Witam wszystkie mamusie. Dawno nie pisałam, bo przy tylu wątkach zanim je przeczytam to zawsze brakuje mi czasu. Napiszcie co jaki czas robicie USG swoim maluszkom?
Karola 7 bardzo ci współczuję - ja borykałam się z problemem złych wyników moczu od początku ciąży. W 18 tygodniu doszło do tego, że miałam 80 leukocytów, białko i bardzo liczne bakterie. Mój ginekolog jednak niczego nadal mi nie przepisywał bo akurat wszystkich tych leków jak np urosept w ciąży nie uznaje. Nadal kazał bardzo dużo pić. Ale moja siostra która jest lekarzem tak mnie przestraszyła, że wysiądą mi nerki, że zaczęłam z tym walczyć na własną rękę. Piłam bardzo dużo wody, ciągła kąpiel i bardzo dużo żurawiny pod każdą postacią tzn sok tymbarku i herbatki typu "żurawinowy relax" itp. I naprawdę podziałało. Teraz wyniki moczu wyglądają jak nie moje tzn same "minusiki" - ani jednej bakterii czy leukocytu. i to po 3 tygodniach kuracji. Życzę CI abyś też szybko uporała się z tym problemem dla swojego zdrówka. Powodzenia.