reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Naprawdę Cię rozumiem :( ale może, żeby Cię trochę pocieszyć, to Ci coś opowiem. Mój mąż swego czasu bardzo dużo siedział w samochodzie, był kierowca. Był to jakiś 12 miesiąc starań. Odpuściłam, bo przecież i tak nie wyjdzie. Przeczytałam na demotywatorach czy czymś w tym stylu, ze kierowcom ze względu na przegrzanie sprzętu [emoji14] ciężej mieć dzieci. Na to zwaliłam nasze problemy i tyle, nawet smutno mi się nie zrobiło. Stwierdziłam, ze może kiedyś przestanie być kierowca i się uda. Po jakimś tygodniu dowiedziałam się, ze jestem w ciąży [emoji14] wręcz byłam zdziwiona, bo już nie wierzyłam, ze może się udać [emoji14]

A plamienia to ewidentnie na owulacje. Jeśli działaliście, to jak najbardziej coś z tego może być :D
Super historia. Właśnie też słyszałam że faceci mają problem splodzeniem dziecka z powodu pozycji siedzącej przegrzania sprzętu i wogule.

Tak działalismy. Ale tylko 15dc czyli dzień po tych plamieniach. Dlatego nie wierzę że mogło się udać.

reklama
Super historia. Właśnie też słyszałam że faceci mają problem splodzeniem dziecka z powodu pozycji siedzącej przegrzania sprzętu i wogule.

Tak działalismy. Ale tylko 15dc czyli dzień po tych plamieniach. Dlatego nie wierzę że mogło się udać.

Ja mam takie krwawienia prawie co miesiąc i próbowałam się dowiadywać, kiedy takie krwawienie występuje - czy należy działać zaraz po nim, czy świadczy o tym, ze już po ptakach. Nie uzyskałam dokładnych odpowiedzi, ale obiło mi się o uszy, ze krwawienie jest przed samą owulacji. Dlatego wg mnie macie szanse jak najbardziej. Ale może niech mnie w razie czego ktoś mądrzejszy poprawi

Ja mam takie krwawienia prawie co miesiąc i próbowałam się dowiadywać, kiedy takie krwawienie występuje - czy należy działać zaraz po nim, czy świadczy o tym, ze już po ptakach. Nie uzyskałam dokładnych odpowiedzi, ale obiło mi się o uszy, ze krwawienie jest przed samą owulacji. Dlatego wg mnie macie szanse jak najbardziej. Ale może niech mnie w razie czego ktoś mądrzejszy poprawi
W tym jest problem ze ja miałam coś takiego pierwszy raz w tym cyklu A miesiaczkuje już 14 lat. Nigdy nawet nie miałam śluzu różowe to tak jak w tym cyklu

Nie ma się co spinać :)
Nam lekarz przy ostatnim cyklu (udanym) po potwierdzonej owulacji mówił, żeby się kochać co dwa dni :D no to teraz z racji poronienia i nie regularnego cyklu nie wiem kiedy dokładnie będzie owu, będę monitorowała dopiero w 12dc, już od początku stosuję te zasadę :p

Nie ma się co spinać :)
Nam lekarz przy ostatnim cyklu (udanym) po potwierdzonej owulacji mówił, żeby się kochać co dwa dni :D no to teraz z racji poronienia i nie regularnego cyklu nie wiem kiedy dokładnie będzie owu, będę monitorowała dopiero w 12dc, już od początku stosuję te zasadę :p
Nie ukrywam że zaczyna się już to robić męczące że z cyklu na cykl się nie udaje małpa przychodzi i znowu żyć od okresu do owu i od owu do @ .

W tym jest problem ze ja miałam coś takiego pierwszy raz w tym cyklu A miesiaczkuje już 14 lat. Nigdy nawet nie miałam śluzu różowe to tak jak w tym cyklu

Ja takie krwawienia zaczęłam mieć około 16 roku życia. Bardzo mnie to irytowało, wyzalalam się lekarzom, a oni mi za każdym razem mówili, ze mam się z tego cieszyć. Później miałam przerwę od czasu pierwszej ciąży do kilku cykli po drugiej ciąży. Nie wiem, dlaczego nagle wróciło. Ale jak widać niestabilna jest takie krwawienie :p
Może u Ciebie tez już zostanie na stałe, wtedy będzie znaczyć, ze masz owulacje :) i lekarz idiota może się schować, ze swoimi teoriami[emoji85]

Ja takie krwawienia zaczęłam mieć około 16 roku życia. Bardzo mnie to irytowało, wyzalalam się lekarzom, a oni mi za każdym razem mówili, ze mam się z tego cieszyć. Później miałam przerwę od czasu pierwszej ciąży do kilku cykli po drugiej ciąży. Nie wiem, dlaczego nagle wróciło. Ale jak widać niestabilna jest takie krwawienie [emoji14]
Może u Ciebie tez już zostanie na stałe, wtedy będzie znaczyć, ze masz owulacje :) i lekarz idiota może się schować, ze swoimi teoriami[emoji85]
Właśnie chciałabym w końcu mieć jakieś objawy owulacyjne żeby szla łatwiej obserwacja cyklu i żebym wiedziała mniej więcej kiedy jest owu u mnie.

reklama
Dziewczyny z tego co pamietam z biologii to nie dziala tak jak czesc mowi.
Ktos powiefzial, ze nie spoznia sie miesiaczka tylko owu I na racje. Miesiaczka wypada 13/14 dni po owulacji wiec jesli wiesz kiedy Ja mialas, to dodaj do tego 14dni. Przynajmniej mnie tak uczono w szkole i na naukach.

Do góry