• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Jos mi maz zaczol ostatnio mowic o przedszkolu dla Iwci a ja na niego spojrzalam jak na wariata co on bredzi moje malenstwo i przedszkole? - naszczescie ja mam jeszcze rok.
zobaczysz jak teraz sie urodzi drugie malenstwo jaki nagle Poldus duzy ci sie wyda i dorosly zarazem...
kurde jak ten czas szybko ucieka...
ja ostatnio tez robie malo zdjec a filmy juz nie pamietam kiedy ostatnio nagrywalam

a co do cycow to u mnie to tez bardziej takie mrowienie... nie daja mi zapomniec o swoim istnieniu:-)

reklama
wiolka : lo jezu to sie nakrecilam razem z toba teraz!!! &&&&&&&&&&&& za mrowienie!!!!!!!!!! musi byc SI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wioluś oszzzzzzzzzzz..........Trzymam kciuki kochana!!!!!!!! Nawet nie wiesz jak się napaliłam!!!!!!!! Kiedy masz termin @???????????????

Jos no lusterko to rzecz najważniejsza hehe :)) Uwielbiałam patrzeć jak Maciusia zdziwko brało na swoje własne odbicie!!!!!!!!!

A jeśli chodzi o to dokarmianie to mnie też to kusi kusi kusi!!! Już nawet butlę kupiłam! Wiem, że niby w nocy mleko najbardziej wartościowe, że jak się nie karmi to generalnie pokarm zanika...Ale jesteś kolejną osobą, u której dziecko na butli szybko zaczęło przesypiać nocki...Ja przez 10 miesięcy chodziłam jak ZOMBIE - to jest najgorsza część macierzyństwa dla mnie właśnie - nieprzespane nocki......Potem mnie w dzień wszystko denerwowało, ciągle ryczałam, marudziłam, narzekałam - a co jak będzie Maciuś? Będę potrzebowała dwa razy więcej siły - a ona tylko w nocy do nadrobienia hehe :-D

LIL : ja sie nie nastawiam na "karmienie na sile", bo uwazam ze lepiej dac MM niz byc mama wykonczona, smutna, zdenerwowana ( przez ciagle zmeczenie) nawet noworodek takie cos odczuwa i dobrze to na niego nie wplywa, a u nas do tego beda jeszcze obok wszystkoobserwujace starszaki! dlatego jelsi jakims cidem bede sie czula dobrze, w formie moge karmic i pol roku i rok, ale jesli ebdzie tak jak z synkiem : malo pokarmu, szarpanie sie, zmeczenie ze krew z nosa w nocy ciekla, to bede karmic tydzien, miesiac tyle na ile bedzie ZDROWO dla dobra calej rodziny... noe narzucam sobie zadnych wyznacznikow czasowych! wyjdzie w praniu!

lece na kolacje

jezu... wydalam 90e na zakupy w web dla dzidzi i podlka... dla poldka tylko czapka i szalik na zime... a mowia "nie idz na zakupy" na glodnego... i chyba maja racje... ale tak lubie te slodkie dzieciece ciuszki, a tu ejszcz etaka okazja formy Marese :) dobra sie wytlumaczuylam, zagluszylam sumienie i ide jesc!!!!

Jos w pełni się z Tobą zgadzam z tym karmieniem! Niestety jest jakiś taki przymus w Polsce, żeby karmić naturalnie - dlatego prawie każda z moich znajomych dając butlę miała przy tym wyrzuty sumienia...Ale parę przespanych nocy i wyrzuty przechodziły jak ręką odjął hehe :))) No i szczęśliwie dziecię plus szczęśliwa mama - cóż można dodać więcej?????

Ja zaraz uciekam się wyciszać i spać. A jutro pierwszy dzień adaptacyjny w przedszkolu!!!!!! Nie mogę się doczekać, bo czuję, że fajnie będzie!

Ja tam Ninki od początku świadomie nie karmiłam,była na butli,spała całe nocki od 3tygodnia,zasypiała ok 23 na noc aż do 5,butla i spała do 9:)

czesc:-(
pewnie pomyslicie ze jestem nienormalna .;/ wszem i wobec ogłaszam iz rozstałam sie z K.. dwa dni temu ! A dzisiaj przyszedl do młodego i od slowka do slowka zaczał mnie dusic a pozniej kopnał trzymajac małego .
trzese sie jak galaretka . Z tego wszystkiego dostałam goraczki;/ WYSIADAM ;/

kuzwa , ale dostalam kuksanca na samym dole , az mi lzy polecialy i cala podskoczylam na kanapie :szok:
nie wiem w co przywalil , ale bol okropny
zjadlam kolacje i sie maly rozbrykal niezle , az ledwo zipie ...

Jos dzieki za info :) juz mi ktos wlasnie mowil , ze poleca to melko :)
a powidz mi ktor jest na kolki ?? to sobie zapisze w razie co :)

mate mam ta sama co ty :) sliczna jest !!

Asionek we Francji powinno być Bebiko pod nazwą Nutrilon:) I mleka Nestle chyba są:)

kurcze ty to sie znasz hehe
ja tepak jeszcze jestem niestety :/

Asionku witaj! Ja przyjmuję dzisiejszy wymiar do wiadomości hehe - tamten był znacznie przekroczony!!!!!!!!!!

Jos ja jeszcze tego leżaczka nie mam, ale zamierzam kupić, bo Maciusia musiałam ciągle na rękach nosić - a teraz tak nie da rady i liczę na to, że te wibracje mnie wspomogą hehe...Nadzieję mogę mieć a co tam hehe :-D

A tu Maciuś na macie (wspominki mnie wzięły)

Zobacz załącznik 385928

no tez bym brala ten 2 :)
lezaczek kupuje na dniach , mysle , ze sie przyda mamie ktora duzo czasu bedzie sama z malym , albo ma 2 dziecko w domu
w koncu w czyms male siedziec musi :)
Macius sliczny !!!

lilus nie ptaszki nie ptaszki tylko ja glupia klepie i sie nakrecam ZNOWU:zawstydzona/y:
a najbardziej nakrecaja mnie (.)(.)

jos jakie ja mam duze dziecko..kiedy to zlecialo? a ja widzialas SLICZNA POLDUSIOWA MORDECZKE NA NK - CUDNY JEST:-)

no kurcze objawy mialam te same !! sluz i piersi na poczatek wlasnie :)
taklze ja z calych sil &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zaciskam !! :)

o kuzwa Mloda :szok::wściekła/y:
nie no nie moge jakbym obok byla chyba bym mu gnaty poprzekrecala :wściekła/y:
wez dziada kopnij w du....
juz nie raz pisalas , ze jest nie tak , sama widzisz , ze sie nie zmienia !!
a jak przemoc nawet najmniejsza dochodzi do tego to juz wogole nie ma co sie pakowac w takie cos !!
masz szczescie jestes mloda , nie masz z nim slubu
ulozysz sobie zycie bez niego !!
ehhh skad sie biora takie typy ?? jak mozna kobiete uderzyc i jak mozna zrobic to przy dziecku :szok::-(

trzymaj sie kochana !!!
tule mocno
i nie win siebie , bo to czesto pozniej tak bywa zeby usprawiedliwic zachowanie faceta ...
nic tego nie usprawiedliwia !!

reklama
czesc:-(
pewnie pomyslicie ze jestem nienormalna .;/ wszem i wobec ogłaszam iz rozstałam sie z K.. dwa dni temu ! A dzisiaj przyszedl do młodego i od slowka do slowka zaczał mnie dusic a pozniej kopnał trzymajac małego .
trzese sie jak galaretka . Z tego wszystkiego dostałam goraczki;/ WYSIADAM ;/
Młoda Ty kuźwa po policję zadzwoń!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie marnuj sobie życia! Co za zwierzak?!!???!!!!:wściekła/y:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry