reklama

Rozkład dnia

reklama
:-p Zależy od firmy, ale najczęściej dół 34, góra 36, a Ty?

A z ta szafa to się lepiej zastanów, bo ja bywam w Warszawie u szwagierki i jeszcze wpadnę

odswiezam watek, dziewczyn piszcie jak u Was wyglada i co dajecie i ile do jedzonka..bo u nas sie wszytko pokickalo....i musimy sobie wszytko od nowa zaplanowac....
pobudka ok 8 rano....sniadania czyli kaszki Mati nie chce
drzemka kolo 10-11, pozniej desrek ok 150g
potem spacerek...
jak wrocimy kolo 15.00 obiadek - osttanio Mati tez nie chcial
drzemka po obiadku 16.00-17.00
kanapeczki dwie z wedlinka ok 17.30

poczatek rytualu kapielowego kolo 18.30
19.00 kaszka - ostatnio tez nie chce...dzisiaj zjadl troche kaszki Hippa takiej ze sloiczka, bo juz nie wiedzialm co dac...pozniej cyc
i lulu kolo 19.30-20.00
w nocy cyc raz-2-3 tez sie zdarza...i rano tez..

piszcie jak u Was prosze....

Aniu nie martw się Daniel tez ostatnio odmawia kaszek.. może to ta wiosna:-)
a dzień wygląda tak
6 pobódka
8 120-150 ml mleka
10 -11 1 godzinka dzremki
ok 12 słoiczek deserku ( te większe)
spacerek
ok 15 190 g obiadku najcześciej gotowanego przeze mnie
ok 16-17 - ok 1 godzinka drzemki ( najcześciej do 18)
18 - 120 gęstej kaszki podawanej łyżeczką
po 20 kąpiel
20.50 sen ( daje mi obejrzec "na wspólnej" :-)) + 150 ml mleka
ok 24 - 1 100-150 ml mleka
czasami ok 3 herbatka

ogólnie to wygląda podobnie chociaz pobódkę to ma zaprogramowaną na punkt 6 rano ( ani minuta wczesnej ani później - jakby buzik nastawić) i

Aniu ja próbuje wprowadzić porządek dnia taki mniej więcej taki jak zalecany jest wksiążce "Uśnij wreszcie" czyli
ŚNIADANIE ok.8 (Zosia najczęściej nic nie zjada :confused: , jak ma nastruj to je Danonka albo chlebek z jakimś warzywkiem(np.ogórkiem) o kaszkach nie ma mowy , nie tknie wogóle

DRZEMKA ok.10 , (Jak narzie Zosia przez godzine wierci się w łóżeczku, płacze i usiłuje się wydostać więc o drzemce nie ma mowy)
po drzemce daje Zosi jakąś przekąske np. jabłko albo owoce ze słoiczka , albo zmielone nasionka słonecznika i dyni z bananem

SPACER ok. 11-12 , trwa ok. godziny

OBIAD ok. 13 , Zosia je różnie . Przewarznie niewiele zjada , no chyba że na obiad jest ogórkowa to potrafi 2 miseczki wciągnąć :-)

ZABAWA ok. 14 i trwa aż do poobiedniej drzemki ( w tym czasie ZOsia cosik dostaje na ząb :-) z regóły są to owoce )

DRZEMKA ok. 16 (powinna trwać mniej więcej 2 godzinki ale u nas wogóle nie trwa jak narazie :sick: )

KĄPIEL ok. 19, trwa mniej więcej półgodziny

KOLACJA ok. 19;30 . Zosia zjada kanapeczke , albo twarożek , danonka , naprawde róznie ale też niewiele
przed snem daje jej cycka i ok. 20 kłade ją spać ( no i wtedy zaczyna się dramat :baffled: :sick: :-( )

a to cytat z książki

ZALECANY ROZKŁAD POSIŁKÓW
(po ukończeniu 6 miesiąca życia)​
800 - śniadanie
1200 - obiad
1600 - podwieczorek
2000 - kolacja

CO JEST NORMALNE U DZIECKA W WIEKU 6-7 MIESIĘCY?
  1. • Dobrze ustalone pory snu i posiłków
  2. • 4 posiłki w ciągu dnia i 11-12 godzin snu w nocy
  3. • Zasypianie bez płaczu i spokojne rozstanie z rodzicami

reklama
Fusiku "Na Wspólnej" to był mój ulubiony serial ( i jedyny )hihihi ale od 7 miesięcy nie oglądałam ani jednego odcinak . W wakacje nadrobie bo puszczają powtórki a bedziemy już mieć polską :-) tv.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry