nie wypadła.

Mam takie pytanko, znacie jakieś dobre sposoby aby maluszek nie spał wciąż na jednej stronie? Mam na mysli główke, bo mój bobas upodobał sobie prawą strone i za chiny ludowe nie moge go oduczyć, a przez to główke ma troche odgniecioną ... :-( juz podkładałam zwiniety ręcznik i podusie a on dalej śpi na jednej stronie, nawet jak go przekrece na lewą to za chwile ma z powrotem na prawej :baffled: juz nie mam pomysłow

witajcie,jestemy po wizycie u pediatry i za wesolo nie jest:-( Przez to wyginanie sie do tyłu Radek dostał skierowania do neurologa, ponadto ma cały czas za duze ciemiączko i trzeba bedzie,jak zaleci neurolog, zrobic usg przezciemiączkowe:-:)-:)-(, na domiar wszystkiego jak p.dr zaczela Radzia przewracac na brzuszek to tak zaczął piszczec az jak jakis gwizd-lekarka zakladala sluchawki na uszy bo nie mogla wytrzymac,musialam go kilka razy uspokajac a to jeszcze przed szczepieniem...lekarka zastanawiala sie czy wogle go szczepic i czy on zawsze taki nerwowy jest-a to sie 1szy raz tak zdarzylo,nie wiem moze zimne rece miala czy co:szok: az ja ledwo wytrzymywalam,ale w koncu zaszczepilismy. Zarejestrowalam malego do neurologa ale wizyta dopiero na 18go grudnai,troche,dlugo zastanawiam sie czy nie isc prywatnie szybciej,ale nie wiem do kogo,musze sie popytac wsrod znajomych o jakiegos dobrego neurologa dzieciecego w 3miescie-moze wy cos wiecie??

rudka, dokładnie ..nie martw się na zapas...i najlepiej idź jak najszybciej do neurologa dziecięcego. Nie będziesz się tak długo musiała stresować.. a tak pójdziesz i najpewniej dowiesz się że to nic strasznego, może jakieś ćwiczenia itp.
Ja też trzymam kciukasy za naszego lipcowego Chłopaczka o boskich oczkach;-)

rudka no stress - wszystko będzie dobrze a Radziu pewnie wyczuł twoje podenerwowanie i zrobił mały cyrk - a co nie można;-)

reklama
Lemonnka, ja kładę na boczku (każdej nocy na innym) i podkładam za plecki złożoną na pół poduszkę, nawet jak młoda się przekręca to nie jest wstanie głowy obrócić w druga strone bo jej przeszkadza poducha, w najgorszym wypadku kończy na pleckach jak się dobrze postara.

Do góry