• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
witam w leniwy dzień!!
pogoda przekłada się na wolniejsze procesy myślowe,a co za tym idzie na brak weny w pisaniu. :baffled:
.......... normalnie mam pustkę w głowie:rofl2:

reklama
MONISIA- wiem jak sie czujesz:-(tja tak sie czulam w tamtym cyklu-objawy jak byk-klucie jajnikow naprzemian,bialy sluz,podwyzszona temp.wyczulony wech,ciagnięcie w dole brzucha,spalam w dzien bo padalam a potem nagle 3 dni przed @ wszystkie objawy nagle ustapily-pojechalam na bete na nastepny dzien i ... 0:-(:-(czulam ,ze zgaslam...tule Cie i wierze,ze jesli nie teraz to w koncu sie uda:tak:

MARGOLCIA- witaj slodziaku:tak:masz racje dzis taki dzien ,ze nie wiele sie chce:sorry2:mnie boli glowa.

napisalam do SOL ale nic nie odpisala...

Witam dziewczynki :-)

Dzisiaj widzę same złe wiadomości.
Palissa bardzo mi przykro. Myślałam dzisiaj o tobie.
I w ogóle smutno mi, jeśli okaże się, że jednak udało nam się jakimś wielkim szczęściem za pierwszym razem zaciążyć, to jeszcze się okaże, że z kwietniówek to ledwie garstka zostanie :-( A już najgorsza opcja gdybym była sama...

W środę wypadnie mi 14 dni od dni płodnych. Myślę nad testem...

A tu jeszcze mnie Mama zdołowałaś tym przejściem objawów... A ja jestem niemal pewna, że jednak się udało... ech... zwiariuję.

Monisia trzymam kciuki, nie opuszczaj mnie :rofl2:

Witam dziewczynki :-)

Dzisiaj widzę same złe wiadomości.
Palissa bardzo mi przykro. Myślałam dzisiaj o tobie.
I w ogóle smutno mi, jeśli okaże się, że jednak udało nam się jakimś wielkim szczęściem za pierwszym razem zaciążyć, to jeszcze się okaże, że z kwietniówek to ledwie garstka zostanie :-( A już najgorsza opcja gdybym była sama...

W środę wypadnie mi 14 dni od dni płodnych. Myślę nad testem...

A tu jeszcze mnie Mama zdołowałaś tym przejściem objawów... A ja jestem niemal pewna, że jednak się udało... ech... zwiariuję.

Monisia trzymam kciuki, nie opuszczaj mnie :rofl2:
Nie opuszczam Cię kochana!!!! Narazie jej nie ma, więc jest nadzieja:tak:Nie wiem, co z tym testem??? Ja mam ostatni dzień cyklu we wtorek...nie wiem, czy czekać do srody???? Nic, juz nie wiem....Może jutro zatestuję???:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Monisia niestety gdy ma się nieregularne cykle jak np. ja, trudno powiedzieć kiedy konkretnie powinna być @. Ale wczoraj dowiedziałam się na forum :-) od Mamy, że 14 dni po dniach płodnych powinna pojawić się @ a potem doczytałam, że to jest tzw. stała (od 12 do 16 dni niektórzy podają). Myślę więc, że zrobię test w środę, wtedy wypada 14 dzień od dni płodnych, potwierdzę drugim testem w poniedziałek (następny) i do gina. A do tego jestem 2 cykl po odstawieniu plastrów więc... sama rozumiesz ;-)

Ale do tego trzeba dokładnie wiedzieć kiedy były dni płodne.

Monisia niestety gdy ma się nieregularne cykle jak np. ja, trudno powiedzieć kiedy konkretnie powinna być @. Ale wczoraj dowiedziałam się na forum :-) od Mamy, że 14 dni po dniach płodnych powinna pojawić się @ a potem doczytałam, że to jest tzw. stała (od 12 do 16 dni niektórzy podają). Myślę więc, że zrobię test w środę, wtedy wypada 14 dzień od dni płodnych, potwierdzę drugim testem w poniedziałek (następny) i do gina. A do tego jestem 2 cykl po odstawieniu plastrów więc... sama rozumiesz ;-)

Ale do tego trzeba dokładnie wiedzieć kiedy były dni płodne.

Ale od poczatku dni plodnych, czy od ostatniego dnia????Mi we wtorek wypada 14 dni od pierwszego dnia plodnego!!!!
Kochane, czy PRE_TEST jest dobry????

Ostatnia edycja:
Monisia tego właśnie nie wiem. Wyczytałam, że komórka jajowa jest gotowa tylko 24 godziny, więc w gruncie rzeczy chodzi o jeden dzień. Generalnie pierwszy dzień ze śluzem płodnym oznacza odejście śluzu, który zamykał drogę plemnikom a faktycznie płodny byłby wtedy drugi dzień. Ja liczę od drugiego dnia, dopiero wtedy dopadłam TZ, więc mi łatwiej :-D

Monisia, może razem poczekamy do środy? Rano będzie już wiadomo :-)

HOPE- witaj-fajny masz napis nad suwaczkiem do testowania:tak::-D:-D:-D a jesli chodzi o drugą faze cyklu to od owulacji liczymy 14 dni i albo @ albo brak i ;-)

MONISIA- róbcie testy we wtorek-jesli jesteście to wyjda:tak:jesli chodzi o test to na tamten cykl Tomi kupil mi BOBO TEST STRUMIENIOWY o czulości 10 wiec mozna nim robic nawet 4 dni przed terminem @ ale niestety nie uzylam go,tak wiec mam na ten cykl i robie dzien po terminie @ czyli 8.08.

wiadomość od SOL

ZOSTAWILI JA W SZPITALU- narazie zrobili usg i wie ,ze dziecko żyje,pomachalo rączką. jutro badan ciag dalszy i zobaczymy co sie okaze.jak narazie odpoczywam.czeka mnie konsultacja z kardiologiem i neurologiem ,ale to na dniach.

napisalam Jej ,ze jestesmy z Nia ,zeby sie trzymala i najwazniejsze,ze z dzidzią OKi! i ze jutro napisze Jej male streszczeie od nas!

Tom poszedl z dziecmi na spacer-a ja bb:-p:tak::-D:-D

reklama
witam :-)

hope, monisia ja poprzedni cykl miałam dłuższy i od pierwszej wyższej temp.do @ było 16 dni w tym cyklu dzisiaj jest 16 dzień:happy:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry