reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Pytanie

reklama
Rozwiązanie
Żonie ciśnienie skacze, od początku wykryli nadciśnienie. Od początku zarzywa tabletki. Ok 20 tydzień ciąży. Wszystko w porządku ino ma krótkie nogi i nóżki dziewczynka
Też brałam leki od połowy ciąży. Od początku tendecja do skoków ciśnienia i ciśnienie rosło z każdą wizytą. Brałam Dopegyt i ginekolog kazał mi prowadzić dziennik rano, popołudniu i wieczorem o mniej wiecej podobnej godzinie mierzylam ciśnienie a na każdej wizycie pokazywalam mu wyniki. 3 tygodnie przed terminem jak zwykle siadlam wieczorem do pomiaru a tu 200/110 i pojechaliśmy z mężem na ip. No i spedzilam reszte ciąży w szpitalu. Tam mi podwoili dawkę leków i ciśnienie się unormowalo. Skoki ciśnienia są niebezpieczne :( nie denerwuj żony, postaraj się żeby nie...
Nadciśnienie płodu? Nadciśnienie u mamy?
Zarzucasz nas pytaniami, na które ciężko odpowiedzieć bez większej ilości informacji. Plus żadna z nas nie jest tutaj lekarzem żeby się autokratycznie wypowiedzieć. Ale poczekaj niech no ja wezmę moja szklana kule...gdzieś ja tu miałam...

Gościu chyba sobie żartuje a nie oczekuje odpowiedzi... koleś precyzuj pytania albo chociaż odpisz jak dziewczyny pytajaj bo tu ludzie zaglądają i naprawdę potrzebują porady.

Żonie ciśnienie skacze, od początku wykryli nadciśnienie. Od początku zarzywa tabletki. Ok 20 tydzień ciąży. Wszystko w porządku ino ma krótkie nogi i nóżki dziewczynka

reklama
Ale zakładasz niepotrzebnie kolejne wątki, zamiast kontynuować w poprzednim. Najpierw trzeba pytać lekarzy, potem ewentualnie szukać pomocy w internecie. Pozatym Google nie boli.

Też brałam leki od połowy ciąży. Od początku tendecja do skoków ciśnienia i ciśnienie rosło z każdą wizytą. Brałam Dopegyt i ginekolog kazał mi prowadzić dziennik rano, popołudniu i wieczorem o mniej wiecej podobnej godzinie mierzylam ciśnienie a na każdej wizycie pokazywalam mu wyniki. 3 tygodnie przed terminem jak zwykle siadlam wieczorem do pomiaru a tu 200/110 i pojechaliśmy z mężem na ip. No i spedzilam reszte ciąży w szpitalu. Tam mi podwoili dawkę leków i ciśnienie się unormowalo. Skoki ciśnienia są niebezpieczne :( nie denerwuj żony, postaraj się żeby nie nosiła ciężkich zakupów np zgrzewkj wody czy 5 kg ziemniaków :) spacery owszem byle byś jej nie uciekał żeby cie nie musiała gonić :) dobrze by było, żeby się nie stresowala bo stres podnosi ciśnienie. Obyś Lukaszu nie stroil sobie żartów bo odpowiadam zupełnie poważnie. A dziewczynka to akurat sama radość :)

Rozwiązanie
reklama
Do góry