reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

A co do @, to jak zwykle wyglada to u mnie tak, ze mam 3 dni mega intensywnego krwawienia, pozniej ze dwa dni duzo lżej, następnie dwa dni przerwy i znów 1-2 dni krwawienia. Czyli krwawić potrafie do 10 dnia cyklu. Zaczynam sie zastanawiać, czy jednak nie powinnam czegos z tym zrobic, jest to ogólnie irytujące :/

@MartaSx własne tez mam zamiar dzisiaj zrobic paznokcie, mam nadzieje, ze zdążę :D moze odtworzę, to co @młoda1994 któregoś razu podesłała Zobacz załącznik 1037750
O będziesz jednak robić?

reklama
Hej [emoji7] piątek, piąteczek, piatunio [emoji23]

Umówiłam się na rozmowę z dyrektorem na poniedziałek na 8.30. Dziś czeka mnie pranie, sprzątanie [emoji23] chciałam sobie zrobić pazury tym nowym żelem. Dziś po południu do znajomych idziemy. A jutro drudzy znajomi wpadają do nas. Taki weekend. Ale dość mam siedzenia w domu.
Hej hej dobrze ci zrobi taka wizyta i wyjścia. Ja też siedzę w domu i mam dość.

Do szkoły idziesz w sprawie dziecka co tam krzyczała ta pani?

Cześć dziewczyny witam się i ja. Dziś trochę prania i do ogarnięcia podłogi w domu. Mąż drugie zmiany więc będzie koło 24:00 w domu. Strasznie nie lubię długich chłodnych wieczorów spędzać sama.

Zrobiłam we wtorek ciasto pod nazwa "SERNIK BEZ sera" [emoji23]i mąż zjadł cała blachę duża.

Cześć dziewczyny witam się i ja. Dziś trochę prania i do ogarnięcia podłogi w domu. Mąż drugie zmiany więc będzie koło 24:00 w domu. Strasznie nie lubię długich chłodnych wieczorów spędzać sama.

Zrobiłam we wtorek ciasto pod nazwa "SERNIK BEZ sera" [emoji23]i mąż zjadł cała blachę duża.

Jaki to sernik bez sera ? Podaj przepis [emoji23]

Jaki to sernik bez sera ? Podaj przepis [emoji23]
Zajebi.ty ma bardzo zbliżony smak do sera mimo że sera nie ma ani grama w tym cieście.

Przepis na ciasto:
3 szklanki mąki tortowej 405typ
5 żółtek +1cale jajko
5 łyżek cukru
2plaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1kostka masła lub margaryny
Masa:
3 duże śmietany 18% lub 6 malych
1paczka cukru wanilinowego
1szklanka cukru
Z 5 białek ubić pianę
3 budynie smietankowego

Wykonanie:
Mąkę wymieszać z margaryna lub masłem dodać żółtka całe jajko proszek do pieczenia i cukier zagnieść całość na jednolite ciasto. Po zagniecieniu ciasta podzielić na 2 części jedna mniejsza i druga większą wsadzić do zamrazalki aby się dobrze zamrozilo.

Śmietanę przerzucić do miski dodać do tego cukier, cukier wanilinowy, 3 budynie smietankowego miksowac do połączenia wszystkich składników. Na koniec dodać ubita piankę z białek do tej masy łyżka i delikatnie mieszac.

Ta większość cześć ciasta trzec na dużych oczkach na dno blaszki (blaszke wyłożyć papierem do pieczenia) później wylać ta masę rozprowadzić na równo i ta mniejsza cześć ciasta zetrzeć na samą górę również na dużych oczkach. Nagrzac piekarnik 170 stopni i wstawić ciasto na 40 minut. Nie otwierać piekarnika pod czas pieczenia. Ciasto po wystygnieciu posypać cukrem pudrem i włożyć do lodówki.

Do masy można dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie lub rodzynki. Jak kto lubi.

Zajebi.ty ma bardzo zbliżony smak do sera mimo że sera nie ma ani grama w tym cieście.

Przepis na ciasto:
3 szklanki mąki tortowej 405typ
5 żółtek +1cale jajko
5 łyżek cukru
2plaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1kostka masła lub margaryny
Masa:
3 duże śmietany 18% lub 6 malych
1paczka cukru wanilinowego
1szklanka cukru
Z 5 białek ubić pianę
3 budynie smietankowego

Wykonanie:
Mąkę wymieszać z margaryna lub masłem dodać żółtka całe jajko proszek do pieczenia i cukier zagnieść całość na jednolite ciasto. Po zagniecieniu ciasta podzielić na 2 części jedna mniejsza i druga większą wsadzić do zamrazalki aby się dobrze zamrozilo.

Śmietanę przerzucić do miski dodać do tego cukier, cukier wanilinowy, 3 budynie smietankowego miksowac do połączenia wszystkich składników. Na koniec dodać ubita piankę z białek do tej masy łyżka i delikatnie mieszac.

Ta większość cześć ciasta trzec na dużych oczkach na dno blaszki (blaszke wyłożyć papierem do pieczenia) później wylać ta masę rozprowadzić na równo i ta mniejsza cześć ciasta zetrzeć na samą górę również na dużych oczkach. Nagrzac piekarnik 170 stopni i wstawić ciasto na 40 minut. Nie otwierać piekarnika pod czas pieczenia. Ciasto po wystygnieciu posypać cukrem pudrem i włożyć do lodówki.

Do masy można dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie lub rodzynki. Jak kto lubi.

O kurka to taka bomba kaloryczna ze chyba wole jednak z serem [emoji23]

reklama
Do góry