reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania o opieke nad dzidzia?

A+T+ Natalka rowniez trzesnie raczkami jak mocno placze,Alusi an pewno jest ok,a marudza bo wydaje mis ie,ze te zabki daj popalic,moze jeszcze ich niewidac,ale powoli sie przebijaja i pna do gory,a dla nich to nowy rodzaj bolu i chca byc przytuale i czuc sie bezpiecznie.
Moja przez wakacjie,niestety nauczylam zasypiac znowu na rekach i czeka mnie ponowna lekcjia odzyczajania,dzi juz bylo troche lepiej po drugium razie juz nie plakala i spala.Od paru dni wlasnie bardzo marudzi i tylko by na rece chciala,a ja ja zostaiwe na chwilke to krzyczy,ze nieche byc sam,kolejny etap przed nami,mam nadziej,ze wspolnie podolaamy,bo nie serce peka jak widze jej bol na twarzy i jeszcze tak patrzy tymi oczkami na mnie i mozna wyczytac w nich,PLEASE HELP

reklama
moja jeszcze się tak często w nocy nie budzi - chociaż i tak karię ją w sumie 2 razy w nocy, bo ok. 24 i 3-4 rano...
a w dzień bywa różnie - wczoraj spała 2 godziny nonstop, potem pobawiła się i jeszcze 1h spała... a dzisiaj tylko 40 minut i koniec drzemki

a+t - mó ma podobnie - w dzień mało śpi - często tylko 5 minut
w nocy - teraz pobódki co 1,5-2 godzin - a jak zabkował to co 30 minut - padałam na pysk ze zmęczenia. - ponoć dzieci potrzebują naszej bliskości ;) - mój i tak ze mna śpi ( nie mam siły tyle razy w nocy latać do łóżeczka)

Dzisiaj spróbowałam sposobu Lilith z krępowanem rączek Emilki, bo już padam na pysk z tym usypianiam i podzialało. Po początkowych protestach, mała się uspokoiła i leżała spokojnie! co się bardzo, bardzo rzadko zdarza... aż w końcu zasnęła.
Myślę że spanie ,a raczej nie spanie, mojego dziecka spowoduje że oszaleję. Mam nadzieję ,że to teraz nie jest przypadkiem, że zasnęła. Lilith czy jak ona śpi to mam jej rozwinąć ciałko, czy taka ściśnięta ma spać?

a skad znasz ten sposob? chcesz ta plytke? ja jej nie rozwijalam z kocyka dzieki temu spala dluzej i spokojniej.dopiero jak sie budzila i wojne robila bo jej bylo niewygodnie.a inne sposoby dzialaja?

Tu na forum wyczytałam ,że tak robisz żeby małą uspokoić.Emila ma rączki i nóżki nonstop w ruchu i to też jej nie pozwala spokojnie zasnąć.A co to za płytka? A inne sposoby już były, tylko że po jakimś czasie przestają działać, i już mi się kończą pomysły...

Gadget kocykiem zawijasz raz w dol potem w gore znow w dol a potem w gore i owijasz cala.To taka plytka " szczesliwe niemowle" tam wlansie jest 5 sposobow uspokojenia dzidzi.niby najlepiej dzialaja do 3 miesiaca ale na moja nadal super!jest ta 5 sposobow na wyciszenie dzieciatka pierwsze to owijanie potem jak w specjalny sposob potrzasac delikatnie! glowka-moja odrazu wtedy zasypia,potem szumienie bujanie i smokna koncu.bardzo fajna i niewiem co bym bez niej zrobila wlansie jak mala walczyla jeszcze z raczkami is ie przez nie w szczegolnosci rozbudzala.ogladniesz ja albo na dvd albo na kompie:) moge jutro ci wyslac jesli chcesz.

reklama
Do góry