reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Reguła owulacji z jajników

K

Katijah

Gość
Hej
Dziewczyny, które monitorują cykle jak u was jest z jajeczkowanie? Czy odbywa się naprzemiennie czy bardziej aktywny jest któryś jajnik?...
Ja nie mam lewego jajowodu, w tym msc miałam owulacje właśnie po stronie braku jajowodu i nic z tego...
Pozdrawiam

reklama
Rozwiązanie
K
Mój lekarz mówił, ze jak jeden jajowod usunięty to ten drugi co pozostał potrafi jajeczko wyłapać tez z tego drugiego jajnika, takie są elastyczne i tak się potrafią przemieszczać - ze już nie raz miał pacjentki bez jajowody prawego, owulacja z prawgo jajnika i ciąża wiec bez względu z którego jajnika owulacja to zawsze miej super, mega pozytywne nastawienie bo wszystko jest możliwe :) powodzenia
No mój też tak twierdzi 😘
Ale pewniej się czuję jak mam owulacje z jajnika przy którym jest jajowod
Mam nieregularną miesiączkę ale zdecydowanie lewy jajnik odczuwam częściej zdarza się np dwa miesiące lewy i raz może prawy bo nie boli. Zastanawiam się czy tak jest bo podobno raz jeden raz drugi...

Ostatnio o tym czytałam. Nie ma reguły z którego jest owulacja. U mnie zdecydowanie częściej na monitoringu było z lewego. Musisz udać się na monitoring ponieważ u ciebie może ciągle pojawiać się owu z lewego to może lekarz da jakieś leki na stymulacje żeby pobudzić ten drugi :)

No u mnie byłoby to idealne rozwiązanie 😘
Mój lekarz mówił, ze jak jeden jajowod usunięty to ten drugi co pozostał potrafi jajeczko wyłapać tez z tego drugiego jajnika, takie są elastyczne i tak się potrafią przemieszczać - ze już nie raz miał pacjentki bez jajowody prawego, owulacja z prawgo jajnika i ciąża wiec bez względu z którego jajnika owulacja to zawsze miej super, mega pozytywne nastawienie bo wszystko jest możliwe :) powodzenia

No mój też tak twierdzi 😘
Ale pewniej się czuję jak mam owulacje z jajnika przy którym jest jajowod

Rozwiązanie
Do góry