• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A jeszcze wleciałam podesłać Wam kawkę i fluidki dla staraczek! :-)

images

Agapa, Wiolka - dziękuję Wam, kochane!!! :-) Życzę Wam miłego dnia!!!

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& dla staraczek!!!

Miłej środy!!!

Ostatnia edycja:
reklama
agapa - jakie zasmiecanie? no przeciez po to jest watek, zeby mowic o swoich problemach. Jesli pogrzeb bedzie z otwarta trumna to ja bym Ci radzila, zeby dzieci babci nie oglądały. Moge Ci powiedziec co zrobili mooi rodzice kiedy zmarła babcia jak miałam 5-6 lat. Otuż najpierw przez przypadek zobaczyłam te otwarta trumne i mnie zmroziło tak, ze stalam jak wryta i sie nie ruszalam, no i potem wylaczono mnie z pogrzebu - w sensie bylam na cmenatrzu ale moglam robic co chcialam, wiec... lepilam balwana. Nigdy tego nie zapomne, bo balwan byl piekny a nikt nie byl nim zainteresowany... Lepiej, zeby dzieci pamietaly babcie zywa, a nie w trumnie.

hej wiolka i mary :) milego dnia!

jos - a to rozumiem :) myslalam, ze to jakas bardziej oficjalna nazwa :)

ja znowu nie spalam. znow sie budzilam co chwile a o 6 juz jak sie obudzilam to zasnac nie moglam, bo a to dostawy do marketow w poblizu - tiry wtedy nie wylaczaja silnikow, zeby sie lodowki nie rozmroziły i śmieciarki i czyszczarka chodnikowa... no to jestem juz umyta, posprzatane, koszule 2 wyprasowane... ide suszyc wlosy i na franca.

buzi

Cześć Dziewczynki, ja znowu wczoraj zniknęłam bo wyszłam z pracy a nie zdążyłam napisać Wam, ze wychodzę.

Miłego dnia Wam życzę, a w miarę możliwości będę tu z Wami. Buziaki
:*:*:*:*:*

Mary Miłego dnia w pracy. Dobrze, że są jeszcze ludzie, którzy mogą pomagać. Oby ta nowa praca była lepsza dla Ciebie i obyś się już nie musiała denerwować, bo jak będziesz w ciąży to nie wskazane :-)

Agapa Dobrze, że tu piszesz co Cię boli, po to tu jesteśmy żeby chociaż móc wysłuchać, jeśli żadne słowa ukojenia nie przychodzą do głowy. Przytulam Cię :*

Wiola hej, jak Iwonka? Wyspałyście sie Dziewczynki :-)? Tobie również dziękuję za zrozumienie w kwestii pogodzenia pracy i wychowywania dziecka.

Pok przyjemnej lekcji francuskiego :-) i miłego dnia :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witaj Pszczółka
Pok dziękuję, dlatego nie będę zmuszała dzieci do oglądania. Właśnie się dowiedziałam że młodsza nie chce babci oglądać (ona nie chce iść nawet na pogrzeb, ale ona nie lubi do kościoła chodzić:wściekła/y:), a starsza chce więc zaprowadzę ją ale powolutku

Agapa też myślę tak jak Pok, lepiej żeby dzieci pamiętały babcię żywą. Ja mam obraz mojego dziadzia, zmarł jak miałam 3 lata, to te stare babki mnie wepchały do pokoju gdzie był dziadziuś i tak się rozpłakałam ze uspokoić się nie mogłam i moja babcia je okrzyczała. Ale na szczęście pamiętam dziadzia też jak żył i bawił się ze mną.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej

agapa : zgadzam sie z reszta, lepiej zapamietac babcie zywa
ja na pogrzebie mojej babci mialam 21 lat i tez nie chcialam ogldac ... bylam juz dorosla i rozumialam wszystko itp
ale po prostu z wlasnego wyboru - babcie chcialam zapamietac zywa, taka jaka widzialam ja po raz ostatni - jak mi reka machala w szpitalu na pozegnanie
przed mmoim powrotem do FR

pok : udanej lekcji frankowej :) mnie tez dzis wybudzili, tutaj sa takie wielkie starodawne drzwi wszedzie drewniane no i one tak trzaskaja ze cholera
wiec albo facet przyszedl robic remont o 8, albo sasiedzi z dolu juz sie wprowadzili, bo dzrwi sie nie zamykaja... ehhhh zycie

mary : milego dnia!

hej drogie staraczki- życze wam cieplukiego dzionka, u mnie dzis było -18brrr,
Agapa - ja również nie polecam aby dzieci widziały babcię w trumnie, lepiej niech ją pamiętaja taką jaką była za życia- ja do tej pory mam uraz do pogrzebów...
buziaczki i fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:-)

witam sie ja i mróz -22:szok:2 dni temu -17 ,wczoraj -20 a dziś......:no:

dzieci w przedszkolu,ja przy śniadanku i z koleżanka kawką:tak:

AGAPA- co do pogrzebu-napisze Ci jak my z mężem zrobiliśmy..
w czerwcu tamtego roku zmarła Tomka mama-pogrzeb był w środe...i podjęliśmy decyzję ,ze lepiej ,zeby dzieci nie widziały babci w trumnie a nawet ,zeby nie szły na pogrzeb bo nic nie zrozumieją a beda widzieli płaczących ludzi i będą pytać...a Tom stracił tate jak miał 13 lat i teraz jak zmarłam Jego mama to wiedziałam ze bedzie mnie potrzebował..trzymałam Go wciąż za ręke..byłam cały czas przy Nim...Zuza była w przedszkolu a Domi u naszych przyjaciół...

fakt miałam mniejsze dzieci niż Ty bo Domi mial 3 lata a Zuza 5lat (prawie) w tym czasie...
lepiej potem wziąć dzieci na cmentarz (jak emocję troche opadną),wytłumaczyć po co tam idziemy i Kto tam leży i nauczyć pamięci o naszych bliskich niż fundować im traume otwartej trumny...

dzieci nie radzą sobie z emocjami tak jak my dorośli....

witam pozostałe babeczki i życzę milusiej środy:tak::-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
kurde u mnie dziwczyny dzis -20 o 7 rano a teraz niby-13 ale cos mi sie niechce wierzyc, slonce swieci na termometr.
pszczolka znowu spac nie moglam w nocy... Iwa dosci dobrze spala...jak u ciebie?
agapa badz dzielna...dla meza
jos, mama witam:-)
pok milego francuskiego:-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry