• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A no widzisz:)
Mają superanckie kaftaniki:))))))))))))
Firmowe z logo szpitala i naprawdę fajne,dla mnie ok,nie musiałam ciągnąć torby rzeczy.

reklama
w sumie tez nigdy wczesniej nie slyszalam zeby szpital ubranka dawal... ale niewatpliwie jest to udogodnienie dla matki...nie musi sie martwic ze zapomniala o czyms.
w Irlandii nic nie dawali , nawet pampersow .

A w Hiszpanii dają,pampersy(PAMPERS),podkłady,kosmetyki Johnson&Baby,kocyki,świeżą pościel,mleko,butelki...dla dziecka wszystko i w każdej ilości,nawet na ''do widzenia'' każą zabierać ze sobą to co zostaje.Dodatkowo dostaje się mnóstwo próbek,miniatur,gazet specjalistycznych.Nawet supermarket Caprabo daje wielką paczkę powitalną dla niemowląt:)
Do szpitala bierze się tylko kosmetyki i ręcznik dla siebie (ewentualnie koszulę nocna jak nie chcesz szpitalnej).
W standardzie są pojedyńcze i przytulne jednoosobowe pokoiki do rodzenia,kontakt z dzieckiem od razu i cały czas.Jednoosobowy pokój z łazienką po porodzie dla kobiety i dziecka.Z sofą i stolikiem dla gości,tv.
Pytają grzecznie za każdym razem czy mogą zabrać dziecko i zawsze informują po co i gdzie zabierają:)

Aaaa i przy wyjściu dają mleko na pierwsze 2-3doby...wiadomo...komu się chce po mleko biec po powrocie do domu.

wiolka : u mnie tez pampersow nie, a prywatny szpital i koszt za dobe lepiej jak w *** hotelu ;) a sa i publiczne co daja i pampersy i kosmetyki maja swoje...
co szpital to polityka i wlasna organizacja

uciekam bede pozniej

carola : :szok::-) !!!!
a to publiczny szpital???? ja w prwyatnym nie mialam pampersow :) kosmetyki tak ale chcialam swoje, apteczne
reszta serwisow tak samo/podobnie, pokoj rodzinny z sofa lawa tv i innymi, szampanem cholera wie po co bo matka i dziecko nie pija i itd itp ale w publicnzym tego tu nie znajdziesz!
pokoik 1os. tak ale maly bez dodtakowych "atrakcji"

Ostatnia edycja:
Tak Jos,publiczny:)
Tylko tv było płatne:)))
Aaaa i wybór dań z karty:) Mają bistro na dole i rano dostajesz kartę i wybierasz spośród 2-3 dań:) Tak codziennie:)
Szpital Son Llatzer:)

Carola to ty w hotelu jakims rodzilas:-) ale wypas...
ja rodzilam w szpitalu panstwowym, sale poporodowe 6 osobowe, pooddzielne takimi dlugimi zaslonami, telewizor dla kazdego osobny, lazienka jedna na sale. aha no i jak ktos nie karmil piersia to dawali swoje mleko i z tego co widzialam jak jakas matka powiedziala ze jest zmeczona i chce sie wyspac a dziecko plakalo to pielegniarki zabieraly dziecko i zajmowaly sie nic na cala noc.
no i dziecko z matka od poczatku jest ale to chyba w Polsce juz we wszystkich szpitalach wprowadzili
a co do meni to zawsze 2 do wyboru..
ale np rano po porodzie dostalam do picia sok pomaranczowy, z miaszek jeszcze:szok::szok::szok::szok:

dla mnie bylo dziwne ze kobiecie po porodzie sok z cytrusow daja... w Polsce cytrusy sa zakazane:-)

ogolnie wszystko bylo ok ale jak chcieli mnie wypisac do domu bo mialam drugi dzien skurcze co 2 min trwaly 1 i zero rozwarcia to mnie wkurzyli...a jak na sale porodowa przyszed ten lekarz co chcial mnie wypisywac bo powiedzial ze z takimi bolami moge tydzien chodzic to chcialam go zabic...

dziewczyny te zaciazone i te ktore juz maja dzieci

powiedzcie mi ja wygladal u was sluz i jak sie czulyscie przed okresem ktory sie nie pojawil?
bo ja mam termin @ na piatek, cycki nie daja mi spokoju od jakichs 4 dni, rwa mnie , ciagna i sa takie jakby ciezkie, podbrzusze mnie pobolewa co jakis czas i mam duzo bialego gestego sluzu i glupia zaczynam sie nakrecac.
glownie mie te cyce nakrecaja bo przed@ nigdy ich nie czuje

Ostatnia edycja:
reklama
Asionek a szpital nie ma strony w necie?Może tam jest lista albo kontakt...zadzwoń na oddział i zapytaj:)

Jos,dlaczego dziwnie?

nie moge na stronie znalezc , ale to nic i tak mam wizyte u gina i basen z polozna to oni mi liste dadza :)
fajny szpital mialas :)

Jos tak zrobie wlasnie :)
masz czas to napewno znajdziesz jakas fajna komodke :)

Wiola po 6 na jednej sali ?? wow niezle hehe

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry