reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

Minisia ciesze sie ze dzidzia sie rusza widac daje ci znac przed ginem ze u niej oki :-)
Grypa zoladkowa az mnie ciarki przeszly bo tez przechodzilam w ciazy masakra :-(
Wlasnie minisia tamte kola odpadaja i ja wlasnie tez zwracam uwage na kola :-)

A co do kupna to kase na wozek daje mi moj brat ktory bedzie ojcem chrzestnym :-)
On jest w Anglii i teraz mial klopot z praca i nie wiem kiedy mi przysle kase na wozek
ale tez pozno hihih.Moja mama upier sie ze kupie wozek zaraz po porodzie a ja nie chce tak dlugo czekac ja bym kupila pod koniec wrzesnia tzn zamowila na allegro hihih.Ale zobaczymy
moze mame jeszcze przekonam do tego wrzesnia tylko jeszcze kasa od brata musi sie
pojawic zanim kupie wozek :-)

reklama
dorota ja mam o tyle szczescie,ze ten wozek co link wkleilam jest w moim miescie a wiec odbiore osobiscie:tak:Mialam juz poprzedni wozek do maludow od tego goscia i bardzo sobie chwalilam!!!ale sprzedalam bo nie planowalam dzidzi a tu masz zycie inaczej mi sie ulozylo i jest dzidzia!!!!!!!!!!!no a ja przeszczesliwa!!!!!!!!!

Dorotka czesto rodzice kupuja wózeczki po porodzie:tak:
Ja jestem pod tym wzgledem straszna i lubie wsio sama i wczesniej.
Minisia tez przechodziłam g. żołądkowa na poczatku ciaży. TRAGEDIA:-(

Niom fajny ten wózek co zproponowała sa_raa ja właśnie szukam czegos takiego bardziej spacerówki ,żeby do samochodu szybko showac i ,żeby mało mejsca zajmowało bo mój M ma mały bagażnik w samochodzie.

Ja bym chyba nie mogła takich rzeczy jak np.wózek kupowac po porodzie. Raz, że moje samopoczucie nie bylo najlepsze przez kilka tygodni, a dwa to wole miec juz wszystko z głowy zanim sie Bajdus urodzi. Teraz mam problem z głowy bo mamy wózio 3 funcyjny po Adasiu, mysle ze Adas do czasu urodzin dzidziusia wyrosnie juz z wózka:sorry2: Fajnie by bylo, juz go malo uzywamy:happy:

Ale jestem zadowolona kupilam 2 przepiekne ciuszki dla dzidzi.Nie mam jak wam tego pokazac wiec przynajmnie opisze :tak:

1 to taki pajacyk ( nie umiem fachowo nazywac ubranek dla takiego maluszka:zawstydzona/y:)
taki granatowy rozpinany po boku na calej dlugosci dziecka:tak:.Taki grubszy,
z dlugimi rekawkami i nogawkami :tak:.Na przodzie ma taki malutki samochodzik z ludzikiem ale to nic jak bedzie dziewczynka to tez moze miec samochodzik :tak:.

2 to taki komplet jaki Czarna kupila dwu czesciowy.Dlugie rekawki i spodenki
tez dlugie.Grube i normalnie ciuszek taki wyjsciowy taki sliczny np
jak sie bedzie wychodzic z domu mozna w to dzidzie ubrac hihih:tak:.
Kolor kremowy z takimi kroliczkami a na bluzeczce na kroliczka wyszytego takiego
wystajacego normalne sliczne to jest

I za te dwa ciuszki zaplacilam 11 zl bo to z lumpeksu a dzis maja dzien 50 % taniej
wiec za pol ceny kupilam:tak::tak::tak:
ale jestem szczesliwa

Świetnie że już zbieracie ciuszki dla maluchów ja też do porodu chciałabym już wszystko mieć. Dziś idę na zakupy to może znajdę coś na moje maleństwo

Byłam dziś się zapisać na egzamin prawka i nawet nowe zdjęcie pasowało ale była inna pani. I dali mi termin dopiero na 18czerwiec!
Trochę czekania ale staram się narazie nie stresować bo myślę o dzidzi;-)

co do lumpeksów to ja Wam powiem, że nie ma co się ich tak bać
jest tam dużo ślicznych ciuszków często z metkami papierowymi i to w śmiesznych cenach
a na te pierwsze 3 miesiące a nawet do 8 miesiąca życia raz, że dziecko nie zniszczy tego nie wiadomo jak a więc te lumpeksowa nawet używane często są w idealnym stanie a dwa nie ma co się
rozrzucać z kaską na ciuszki bo w mig dzieci z nich wyrastają
jasne, że kupowanie nowych jest super i że na "wyjścia" można coś kupić sklepowego ale na serio w lumpkach się opłaca:tak:
ps. tylko sobie nie pomyślcie, że oszczędzam na dziecku albo coś
poprostu czasem można naprawde piękne rzeczy znaleźć za śmieszną cene
czarna i dorota już wiedzą o czym mówie;-)

co do kół w tym wózku to mimo, że nie są pompowane świetnie się spisują na dziurach ( a tych u mnie na wiosce nie brak)
ja osobiście przerobiłam
quinny buzz
casualplay s6 mam teraz
i dodatkowo na wyjazdy
bebe confort viva

znajomych dzieciatych multum a więc trochę przęgląd wózkowy mam;-)

jeśli chodzi o wyprawke to ja miałam wsio miesiąc przed porodem
bo to nigdy nie wiadomo kiedy się zacznie a ja jak większość lubie mieć wszystko zapiętę na ostatni guzik
Olivier spał w wózku prze pierwsze 3 miesiące np

reklama
Dziewczyny ja wozek kupuje pod koniec czerwca,bo bede w tym czasie w Polsce i tam sa tansze,wiec postanowilismy,ze kupimy.A wczoraj moja babciunia upierala sie,ze mna,ze ona nam kupi,bo to jej pierwszy prawnuk.No,wiec musimy juz niedlugo kupic,bo pozniej do polski nie bedziemy jechac.....mi sie marzy ten quinny,ale jest troszke drogi...

Do góry