reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

CZARNA a gdzie go bedziesz nosisc w tym W plener rozumiem ? i domyslam sie ze jeszcze w plenerze z nim tak nie bylas ????
Ja chce i w plenerze i w domu bo mnie juz czasem rece i KREGOSLUP odpadaja Nie wiem co mam z tymi plecami dziennie juz pod wieczor normalnie umieram z bolu plecow :-(

reklama
Dzieki A nosisz Ize pionowo tak aby miala twarz o otoczenia ?Bo taka pozycja Oliwi najbardziej pasuje Dlatego pytam :tak:

Narazie nosiłam przodem do mnie, ale to się tak nosi trochę z boku - na biodrze, więc sporo dziecko się rozgląda.
Może też twarzą do otoczenie, ale ostrzegają, że dziecko musi już być bardzo pewne co do główki i troszkę si boję. Może tak za tydzień - dwa spróbuję.

kaka nie mam linka, ale łatwo znajdziesz na allegro

Ja myślę,że taki gadżet przyda się jak już pojawią się pierwsze ząbki...idę właśnie w poniedziałek do dentysty,to mogę się zapytać od kiedy najlepiej zacząć stosować szczoteczkę...ja narazie przemywam przegotowaną wodą dziąsełka,podobno to przyzwyczaja dzidziusia do późniejszej higieny jamy ustnej,a i takie szkraby już teraz mają bakterie próchnicze,więc warto dbać już o to teraz:-)

Ja dostałam taką szczoteczkę z pastą do zębów i szczerze powiem, że mi się przydała. A ogólnie to korzystałam (w sumie Martynka ;-)) z tych:
bobolandia_com CANPOL Zestaw szczoteczek do zebow (544707515) - Aukcje internetowe Allegro

Kaka ja mam właśnie to nosidełko i jak już pisałam o moich schizach o pękających paskach, to to mnie jakoś uspokoiło. Zrobiłam kilka prób po domu i Bartek też się przyzwyczaił. A przodem do świata można od 8 miesiąca w tym nosidełku. Tu mam instrukcję obsługi:
[FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif]Od narodzin do 3-go miesiąca: zgodnie z opinią pediatrów sugerowana wyłącznie leżąca pozycja: usztywniany głęboki kaptur, usztywniane plecy oraz wewnętrzna wkładka pozwalają na komfortowe i bezpieczne noszenie dziecka. [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif]Od 3-go miesiąca życia dziecka: usztywniany, głęboki kaptur, usztywniane plecy oraz dodatkowa wkładka na siedzisku pozwalają na komfortowe i bezpieczne noszenie dziecka w każdych warunkach atmosferycznych. Kaptur chroni główkę i szyję dziecka, dodatkowo chroni przed hałasem, wiatrem, ciekawskimi spojrzeniami osób trzecich itp.[/FONT] Głęboki kaptur i system zmiany pozycji noszenia dziecka bez wyjmowania go z nosidełka pozwala na dyskretne, spokojne i komfortowe karmienie piersią w każdych okolicznościach: na spacerze, podczas zakupów w centrum handlowym, podczas podróży, podczas wizyty u znajomych itp. Od 4-5 miesiąca: możliwość noszenia dziecka na biodrze z częściowo wywiniętym kapturkiem. Pozwala to dziecku na poznawanie świata z bezpiecznych ramion Rodzica. Od 6-go miesiąca: Możliwość zdjęcia kaptura i wyjęcia wewnętrznej, dodatkowej wkładki na siedzisku. Noszenie dziecka na biodrze przodem do rodzica. Od 8-go miesiąca: Noszenie dziecka na biodrze przodem do rodzica lub z przodu z buzią dziecka skierowaną na otoczenie.[/FONT]

reklama
Do góry