• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
heloł-ja przelotem

oż ta moja gwiazda marudzi strasznie i prycha na mnie lub kaszle...na brzuchu źle, na leżąco źle u mamy dobrze...
za to ładnie śpi i można powiedziec że zaczęła nocki przesypiac

Wiola-ja już mój depilator sprzedałam na allegro-ciarki mnie przechodziły jak próbowałam dotknąc skóry;)))))

Libby a mi się fotki nie wyświetlają-prześlesz mi na maila?

pozdrawiam resztę

reklama
eeeee te są na wytrawnie, nie ma jabłuszek w środku, tamtych nie zdążyłam w kadr złapać :eek: bo już ich nie było:szok: :-p takie zwykłe placuszki z gotowanych ziemniaków, z serem białym, mąką ziemniaczaną i zwykłą, usmażone na masełku :sorry:

o fuuuuj złapał się do zdjęcia czajnik brudas :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Made :-D całe szczęście :-p bo ten czajnik przyprawia mnie od dreszcze, nie dość, że brudas, to jeszcze gwizdać nie chcę :eek::no:

a przepis jest prosty, tylko moja mama to tak na oko robi, więc ścisłych reguł nie ma, w zależności ile posiadasz ziemniaków :tak:
ziemniaki gotowane(najlepsze z dnia wczorajszego) miele się w maszynce, razem z serem białym(kostka), w misce w której będziesz wyrabiała ciasto oddzielasz 1/4 porcji i tam nasypujesz mąki pszennej i czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej i jajo, wybariasz ciasto na jednolitą masę, na stole posypujesz mąką i formujesz długi rulon, nożem odcinasz kawałki i na masło lub margarynę na patelnię :happy: mam nadzieję, że w miarę klarownie wytłumaczyłam :P

A ja dzisiaj potrawkę z ziemniaczków,marchewki i kurczaczka - nie wiem czemu ale upierdzieliła mi się ta potrawa - jest całkiem szybka i nie męcząca :-p A i Emi ją lubi :tak: Bo Karola je w przedszkolu obiadek, choć pewnie jak przyjdzie to usłyszę "głodna jestem mamo" bo znowu nie zje w przedszkolu :-p

Jos - znaczy się kluski leniwe - tak to się potocznie nazywa :D

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry