reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
zapomniałąm napisać,że moja koleżanka z pracy urodziłą dziś córeczkę 4150 i 59 cm,express bo o 9 do szpitala ,a o 11.30 już po:szok::-D.mają juz synka z 1 rok i 4 m-ce:-)

josephine fajnie,że wsio ok;).to fakt,za dużo siedzimy na necie i czytamy,czytamy i sobie wyobrażamy!

reklama
hej wszystkim!

isana witaj! nie jestes " za wczesniej" ja zaczynam staranka w grudniu lub nawet styczniu 2011

:)

a swoja droga dziewczyny bylam dzis u gina i zapisal mi ostatnie 6 opakowan tabletek i folik :)
i wiecie co? poraz kolejny lnie opieprzyl za pomysl "oczyszczania "organizmu po anty... czy wasi ginekologowie karza wam odczekac kilka m-cy az wszystko zniknie? bo tutaj uwazaj to za bzdure!

ponoc tabletki nowej generacji po 3 dniach-tygodniu juz sie uplynniaja. i faktycznie mamy ktore tu znam zaczynaja starania od pierwszego cyklu zaraz po odstawieniu...
Hejka, też tak słyszałam, że nie ma co czekać po odstawieniu... Ale w sumie sama nie wiem... :eek: Ja swoje odstawiłam w październiku 2009, starania od kwietnia idą pełną parą i jeszcze nic... Ale 3 cykle to jeszcze nic, z tego co czytam, więc jeszcze nie sieję paniki. :-D
Trzymam kciuki za przyszłe staranka! ;-)

Ale wy szybko tutaj piszecie...:-) aż ciężko momentami nadążyć...:-) zanim ja skończyłam "skrobać" swojego posta to zobaczyłam, że jest już cała storna waszych nowych wpisów!

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za cieplutkie przyjęcie!:-)

josephine, to w takim razie planujemy zacząć staranka m.w. w tym samym czasie! Bardzo się cieszę, będzie nam raźniej.:tak: A (jeśli mogę spytać) dlaczego "dopiero" wtedy? Masz jakieś plany? Coś chcesz wcześniej pozałatwiać? I kiedy odstawiasz tabletki?

zapomniałąm napisać,że moja koleżanka z pracy urodziłą dziś córeczkę 4150 i 59 cm,express bo o 9 do szpitala ,a o 11.30 już po:szok::-D.mają juz synka z 1 rok i 4 m-ce:-)

josephine fajnie,że wsio ok;).to fakt,za dużo siedzimy na necie i czytamy,czytamy i sobie wyobrażamy!

BIBINKA- :szok::szok:no to faktycznie-bezczelnie szybk Jej poszlo:szok::-):-):-):-)niech im zdrowo rosna dzieci:tak:

AGNIESZKA- to fajnie ,ze dzien udany i dziekuje;-)pomysl moj wykonanie Toma i moje:tak:

BIBINKA- to fakt ,poczekaj na te testy i moze cos wyjdzie:tak:

MODUIXA- dzieki;-)

ZAPMARTA- no!!! to czekamy na fotki:tak::tak::-):-)

kochane ja padam na twarz-wiadom czemu takze ladnie sie zegnam i dla wszystkich karaluchy!!! :)) jutro dalej dzialamy:tak:bo niedlugo dzialamy nad dzidzią:tak::-):-)

bibinka : a zmnie wystraszylas tym ekspresowym tempem, kurde... moze przy 2 ciazy nie zdaze dojechac do mojego gina????? :) a ja nie chce rodzic nigdzie indziej z nikim innym!

ja tableptki odstawilam w grudniu a zaszlam w kwietniu, takze 4 m-ce zajelo... tylko pierwszy mieisac w sumie ejszcze uwazalismy bo sie niby wlasnie oczyszczalam z grzechow :)

mama powodzenia w remoncie jutro : efekt ebdzie super!!!

a poza tym : gratukacje dla wszystkich NOWOZAFASOLKOWANYCH!

a informacje o ryzyku ciazy mnogiej po anty prosze przekazac marylce, mysle, ze bedzie zainteresowana ;)

ISANA, idac do spowiedzi przedmalzenskiej oni czekaja az sie wyspowiada z chodzenia do lozka heh. Jestem niemalze tego pewna. Oni dobrze wiedza, ze nikt nie jest swiety ale Ci powiem, ze zle nie bylo. Powiedzial co mysli i tyle, ja wysluchalam i kuniec :) w dodatku pokute dostalam najlepsza ze wszystkich moich spowiedzi hehe

JOSEPHINE, moja gin tez mowila, ze nie trzeba czekac po odstawieniu anty. I mialam jakies ale co do tego ale teraz juz wiem, ze jeszcze jedno opakowanie zaczynam od srody i po skonczeniu rozpoczynam staranka i nie ma to tamto :)
i juz sie nie moge doczekac

mama śpij dobrze,musicie mieć siły na pająki:-D:-D
aga super zdjęcie:tak::-)
josephine:-D:-D:-D,zdążysz nie martw się:-).

ja też zmykam,bo Ala na zmianę sapie i kaszle...męczy się bida;(

KOLOROWYCH SNÓW I OWOCNYCH DZIAŁAŃ ŻYCZĘ;)))

Ale wy szybko tutaj piszecie...:-) aż ciężko momentami nadążyć...:-) zanim ja skończyłam "skrobać" swojego posta to zobaczyłam, że jest już cała storna waszych nowych wpisów!

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za cieplutkie przyjęcie!:-)

josephine, to w takim razie planujemy zacząć staranka m.w. w tym samym czasie! Bardzo się cieszę, będzie nam raźniej.:tak: A (jeśli mogę spytać) dlaczego "dopiero" wtedy? Masz jakieś plany? Coś chcesz wcześniej pozałatwiać? I kiedy odstawiasz tabletki?

fajnie ebdzie :) ja z planow to mam jedynie obrone magisterki we wrzesniu,a le to nie jets wyznacznikiem, bo tutaj studia wygladaja troche inaczej, na 4 tym roku pisalam tez prace magisterska wiosna-latem z noworodkiem w domu, a obrone milam we wrzesniu. takze to jets PUNKT na liscie, ale nie wyznacznik ciazy. chodzi o to, ze ja chce miec dzieci urodzone miedzy wrzesniem a grudniem, tutaj z wielu wzgledow lepiej pod konie roku, poz atym nie lubie lata, upalu ( tutaj jets ono dluzsze i sporo cieplejsze niz w PL), boje sie ze sie dziecko odwodni itp
no takiego juz mam wkreta :) wiec zeby rodzic miedzy wrzesniem a grudniem musze zajsc miedzy styczniem a marcem! z synkiem tez tak planowalismy, ale nam sie posliznelo... i zaszlam w kwietniu! byl na styczen 2009, na szczescie urpdzil sie 2 tyg przed terminem, w grudniu 2008 :)

tabletki odstawiam we wrzesniu lub pazdizrniku, bo mysle ze tak zaraz nie zaskocze, choc mam koelzanke, ktora majac 35 lat tez myslala ze odstawi i od razu na spokojnie, dala sobie nawet pol roku-osiem m-cy oczekiwania... no i zaszla w 1 cyklu... chciala 3 letnia roznice miedzy dziecmi a ma 2 lata! 2 tyg temu urodizla slicznego synka :)

a ty dlaczego masz akurat pod koniec roku 2010/ poczatek 2011 staranka?

reklama
Mama, to mnie trochę zmartwiłaś, bo ja za niecały miesiąc kończę 30 lat, a będę się starać o pierwsze dziecko! Nie wiedziałam, że masz już dwójeczkę, ale fajnie!:-)- wobec tego jesteś prawdziwą "mamą":-D też się trochę obawiam o moją płodność, bo biorę tabletki już ponad 6 lat...

Dziewczynki, ja już uciekam. Mój mężuś trochę się już denerwuje, że tak długo siedzę na kompie. A mi tak miło tu z wami. że aż żal się rozstawać...:-( Dobranoc! Kolorowych snów!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry