reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Robimy zakupy dla dzidziusia

Hej!!
Dziewczyny, ja tak na szybko, bo jesteśmy u rodziców. Chce kupić Szymkowi ten Ogródek, tylko który polecacie??
LITTLE TIKES 1621 MUZYCZNY OGRODEK ZABAW 5w1 NOWY! (603672130) - Aukcje internetowe Allegro
LITTLE TIKES MUZYCZNY OCEAN OGRODEK 3w1 + GRATIS (595223320) - Aukcje internetowe Allegro

Nie nudzą si ę one szybko Waszym dzieciaczkom ?? wiem, że już poruszałam ten temat, ale jakoś ciągle nie mogłam się zdecydować, ale jednak chcemy kupić...
My mamy ten pierwszy i Bartek go lubi, ie nudzi się nim ale mamy go dopiero tydzień. Fajna zabawka.:tak::-)

reklama
ja chyba też się skuszę na ten fotelik bo czas nagli!!! mojej Amelki to już się wyjąć z fotelika nie da :-) przecież ona nawet rączką nie może w nim ruszyć!! Jakoś ciasno się w nim zrobiło :-) no i nóżki już jej wystają :szok:
Kurcze skąd na to wszystko kasę brać :eek:.Ostatnio pojechaliśmy przyciemnić szyby w aucie bo malutką strasznie słońce raziło-350zł , zapłaciliśmy wpisowe za żłobek- 580 zł :szok::szok::szok::szok::szok::szok: no i jeszcze opłata za cały miesiąc z góry-1200 zł bo niestety w państwowym żłobku to można tylko pomarzyć o wolnym miejscu!!!a niania krzyczy sobie 2000!!!! :szok::szok::szok: idzie się pociąć!!!
mamuśki jak macie babcie, które Wam się zaopiekują dzieciaczkami to tylko pozazdrościć!!!
boże co Ty za kwotami rzucasz:szok::szok::szok: toc przeciez nie opłaca sie pracować jak trzeba tyle płacić:szok::szok::szok::szok: Normalnie jestem w szoku:rofl2: u mnie sąsiadki jak pilnuja dzieci to najwiecej 600 zł:tak: a tak w granicy 400:tak:

boże co Ty za kwotami rzucasz:szok::szok::szok: toc przeciez nie opłaca sie pracować jak trzeba tyle płacić:szok::szok::szok::szok: Normalnie jestem w szoku:rofl2: u mnie sąsiadki jak pilnuja dzieci to najwiecej 600 zł:tak: a tak w granicy 400:tak:
Też się za głowę złapałam jak się dowiedziałam jak się cenią we Wrocławiu!!:szok::szok:!pochodzę z małego miasteczka-gdzie ceny za opiekę nad dzieckiem są rozsądne i nie spodziewałam się że takie drogie życie tu będzie!!! Cały czas myślałam że Amelką zaopiekuje się niania ale jak krzyknęła ceną to się za głowę złapałam i wolę ją już do żłobka dać!!! niestety na dzień dzisiejszy pozostaje tylko prywatny bo w państwowym dopiero w maju będą zapisy na wrzesień a i tak już otrzymałam informację że raczej nie mam szans na miejsce!!!!:-(
czarna79 a może jakaś sąsiadka za podwójną stawkę zaopiekuje się moją Melusią???

już to przeglądałam :-( i liczą sobie od 8 do 15 zł. W miesiącu pracuje 140h(licze po 7h dziennie-bo jeszcze karmie) plus dojazdy- godzinę do pracy i godzinę z powrotem (jak są korki-a raczej zawsze są) czyli 40h na dojazdy.Łącznie 180 h razy powiedzmy 8 zł daje nam 1440 więc żłobek wychodzi mi najtaniej :-(

To faktycznie drogo wychodzi ale zawsze mozesz popytac własnie wśród sąsiadek czy tez koleżanek mam moze jakas chciałaby sobie dorobic:-p

z sąsiadkami to krucho bo w sierpniu kupiliśmy mieszkanie i nikogo tu nie znam :-( a po koleżankach już pytałam i......lipa :-(
Niestety okres ciąży nie był dla mnie zbyt łaskawy i troszkę nam się na głowę zwaliło :-( Kredyt, mieszkanie, wyprowadzka (w 7 miesiącu ciąży) dziecko w drodze no i teraz ciąg dalszy czyli dalej kredyt, dziecko, żłobek-ciągłe wydatki :-(
Ale...... czego się nie robi aby uciec od teściowej!!!;-)

reklama
Do góry