reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

reklama
Wiem że każdy ma na ten temat swoją opinie i nie chciałabym sie wymądrzać. Ale ja tak jak MARMA jestem za tym żeby kupić porządny fotelik. Pamietam jak jeszcze nie było Maksia i ogladałam Super Nianie. Był to odcinek gdzie było dwóch chłopców juz takich starszych i mieli takie beznadziejne i zniszczone foteliki i ta Niania zapytała czemu tak jest. I ona na to właśnie że ich nie stać i że nie maja pieniędzy. I nigdy w życiu nie zapomne odpowiedzi Niani. Zapytała ją czy taniej jej bedzie jej potem kupić dwie małe trumienki. I to tak mnie uderzyło i zapamiętałm to choć małego nawet jeszcze nie było w planach. I wiem napewno że na tej rzeczy nie będę oszczędzć choć bym miała sobie innych rzeczy odmówić. To jest tylko moje zdanie.

Ogladałam ten program...tyle, ze oni wogóle nie mieli fotelików.
Ja w sumie wole nowy niz używany i dlatego kupie cos na moją kieszen;-)
Najważniejsze żeby bezpiecznie było i miejmy nadzieje, ze nasze maluszki takie będa.:tak:

my mamy concord 0-18 bo w kubełek nam się juz nie miesci, jest tyłem i przodem do kierunku i jeździmy tyłem

Teraz się czuje jak wyrodna matka...ehhh

Ale mi nie o to chodziło żeby ktokolwiek poczuł się urażony. Nie każdy ma pieniądze a jeżeli fotelik jest dobry i z pewnego źródła to jak najbardziej popieram decyzje :-)
Po prostu napisałam dlaczego ja mam takie założenia a nie inne. Zresztą to że jakiś fotelik jest tańszy od innego nie znaczy że jest zły. Najważniejsze żeby był.

reklama
MALENA elastyk to raczej dla noworodków i lżejszych maluchów (doba na początek do nauki, bo łatwiej się dociąga), dla starszych lepsza tkana, bo elastyczna przy takim obciążeniu może trochę sprężynować (nie wiem z doświadczenia, ale dużo czytałam i pytałam chustomaniaczek)

Do góry