reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Pani doktor ja to bym chciała, prostamol uno :D...
Ja też mam torbiel szyszynki ale migren nie mam na szczęście. W 2017r w grudniu miałam MR i torbiel szyszynki nie urosła więc teraz jak tu w DE pójdę na oddział to mam nadzieję że mi zrobią MR i sprawdza czy urosła czy zmalała czy się wchlonela. W Pl neurolog na oddziale powiedział mi że nie będą tego wycinac chyba że na własną odpowiedzialność a wtedy miałam ledwo ponad 16 lat.
Mi neurolog mówiła, że jeśli nie daje oznak i jest poniżej 1 cm to nie ma sensu operować dziada. Ja miałam rezonans 2012 i 2017 i stoi w miejscu. Właśnie patrzę dziś na neurologow, neurochirurgow żeby mnie któryś oswiecil jak mam rodzić

reklama

Mi neurolog mówiła, że jeśli nie daje oznak i jest poniżej 1 cm to nie ma sensu operować dziada. Ja miałam rezonans 2012 i 2017 i stoi w miejscu. Właśnie patrzę dziś na neurologow, neurochirurgow żeby mnie któryś oswiecil jak mam rodzić
Hahah

No mój nie ma chyba 1cm bym musiała zerknąć w papieru na szczęście mama mi wszystkie dokumenty z pl wysłała i mam wszystko tutaj.

Trzymam i czekam na wieści
Tak tłumaczyć wszystko to mega współczuję i pewnie dużo kasy idzie. A jak szkoła ta co się zapisalas kiedy zaczynasz?
Teraz w ten weekend był pierwszy zjazd logopedii. Nie zapisałam się. Stwierdziłam że mogę nie dać rady z niemowlakiem.
Czekam na decyzję. Jeśli jutro podpisze umowę o pracę to kurs mi się nie należy ale jeśli mi odmówia zatrudnienia to muszę wysłać do urzędu pismo z odmowa zatrudnienia mnie i wtedy mi przyznadza kurs.

Jeśli chodzi o tłumaczenie to idę tylko do lekarza bo medyczny język jest bardzo trudny a tak załatwiam sama a pomagam sobie z translatorem.

Haha padłam z tym prostamolem [emoji23][emoji23]

Padłam z tym prostamolem [emoji23][emoji23]

Ja po lekarzy tylko nie miałam jak napisać, za dużo do roboty a jeszcze nocka przede mną.
Wszystko dobrze, brak torbieli, dr zachwycony że odrazu poszło ładnie że plamienia ustalo i pow że cykl 28 dni to bosko. Dostałam te same leki i ten sam schemat brania (clo 2x1 przez 5 dni od 5dc, dupek 2x1 przez 10 dni 16-25 dc) bo podtrzymujemy regilarnosc cyklu, jak to się unormuje to ukuerunkujemy się na owu bo niepokoi go ze te testy mi ciągle negatywy wychodzą, mam robić je jeszcze jeśli mam ( nooo mam taaaaki zapas [emoji23][emoji23]). Mimo że ten cykl nie udany to jakiś mam dobry humor może dlatego że już się zaczął nowy, a więc jak to piszemy nowe szansę, a może też dlatego że wreszcie mam cykl [emoji16] a nie wielotygodniowe plamienia [emoji106]
Poza tym jak biorę leki to czuję "jakbym coś robiła" nie umiem tego wytłumaczyć.
Wybaczcie rozpisalam się [emoji2960]

@młoda1994 będę 3mac kciuki. A co do lekarza to przegięcie, poza tym ja w Polsce nieraz nie rozumiem jak do mnie mówią po polsku jak używają tego specjalistycznego języka i medycznych nazw [emoji15]
Dokładnie po polsku ciężko zrozumiec. Ja tak miałam jak byłam w Pl lekarz coś do mnie gadał w medycznych wyrazach a ja do niego można po polsku[emoji23] a co dopiero mówić w DE nie w moim języku.

A później lekarze się dziwią że ludzie nie chcą chodzić do lekarzy ehh brak słów.

No mi jak lekarz stwierdził kiedyś mikrocytozę to też dochodziłam, cóż to za tropikalna i egzotyczna choroba. A to w wyniku niedoboru żelaza lub długotrwałych anemii skarłowaciałe czerwone krwinki. :D

reklama
No mi jak lekarz stwierdził kiedyś mikrocytozę to też dochodziłam, cóż to za tropikalna i egzotyczna choroba. A to w wyniku niedoboru żelaza lub długotrwałych anemii skarłowaciałe czerwone krwinki. :D
Oni myślą że ludzie znają wszystkie te ich magiczne słówka i później człowiek czasami nie potrzebnie się stresuję a to może być tak naprawdę bkachostka ale to sami lekarze powoduje stres nerwy strach u pacjentek.

Do góry