• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Pysia witaj -no ja mam dwa kolczyki i czuje się super z tym :)) wiesz-32 na karku to trzeba sie odmładzać :))))

Młoda- Rafik rosnie jak na drożdżach i przystojnieje:)))

Oliwka- ożesz !!! wspólczuję ..zdrówka zyczę..może herbatę miętową wypij...albo stoperan czy co tam jeszcze sie na biegunkę bierze...
a gdyby się u Niki wymioty powtarzały to Diphergan podaj jak masz..

Rurka- cieszę sie bardzo ,że i Tobie ciacho wyszło i smakowało:)) mówiłam ,ze to prosty przepis ;)))

reklama
Mama u mnie już ok,mam nadzieję,zaraz wypije kawę to się przekonam.Ninka też wygląda lepiej ale nie wiem czy nie powinnam jej jakiejś diety dzisiaj wprowadzić bo żołądek pewnie podrażniony....

Oliwka- po biegunce i wymiotach jak najbardziej dietka choć 1 dzień-unikajcie owoców,warzyw i nabiału-mleka,jogurtów...
niech je sucharki ,biszkopty,chleb z odrobinka masła...herbatke lub wodę-wiem ,bedzie marudzenie,ale tak trzeba..
a Ty z kawą też ostrożnie-małą jak już ...to znaczy ja bym tak zrobiła-a co do Ninki to pamietam jak kiedyś Zunia wymiotowała i takie zalecenia dostałam od pediatry..

Oliwka -nie ma sprawy-oby pomogło ..

ja juz zmykam-jadę popracować ..bedę po obiadku ;)

ściskam -papa
i080.gif

Witam :)))

Olivka - trzeba było Nince coca colę dać przy tych wymiotach, naprawdę pomaga. Co do diety, to niestety, ale jest konieczna. Najlepiej chleb z masłem, żadnych wędlin, ewentualnie jakiś chudy serek :tak: Nie potrzeba Jej tak katować cały dzień, zobaczysz jak się będzie czuła po południu, ale dzisiaj jednak ostrożnie - zero smażonego i takich tam...ciężkostrawnych potraw :)))
A tu masz przepis na ciasto naleśnikowe:
1/2 szkl. wody (jak chcesz puszyste, to mineralna gazowana)
1/2 szkl. mleka
1 jajko
1 szklanka mąki
1/2 łyżeczki cukru
szczypta soli
I oto cała filozofia :-) Wszystko pięknie mieszasz i smażysz na kropli oleju, dosłownie :))))) Oczywiście ta kropla na jeden naleśnik :-p Ewentualnie możesz dolać oleju do surowego ciasta (jeszcze przed smażeniem), wówczas nie trzeba pamiętać o tym, żeby patelnia była naoliwiona.
Ciasto musi być takie jak kisiel, lekko lejące...nie za gęste, nie za rzadkie ;))) Mam nadzieję, że dosyć to wszystko czytelne :-D))))

Teraz napiję się kawy.

mama dziękować ;-) kusisz męża i jeszcze Cię do pracy nie puści ;-)
młodamamusia blond górą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Choć ja jestem brunetką :-D) Oczywiście chodzi mi o Twoje włosy w blondzie wyglądasz naj ... ciemny kolorek włosów nie pasuje do Ciebie...no i ach ten Rafik słodziasek ;-)
wiola no to powodzenia Ci na dziś życzę ;-) bo ja nie znoszę spraw oknowo-firanowych od samego myślenia ręce bolą...

pysia bywa...dziękuje. Teraz się skupiam na mojej rodzinie.
oliwka normalnie bym takiej babie grrrrr...####*%%%**### nagadała
.Zdrówka kurujcie się teraz

pysia - to musisz mieć niezłą patelnię :-p))) Maluj pazury maluj i pokazuj, ja jeszcze w błękitach biegam, ale dzisiaj też już zmieniam :))) jeszcze nie wiem na jaki, może...fuksja ??? :confused:
Pysiaczku, wysłałabym Ci zdjęcie Mańka, wstawisz ???

Hej :))

Oliwka ciesze się, że już Wam lepiej :)

Młoda nie chcesz wrócić do blondu? bardzo Ci pasuje :))

Mamita przyjemnej pracy :)

Pysia ale długaśne, a kolor śliczny :)

Marcepanek jak się czujesz? kiedy ponowna beta?

Made naleśniki robię z identycznego przepisu :D lansowałaś się gdzieś ostatnio? nabyłaś coś drogą kupna, jakąs podomkę, berecik?? I gdzie jest mój bogaty dziadek z osiedlowego ? miałaś szukać :(

reklama
pysia - :-D:-D:-D))))))) nie chciałabyś wiedzieć co robiłam :)))))))))) A pazury to masz Z A J E F A J N E :-) Kolorek obłędny :))) ciekawe jak się ten pomarańcz będzie prezentował, bo w butelczynie wygląda całkiem, całkiem :)))

rureczka - nic sobie nie kupiłam, w starych podomkach rozumiesz biegam, czekam na nowy towar :-D))))) A z dziadkami to teraz kiepsko, wszystko na działkach siedzi i dupa :((( Trzeba czekać do jesieni :-))))))))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry