reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Przeżyłam ale nie wiedziałam ze tak długo to będzie trwało . I ręka mnie boli od kontrastu . Godzinę byłam w środku

Masakra :/ ciekawe czemu z kontrastem kazali Ci zrobić. Tzn ogólnie jestem ciekawa, kiedy potrzebny jest kontrast, a kiedy nie.
A jeśli chodzi o obolałe ręce to to jest moje przedramię od zeszłej soboty, jak pielęgniarka próbowała mi się wbić z kroplówka [emoji14] zdjęcie sprzed chwili[emoji23]

Załączniki

• IMG_0253.JPG
    IMG_0253.JPG
    204,4 KB · Wyświetleń: 81
reklama
To przybijam piateczke bo ja dzisiaj też latam na wkurwie:D dzisiaj 26dc, od 8 dni biorę dupka, owu chyba była koło 15-16dc więc za dwa dni @. Cycki nie bolą ale krzyż łupie. :/Ja cały czas trzymam kciuki [emoji173]

Cześć dziewczyny, strasznie zalatany weekend i początek tygodnia. Dzisiaj siostra odebrała mi prawko, więc już mogę śmigać bez stresu, że nie mam wydanego dokumentu. :) W sobotę zrobiłam trasę Świebodzin- Gorzów Wielkopolski, sama :D także pierwsze koty za płoty. W piątek jadę do rodziców 300 km, również sama [emoji23] także no..

Kupiłam sobie 2 testy, te pre test, Pani mi w aptece dała, one chyba nie są zbyt czule.. Ale chyba w rossmanie dokupię te czulsze. Planowo 2 dni do @..

Dzisiaj koleś prawie mi wjechał w bok, strąbiłam go i zwyzywałam, więc dałam upust mojemu PMS [emoji23]

Super, że już fizycznie masz prawko! [emoji3] No i ekstra, że śmigasz sobie sama i to takie dalekie trasy, najlepiej tak się nauczyć jeździć i najwazniejsze to się nie bać wsiąść i po prostu pojechać nie ważne gdzie [emoji5]
Czyżby jutro z rana testujesz? Czy czekasz do @?

Masakra :/ ciekawe czemu z kontrastem kazali Ci zrobić. Tzn ogólnie jestem ciekawa, kiedy potrzebny jest kontrast, a kiedy nie.
A jeśli chodzi o obolałe ręce to to jest moje przedramię od zeszłej soboty, jak pielęgniarka próbowała mi się wbić z kroplówka [emoji14] zdjęcie sprzed chwili[emoji23]

7B3D502E-7F7F-4F47-9CC8-1696577E893F.jpg

Badanie trwało godzinę.. powiedziała ze jedno badanie a potem mam się nie wystraszyć jak podadzą kontrast i powtórzą badanie . Pytałam znajomych co mieli rezonans to nikt nie miał kontrastu . Mój mąż tez nie miał I badanie trwało ok 20 min. Jak wyszłam z badania i zobaczyłam mój telefon i milion nieodebranych połączeń od męża to się zmartwiłam . On jest za granica i myślał ze coś mi się stało na tym badaniu bo weszłam o 19:50 a była 20:30 i nie napisałam ze już po. Wyszłam równo o 20;55

Ała [emoji33]

To przybijam piateczke bo ja dzisiaj też latam na wkurwie:D dzisiaj 26dc, od 8 dni biorę dupka, owu chyba była koło 15-16dc więc za dwa dni @. Cycki nie bolą ale krzyż łupie. :/Ja cały czas trzymam kciuki [emoji173]

Cześć dziewczyny, strasznie zalatany weekend i początek tygodnia. Dzisiaj siostra odebrała mi prawko, więc już mogę śmigać bez stresu, że nie mam wydanego dokumentu. :) W sobotę zrobiłam trasę Świebodzin- Gorzów Wielkopolski, sama :D także pierwsze koty za płoty. W piątek jadę do rodziców 300 km, również sama [emoji23] także no..

Kupiłam sobie 2 testy, te pre test, Pani mi w aptece dała, one chyba nie są zbyt czule.. Ale chyba w rossmanie dokupię te czulsze. Planowo 2 dni do @..

Dzisiaj koleś prawie mi wjechał w bok, strąbiłam go i zwyzywałam, więc dałam upust mojemu PMS [emoji23]

Nienawidzę takiego wkurwa PMSowego! Dzisiaj dosłownie to wszystkich bym zaj*bała. Mama wkurzała mnie nawet mruganiem. Autentycznie każdemu dzisiaj musiałam dogadać. Oby mi chociaż faktycznie @ szybciej przyszła, to przynajmniej jakiś pożytek będzie :p

Super, ze już sobie śmigasz bez problemu :D na pewno dasz w piątek radę, tylko pamiętaj, ze tu u nas ciagle zmieniają organizację ruchu[emoji85] naprawdę masakra, człowiek rano jedzie do szkoły, wraca po 6h i trasa już wyglada inaczej, paranoja i rozbój w biały dzień :p

W sumie masz racje, też słyszałam, że nie zawsze robi się usg ale wiesz..za każdym razem mi robił i jakoś tak dziś tez się nastawiałam, że zobaczę maluszka, w sumie to nie spodziewałam się, że mogłoby być inaczej.. ale może faktycznie to normalne. Z jednej strony tłumacze to sobie tak, że jestem już na tym etapie, że faktycznie zagrożenie, że serduszko nagle przestanie bić jest bardzo małe..nie to co na początku i dlatego zawsze sprawdzał [emoji5] zbadał mnie ale też w sumie nic nie powiedział wiec domniemam że jest okej. Eh[emoji39]

A detektorem tętna nie sprawdzał serduszka? Rozumiem, ze jesteś rozczarowana, w końcu to spotkania z Twoim dzieckiem i chcesz, żeby odbywały się face to face, a nie zaocznie :p No ale niestety tak to bywa z tymi lekarzami. Może jednak faktycznie miał gościu gorszy dzień i na następnej wizycie się poprawi. Trzymam za to kciuki :D

@MartaSx
U nas będzie Helenka, chciałam żeby miała jeszcze drugie imię tak jak ja i każda z sióstr, ale nikomu oprócz mnie się nie podoba więc się zastanowię.
Miała być Helena Wanda.

Piękny masz ten brzuszek już [emoji7] wiem że to męczące ale chciałabym już taki.

Paola, Olineekg ja to wam zazdroszczę tego dobrego samopoczucia [emoji85] ja się czuję tragicznie, brzuch jak chodzę to twardnieje więc wyprawa w sobotę do ikei była najglupszym pomysłem świata. Śpię do 13/14 po południu i całe dnie leżę.
Chciałabym żeby był już kwiecień haha

A wózki już wybrane? My pojechaliśmy do świata dziecka i zakochalismy się w mutsy nio adventure w butelkowo zielonym kolorze, wózek będzie prezentem od moich rodziców prawdopodobnie (nie chciałam tak ale oni twierdzą że każdemu z wnuków będą tak kupować i to prezent dla dziecka a nie dla nas [emoji2368][emoji23]) ale mamie też się podoba więc to nam odejdzie.
Kupiłam małej komode do salonu i już ubranka poukładane. Wrzucę wam zdjęcia co mam.. Obiecałam a jak zawsze zawaliłam [emoji85]

Co do łóżeczka to my na ten moment kupujemy tylko turystyczne do salonu, mama doradzila mi (myślę że mądrze) żebym najpierw zobaczyła czy mała będzie spała sama a nie kupowała 2 łóżeczka bez sensu bo żadne z jej dzieci w łóżeczku spać nie chciało. Nie słucham wszystkich wokół ale moja mama akurat jest dla mnie autorytetem jeśli chodzi o dzieci więc dużo mi pomaga, zresztą jest młoda babcia i na czasie bo ma dopiero 42 lata :D

Jak mała będzie spała w łóżeczku to dopiero kupimy drugie do sypialni bo przez pierwsze 2-3 tygodnie chcemy spać z nią w salonie, sypialnie mam na piętrze strome schody i nie widzę tego jakoś od początkuZobacz załącznik 1044665Zobacz załącznik 1044667
Wanda też piękne [emoji6] nasza nie będzie miała drugiego imienia, bo nazwisko długie, więc chcę zaoszczędzić jej chociaż wpisywania podwójnego imienia w dokumentach [emoji16]
Wózek fajny, łóżeczko też. Najbardziej podobają mi się te różowe wstawki [emoji7]
Szkoda, że nadal tak się męczysz [emoji26] u mnie też zdarzają się gorsze dni, ale to raz na jakiś czas tylko...

Fajnie, że masz już prawko [emoji4] i podziwiam za tą podróż na jaką się szykujesz!
Ja to ostatnio ciągle jeżdżę bez dokumentów [emoji23] ostatnio jak jechałam do lekarza i były straszne korki to chciałam zaoszczędzić trochę czasu i złamać kilka przepisów, ale mąż mi nie kazał, bo nie miałam dokumentów i jeszcze jakbym z tego miala się tłumaczyć to już w ogóle byłoby nieciekawie [emoji23]
Dzięki kochana[emoji9] No widzisz chyba za dużo dobrego się o nim nagadałam eh. Jak się macie?
Mamy się dobrze, coś we mnie wieczorem dziś znowu się wierciło i zastanawiam się, czy to może w końcu to co powinnam czuć [emoji4] poza tym czasami łapię doła, że nic nie tyję, ani nic nie widać za bardzo, ale mąż mnie uspokaja, że dziecko i tak sobie poradzi.. oby [emoji848] poza tym myślę nad zmianą szpitala w którym chcę rodzić i nad tym, czy iść do innego lekarza, jakiegoś stamtąd [emoji848] i tak jakoś leci powoli. A co u Was?

Wrzuć co masz, jestem ciekawa, chętnie pooglądam :D

Wózek super, naprawdę ładny :)

No i nie ukrywam, ze zazdroszczę takiej młodej mamy. Moja mając 38 lat mnie urodziła, a babcia została 20 lat później [emoji14] ale mamy świetny kontakt, tylko po prostu wiem, ze ma dla nas te 20 lat mniej[emoji17]
To moja podobnie. Mnie urodziła jak miała 36 lat.
@MartaSx @Isasza4444 widzę, że poradziłyście sobie jakoś z mrozami w ciąży :D ja od momentu, gdy dowiedziałam się o ciąży (31 marzec) obiecywałam sobie, ze będę porządną matką i kupię sobie kurtkę ciążową. Miałam na to kilka dobrych miesięcy. Ale oczywiście jak przyszło co do czego i nadszedł październik, to było mi szkoda wywalać 3 stówy na płaszcz czy kurtkę, która miała mi służyć przez max 2 miesiące, wiec sprawę rozwiązałam inaczej i po prostu nie zapinalam swojej starej kurtki[emoji23] ale powiem Wam, ze ja ogólnie z tych, co to wiecznie się spiesza i dobrze, jeśli w ogóle założę kurtkę :p
No właśnie nie wiem czy go założę czuję się jak w worku w nim.

reklama
Super, że już fizycznie masz prawko! [emoji3] No i ekstra, że śmigasz sobie sama i to takie dalekie trasy, najlepiej tak się nauczyć jeździć i najwazniejsze to się nie bać wsiąść i po prostu pojechać nie ważne gdzie [emoji5]
Czyżby jutro z rana testujesz? Czy czekasz do @?
Jasne, że zrobię jutro test ;D ale mam tylko te 25, jak zbiorę mocz i kupię te testy czulsze to też wyjdzie? W sensie z tego porannego? [emoji23]
Nienawidzę takiego wkurwa PMSowego! Dzisiaj dosłownie to wszystkich bym zaj*bała. Mama wkurzała mnie nawet mruganiem. Autentycznie każdemu dzisiaj musiałam dogadać. Oby mi chociaż faktycznie @ szybciej przyszła, to przynajmniej jakiś pożytek będzie [emoji14]

Super, ze już sobie śmigasz bez problemu :D na pewno dasz w piątek radę, tylko pamiętaj, ze tu u nas ciagle zmieniają organizację ruchu[emoji85] naprawdę masakra, człowiek rano jedzie do szkoły, wraca po 6h i trasa już wyglada inaczej, paranoja i rozbój w biały dzień :p
Właśnie to mnie najbardziej stresuje, już w zeszłym tyg była tam tragedia:/

Do góry