reklama
Ale jestem zadowolona kupilam 2 przepiekne ciuszki dla dzidzi.Nie mam jak wam tego pokazac wiec przynajmnie opisze
1 to taki pajacyk ( nie umiem fachowo nazywac ubranek dla takiego maluszka)
taki granatowy rozpinany po boku na calej dlugosci dziecka.Taki grubszy,
z dlugimi rekawkami i nogawkami.Na przodzie ma taki malutki samochodzik z ludzikiem ale to nic jak bedzie dziewczynka to tez moze miec samochodzik
.
2 to taki komplet jaki Czarna kupila dwu czesciowy.Dlugie rekawki i spodenki
tez dlugie.Grube i normalnie ciuszek taki wyjsciowy taki sliczny np
jak sie bedzie wychodzic z domu mozna w to dzidzie ubrac hihih.
Kolor kremowy z takimi kroliczkami a na bluzeczce na kroliczka wyszytego takiego
wystajacego normalne sliczne to jest
I za te dwa ciuszki zaplacilam 11 zl bo to z lumpeksu a dzis maja dzien 50 % taniej
wiec za pol ceny kupilam
ale jestem szczesliwa
Juz to widzę w wyobraźni...same słodkości
Świetnie że już zbieracie ciuszki dla maluchów ja też do porodu chciałabym już wszystko mieć. Dziś idę na zakupy to może znajdę coś na moje maleństwo
Byłam dziś się zapisać na egzamin prawka i nawet nowe zdjęcie pasowało ale była inna pani. I dali mi termin dopiero na 18czerwiec!
Trochę czekania ale staram się narazie nie stresować bo myślę o dzidzi;-)
18 czerwiec to nie jest tak źlle. U nas się czeka na egzamin z 2 miechy albo i lepiej.
Ja też jestem zwolenniczką zakupów w lumpkach. Może dzidzia na początku nie niszczy, ale wyrasta szybko, a jak dojdzie marchewka, to dopranie tego w proszku dla dzieci graniczy z cudem
. Dlatego warto mieć zwykłe ubranka, których nie będzie żal. Polecam też wielopaki body i chyba piżamki-pajacyki w Tesco - takie białe z misiami, kotkami. W paczce jest 7 sztuk. Jeśli chodzi o rozmiar to dla maluszków 56 pewnie będzie dobry, bo my dla naszej córki kupujemy rozmiar mniejszy jak jest na metce. Teraz ma 1,5 roku a nosi rozmiar 9-12 miesięcy ma 80 cm.
A w sprawie wózka, to doszliśmy do porozumienia i też kupimy nowy: Coneco V3 z małym fotelikiem. Akurat w tym podoba mi się, że ma spacerówkę montowaną przodem lub tyłem więc dobra od początku. Już oglądaliśmy w sklepie model 2007, a do października już będą nowe.
Generalnie zostanie nam do kupienia nowa pościel i materacyk, ale to też jeszcze poczekam. Pewnie przy drugim dziecku to już łatwiej zaplanować. No i mój mąż całkiem dobrze sprawdza się w tego typu zakupach :-)

A w sprawie wózka, to doszliśmy do porozumienia i też kupimy nowy: Coneco V3 z małym fotelikiem. Akurat w tym podoba mi się, że ma spacerówkę montowaną przodem lub tyłem więc dobra od początku. Już oglądaliśmy w sklepie model 2007, a do października już będą nowe.
Generalnie zostanie nam do kupienia nowa pościel i materacyk, ale to też jeszcze poczekam. Pewnie przy drugim dziecku to już łatwiej zaplanować. No i mój mąż całkiem dobrze sprawdza się w tego typu zakupach :-)
ppatqa
Październikowe mamy'08
ja czekam co będziemy mieli od siostry M, napewno łóżeczko, wózek i fotelik dawno sprzedała, maja taką wanienke z przewijakie na wannę ale boje sie że u nas nie bedzie oasowała bo mamy narożna wanne, worki ma z ubrankami, ale nie wiem co i z jakiego wieku
Dorotka tym opisem moja wyobraźnie też poruszyłaś. Normalnie super gratuluje tych zakupów
Kasia1978 moja malutka jeszcze nie ma 1,5 roku a nosi rozmiar 86 tak wiec różnie to bywa. Co dziecko to inaczej
. A urodziła sie maleńka 49cm i nawet 56 było za duże

My bedziemu napewno kupowac wózio i moze kołyske jak meza namówie
i napewno jakies ciuszki dokupie znając siebie.
Co do lumpków to moja córa praktycznie 95 % swojej szafy ma własnie tam zakupione+ allegro uzywane paczki. I jestem mega zachwycona. Ewentualnie bielizne kupuje nową
i buciki;-)
Tak w sekrecie licze ze od sis dostane wanienke z przewijakiem i półeczkami
choć wiem ze pożyczyła swojej szwagierce:-( ale moze.....;-)

Kasia1978 moja malutka jeszcze nie ma 1,5 roku a nosi rozmiar 86 tak wiec różnie to bywa. Co dziecko to inaczej

My bedziemu napewno kupowac wózio i moze kołyske jak meza namówie

Tak w sekrecie licze ze od sis dostane wanienke z przewijakiem i półeczkami

reklama
Podziel się: