G
guest-1681834848
Gość
Cześć mamusie mam takie nietypowe pytanie, czy wiecie może jak rozkręcić laktację w JEDNEJ PIERSI? Mój synek ma 7,5 miesiąca tylko problem polega na tym że więcej pokarmu mam w lewej piersi a w prawej praktycznie nic, lewą jak mały ssie to słychać że szybko leci i sporo bo czuję jak mleko napływa a w prawej praktycznie nic nie ma nie czuje napływu i też mały nie za chętnie z niej je .. próbowałam dostawiać do tej częściej ale to nic nie daje a poza tym dziecko się denerwuje po 5 minutach bo za mało i dojada lewego bo w nim leci dużo.. Zaczęło to się chyba przez to że kiedy synek był malutki to w tej lewej piersi miałam najwięcej mleka bo akurat w niej miałam nawał pokarmu taki że pierś była czerwona , twarda jak kamień , robiły się zastoje itp i dlatego częściej był przystawiany do lewej tylko co ja teraz mogę zrobić żeby w drugiej było tyle samo pokarmu ?... O asymetrii moich piersi chyba nie muszę wspominać wygląda to komicznie, lewa pierś duża mieści się w miseczkę D a prawa nie wiem nawet czy B. Próbowałam też laktatorem działać ale też nic , nawet jak sciagalam to z lewej potrafię ściągnąć jak pierś jest pełna 120-150 ml a z prawej nawet 30 nie da rady.. ta mniejsza pierś też wolniej się napełnia, większa jest zawsze gotowa i zawsze leci dużo mleka a ta druga żeby się napełniła tak porządnie to musi minąć z 4-5 godzin. Pomocy mamusie liczę na was