Gosia urodziła sie z granatowymi oczami i dość szybko zaczeły zmieniać sie na brązowe. Mały ma oczka jaśniejszeale coś przy samych źrenicach wydają mi się być czasem jakby piwne albo zielone. Więc myśle, że w wypadku Wojtka jeszcze troche poczekamy aż kolorek mu sie wyklaruje. U nas w rodzinie są wszystkie kolory oczu, ja brązowe, B. niebieskie, mój tata zielone(a Wojtek jest podobny do niego), moja mama brązowe ale jaśniejsze od moich, więc wszystkie opcje u Wojtka sa możliwe

.
Pieluchy to jakaś ogólna masakra u mnie. Wypróbowuje wszystkie(prawie). Obecnie mam Pampers Activ Baby, Pampers Sleep&Play, Dady i Haggisy...wszystkie 3. Więc pozwolę sobie napisać odnośnie wszystkich po trchu;-).
Pamprs Activ Baby są całkiem niezłe, dość dobrze chłoną, ale faktycznie śmierdzą po zasikaniu

. Wojtek dużo sika w nocy i mimo, że każdej nocy muszę go przebierać kilka razy je przesikał.
Pampers Sleep&Play są cieniutkie i najpierw myślałam, że to plus, ale niestety w ogóle nie chłoną. Po jednym sikaniu trzeba go przebrać bo robi sie ogromny i wilgotny, nie trzyma tak jak powinien. Może sie sprawdzi, ale przy starszym dziecku.
Dady jak narazie chyba najlepsze, ale też zdarzyło się Wojtkowi je przesikać w nocy.
Haggisy 3 całkiem inne niż 2. Są sztywne, ale dzieki temu dobrze chłoną. Dla nas na noc zdecydowanie najlepsze. Na dzień wydają mi się dość nie wygodne. W przeciwieństwie do 2 nie mają z tyłu "zakładki" dzieki której kupa nie wyskakiwała na plecy. Chociaż nam wpadki z kupą nie już nie zdażają. A i są mniejsze niż pozosałe, bo od 4 a nie 5 kg.