reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dobry wieczór dziewczyny :)

Postaram się nadrobić Was jutro, dzisiaj nie dam rady, bo wyklarowały mi się plany na weekend - koleżanka wyprowadziła się od chłopaka i nocuje u nas do wtorku :D baaaaaardzo żałuje, ze nie mogę pic alkoholu, taka okazja mi przechodzi bokiem[emoji24]

Chciałam tylko napisać:
@młoda1994 strasznie współczuje :/ ale najważniejsze, ze wszyscy cali, a samochód to jednak tylko blacha.

@Kotmonika87 jak tam u Ciebie? Byłaś na becie?
Tak robiłam 2 krotnie wynik <0.100 A dziś po 19 dniach od owu przyszedł @

reklama
Ciekawa jestem, czemu faza lutealna tak Ci się wydłużyła. Może jednak była jakaś ciąża biochemiczna?
Nie wiem . Wątpię. Aczkolwiek kto to wie. Pozostaje mieć nadzieję na kolejne cykle
Mam niski progesteron 8
Wcześniej duża prolaktyna ale odkąd biorę leki spadła na 6.5
Nowy cykl mam nadzieję nowe wizje

Dobry wieczór dziewczyny :)

Postaram się nadrobić Was jutro, dzisiaj nie dam rady, bo wyklarowały mi się plany na weekend - koleżanka wyprowadziła się od chłopaka i nocuje u nas do wtorku :D baaaaaardzo żałuje, ze nie mogę pic alkoholu, taka okazja mi przechodzi bokiem[emoji24]

Chciałam tylko napisać:
@młoda1994 strasznie współczuje :/ ale najważniejsze, ze wszyscy cali, a samochód to jednak tylko blacha.

@Kotmonika87 jak tam u Ciebie? Byłaś na becie?
No samochód pójdzie na szrot i przy najbliższych latach nie chce słyszeć o żadnym samochodzie. Cały dzień do dupy w nerwach stresie. Nie dla mnie takie wrażenia dnia a zwłaszcza na weekend.

Co to boobsów to bardzo życzę Ci, żeby to zwiastowało ciążę :D
Moja znajoma kupiła golfa za 120tys w tym roku... nie polecam. No gdzie takie małe auto za tyle pieniędzy..
Woooooooooooow chciałabym taki [emoji1]

Powiem Ci, ze ja teraz jeżdżę Dacią Logan mojego taty. Lepiej mi się jeździ nią niż tą Skodą z wypożyczalni, ale nieeee. Nie wiem jak Duster, na pewnym etapie myślałam o tym samochodzie, ale nie mogłam znaleźć w necie opcji z automatyczna skrzynia biegów, wiec odpuściłam.

I generalnie autem tez mnie mąż dziś wku*wił. Zarezerwowany mamy dokładnie ten samochód ze zdjęcia, ale no drogo wychodzi. I mąż na moja prośbę, żeby pomyślał o czymś budżetowym, powysyłał mi same Golfy i Polowki GTI i Civic Type R. Serio? Witki mi opadły po raz kolejny. Kto normalny kupuje VW Polo za 120tys[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] no i to są daleko niebudżetowe auta
Zobacz załącznik 1045145

A ja się przelecę jutro do Toyoty i Skody, zobaczymy co mi zaoferują.
Kurczę nie wiem co jest, brzuch bolał łącznie z krzyżem 2-3dni. 2 dni przerwy i dzisiaj znów boli. Odstawilam dupka bo testy snieznobiale. A boobsy dalej sflaczale jak nigdy, nawet sutki normalne i nie bolą. I bądź tu mądry człowieku..

Cześć dziewczyny, u nas w końcu wyszło słońce, niedługo lecę z psem na spacer, w końcu! Po tych dwóch deszczowych dniach znowu chce się żyć [emoji16] muszę jeszcze dziś ogarnąć zakupy, bo w sobotę mam gościNo i właśnie jak czytam opinie tego typu to odechciewa mi się tego szpitala... Masakra. Na jakim oddziale leżałaś?O wow [emoji50] zatkało mnie, nie wiem co powiedzieć [emoji16][emoji7]
Testowałaś dziś? Dokładnie, wszyscy faceci tacy sami [emoji16] tylko w filmach jest inaczej [emoji23]Nie sądziłam, że można tak odpicować szafkę z kartonów [emoji50] meeega! Czekam na efekt u Ciebie [emoji4]

@adzik @Isasza4444 dziewczyny podoba mi się Wasze nowe podejście [emoji7] jak głowa myśli pozytywnie to reszta też się udaje! Trzymam kciuki [emoji110]
Samochód jak każdy inny, dla mnie to puszka bo niby z tylu kanapa A dziecka nawet nie posadzisz. [emoji16] testowałam i wczoraj i dziś i biało.. dzisiaj idę zrobić tatuaż na 16 ;) także no..

Witam się i ja, myślałam, że Was nie nadrobie [emoji14] robiłam wczoraj testy i dzisiaj rano ale biel aż bije po oczach. Zrobiłam wczoraj trasę do rodzicow, całkiem spoko się jechało - Ale już mam stres przed jutrzejszym powrotem.

Hejka ruszam do położnej.

@RoseGold generalnie w 1-3 są oceny opisowe. Tak powinno być ale u nas ta kretynka wystawia oceny i uwaga to jest hit po angielsku. Np Oli ma A-, A!, ma oceny z matmy, polskiego, angielskiego i religii. Gdzie ocen nie powinno być.

I co do wczorajszej akcji m sprawdził i o 9 był alarm włączony w sensie budzik. Ale to nie powód żeby się na dziecko wydzierac jak to nie zależne od niego.
U nas wystawia babka oceny normalnie i moje dziecko ma z polskiego ogólnie 4, bo ma mnóstwo trójek. Nie jestem przewrażliwiona matka i uważam, że jeśli dzieci maja mieć oceny to niech mają, ale zasady to zasady. Po co są ustalenia, ze ocen nie ma, skoro i tak się do tego nie stosują?

Mam jutro imprezę urodzinową męża, tort zamówiony, ciasto na szybko machne od rana i myślę nad kolacją. Ale chyba zrobię sałatkę z makaronu, bagietki z pastą z jajek i pora, no i kurczaka z piekarnika [emoji848] myślicie, że wystarczy? [emoji16]
Życzę udanej imprezy! [emoji1]

Właśnie wyszłam od położnej super kobieta. Młoda sama ma 3 dzieci. Posłuchał serduszka. Zrobiła wywiad. Zmierzył mi obwód brzucha 103 cm masakra. Dała mi ładna teczkę kilka próbek. Kazała przyjść w 37 tc napiszemy plan porodu. Ona jest z polnej ale rodzic tam odradza [emoji23] tak powiedziała. Żałuję że za pierwszym razem tam nie trafiłam do niej.
I siedzę teraz w galerii plaża ho za 30 minut idę po Olisia i mi się nie opłaca iść do domu. Wleze do smyka może mają jakieś przeceny na koszulki dla Olisia.

A i co ki się przypomniało że mam powoedziec w szpitalu żeby dziecka nie kompali. Bo do 5 doby po porodzie się nie kąpię. I odrazu maja mi go do cycka przysttawic. Bo to był błąd że oni Oliwiera dali mi na 2 dobę dopiero. I że mam się nie nastawić że się nie uda karmić.

A ten masaż krocza to nie wiem jak robić, dziwnie mi się to kojarzy [emoji23]
Fajnie, ze trafiłaś na super położną [emoji1] człowiek czuje się bezpieczniej, kiedy ma kogoś zaufanego.

Co do kąpieli, to tez słyszałam, ze nie należy tego robić przez kilka dni. Mi dzieci tylko opłukiwali.

Ostatnia edycja:
Moja znajoma kupiła golfa za 120tys w tym roku... nie polecam. No gdzie takie małe auto za tyle pieniędzy.. Kurczę nie wiem co jest, brzuch bolał łącznie z krzyżem 2-3dni. 2 dni przerwy i dzisiaj znów boli. Odstawilam dupka bo testy snieznobiale. A boobsy dalej sflaczale jak nigdy, nawet sutki normalne i nie bolą. I bądź tu mądry człowieku..
Szczerze mówiąc ja na Volkswageny w ogóle nie patrzyłam, bo wg mnie ceny maja chore. Jakbym miala wydać na auto 200tys (Passat np) to wolałabym audi czy mercedesa.

Byłam w toyocie i skodzie i toyote odrzuciłam na starcie, bo finansowanie maja chore, strasznie drogo miesięcznie wychodzi. A w Skodzie zakochałam się z Kodiaqu. I cena miesięczna i ogólnie auto spoko. Naprawdę bardzo mnie przekonał do siebie. Ale męża nie :/ i na razie stanęło na tym, ze jeśli w ogóle kupujemy samochód, to zostaje mercedes CLA. Ale jestem sceptyczna, wiec wstrzymuje nas z ostateczna decyzja.

U mnie piersi tez dziwne, prawa dalej mnie trochę boli, lewa niby tez, ale zupełnie bez szału.

Samochód jak każdy inny, dla mnie to puszka bo niby z tylu kanapa A dziecka nawet nie posadzisz. [emoji16] testowałam i wczoraj i dziś i biało.. dzisiaj idę zrobić tatuaż na 16 ;) także no..
Co tatuujesz? Pochwal się :D idziesz gdzieś tutaj?

Witam się i ja, myślałam, że Was nie nadrobie [emoji14] robiłam wczoraj testy i dzisiaj rano ale biel aż bije po oczach. Zrobiłam wczoraj trasę do rodzicow, całkiem spoko się jechało - Ale już mam stres przed jutrzejszym powrotem.
Dasz radę :D ja ostatnio codziennie przechodzę stres przed wbijaniem się na główna (tu w Przybiernowie w ogóle nam cały wyjazd pozmieniali), boje się, żeby mi auto nie zgasło[emoji23] ale na razie bez przygód.

reklama
Witam się i ja w sobotnie popołudnie.

Dzisiaj już lepszy chumor. Właśnie wróciłam do domu z zakupów. Wczorajszą laweta 280 euro ale policjant powiedział że auto jest ogólnie sprawne to na szrot i 200 euro powinni nam za niego dać. Także kosztu się zwrócą. Na szczęście tłumacz od nas nic nie wziol bo powiedział że ta sytuacja była losowa i trzeba pomóc. Ale żeby się odwdzięczyć to mąż im powieści żyrandol zrobi koło w samochodzie wymieni gumolit i jutro mają przyjść na kawę i ciacho także będę dzisiaj piekła.

Nadrobię was później, bo teraz z bytnio nie mam czasu.

Miłego weekendu życzę.

Paola udanej imprezy życzę.

Do góry