reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rajstopy uciskowe żylaki

Stelle

Fanka BB :)
Cześć dziewczyny 😊 niedawno weszłam w II trymestr ciąży i mam zalecone rajstopy uciskowe drugiego stopnia od chirurga naczyniowego ze względu na żylaki 🙄 trochę zwlekałam z decyzją o zakupie i w sumie nadal nie wiem na jakie wyroby się zdecydowac... raczej tylko rajstopy wchodzą w grę, pończochy odpadają ponieważ mam też żylaki dość wysoko na udzie i ten silikonowy pasek mógłby mnie tam uciskać.
Czy któraś z Was nosiła w ciąży takie rajstopy uciskowe? Jaką firmę polecacie? Przedział cenowy jest spory... Bo Pani Teresa kosztuje około 170zl, a inne nawet ponad 300 😱

reklama
Idz do sklepu medycznego. Tam ci doradza i powiedza, jak i kiedy masz sie zmierzyc, zeby dobrac odpowiedni rozmiar.
Wiem, ale każdy sklep medyczny ma podpisana umowę z innym przedstawicielem. Wiadomo, że będą polecać to co mają na sklepie 😊
Myslalam że tutaj typowo z polecenia czegoś się dowiem 🤭😊

Są specjalne rajstopy uciskowe dla kobiet w ciąży z wysokim pasem co nie upina brzucha. Bardzo je lubiłam. Najlepiej by Cię pomierzyli w sklepie medycznym by wybrać odpowiedni rozmiar + zapas na kolejne tygodnie rosnącego brzuszka . Firmą bym się nie sugerowała aż tak, ważne by rozmiar był dobrze dobrany.

Są specjalne rajstopy uciskowe dla kobiet w ciąży z wysokim pasem co nie upina brzucha. Bardzo je lubiłam. Najlepiej by Cię pomierzyli w sklepie medycznym by wybrać odpowiedni rozmiar + zapas na kolejne tygodnie rosnącego brzuszka . Firmą bym się nie sugerowała aż tak, ważne by rozmiar był dobrze dobrany.
A pamiętasz jakiej firmy były Twoje? 🤭

Takie , mnie mierzyli w sklepie ale aż do porodu były dobre bo ten pas na brzuchu był rozciągliwy i nie uciskał mnie nawet pod koniec ciąży. Tylko założyć było je trudno i tylko rano szło to w miarę bo jak je sciaglam i chciała w ciągu dnia ubrać drugi raz to masakra była 🫣 Na wizyty do gina nie zakładałam bo wiedziałam że bym ich potem nie założyła po badaniu.

Załączniki

• Screenshot_2024-12-02-22-49-01-92_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2024-12-02-22-49-01-92_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    110,3 KB · Wyświetleń: 25
I tam jest chyba opcja z odkrytymi palcami więc teraz bym takie kupiła bo mi się od ciągłego noszenia rozdarły na palcu i oczko poszło i nie fajnie to wyglądało a już nie chciałam kolejnych kupować na końcówce ciąży.

Cześć dziewczyny 😊 niedawno weszłam w II trymestr ciąży i mam zalecone rajstopy uciskowe drugiego stopnia od chirurga naczyniowego ze względu na żylaki 🙄 trochę zwlekałam z decyzją o zakupie i w sumie nadal nie wiem na jakie wyroby się zdecydowac... raczej tylko rajstopy wchodzą w grę, pończochy odpadają ponieważ mam też żylaki dość wysoko na udzie i ten silikonowy pasek mógłby mnie tam uciskać.
Czy któraś z Was nosiła w ciąży takie rajstopy uciskowe? Jaką firmę polecacie? Przedział cenowy jest spory... Bo Pani Teresa kosztuje około 170zl, a inne nawet ponad 300 😱
A mnie chirurg naczyniowy jak i ginekolog kategorycznie zabronili kupować rajstopy. Tylko ponczowy uciskowe,bo nie uciskaja na brzuch. I to 1 stopnia. Nie kupuj z allegro, ja kupiłam w swoim rozmiarze na szybko a mi spadają. 🙈 A w drugiej ciąży nosiłam podkolanówki uciskowe, teraz w trzeciej ponczochy. Mam zylaki na lydkach i zylaki sromu, właśnie też wysoko na udzie. Napisze tak: po porodzie zniknie. :-)

reklama
A mnie chirurg naczyniowy jak i ginekolog kategorycznie zabronili kupować rajstopy. Tylko ponczowy uciskowe,bo nie uciskaja na brzuch. I to 1 stopnia. Nie kupuj z allegro, ja kupiłam w swoim rozmiarze na szybko a mi spadają. 🙈 A w drugiej ciąży nosiłam podkolanówki uciskowe, teraz w trzeciej ponczochy. Mam zylaki na lydkach i zylaki sromu, właśnie też wysoko na udzie. Napisze tak: po porodzie zniknie. :-)
Co za bzdury , nic nie zniknie. Po każdej ciąży u mnie robiły się gorsze. Są rajstopy uciskowe dla kobiet w ciąży. Pończochy mnie strasznie uciskały w udach i po kilku godzinach noszenia okropnie to wyglądało np w jeansach. A miałam dobrze dobrane do obwodów nóg. Nosiłam za to rajstopy dla kobiet w ciąży i polecam.

Do góry