reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

To jest straszne ja pamiętam czasy jak z m mieszkaliśmy w akademiku i za 50zl robiliśmy zakupy na 2 tygodnie. A teraz? Pójdziesz kupić za 50 to prawie wcale w siatce nic nie masz. A jak nasz kochany rząd zacznie rozdawać kasę tak jak rozdaje na krowy, świnie i 13 emerytury to za chleb zapłacimy 100zl. A teraz jeszcze paliwo pójdzie do góry przez tą całą aferę
Aż strach pomyśleć naprawdę. Powiem szczerze że jak widzę zarobki i życie w DE to nie umialabym już się przestawić spowrotem na życie w Pl. Nawet nie wiem co mam ci napisać bo masz całkowita rację.

reklama
Ale jesteś w ciąży i powinnaś mieć płacone tak jak na umowie masz czyli 3700 zł brutto a nie ze oni obliczaja 2700zl brutto. W ciąży płacą 100% więc niech nie szaleją tylko ci wypłaca bo ta kasa jest ci potrzebna. Masz syna szkolnego zaraz będzie druga dzidzia i też kasa będzie szła jak woda z kranu.
No właśnie tylko że oni wyliczyaja średnia z ostatnich 3 miesięcy chyba... paranoja.

Marta zrób tam porządek tym walcz o swoje ale nie denerwuj się za bardzo [emoji11]

Ja już na naszej polskiej ziemi. Wracam do domu z lotniska i biorę się od razu za pranie [emoji25]

No właśnie tylko że oni wyliczyaja średnia z ostatnich 3 miesięcy chyba... paranoja.

Marta zrób tam porządek tym walcz o swoje ale nie denerwuj się za bardzo [emoji11]

Ja już na naszej polskiej ziemi. Wracam do domu z lotniska i biorę się od razu za pranie [emoji25]

oni biorą średnią z 12 miesiecy niestety a ja też byłam chora w listopadzie i na początku stycznia,

Dziewczyny chyba jest ok co?
Screenshot_20190918_180724.jpeg

Cześć laski:)

Ja dzisiaj 3 dzień na clo :) krzyż mnie boli, jakby ktoś mi deską trzepnął. [emoji16] Dzisiaj załatwiłam zwierzakom szczepienie, rosołek się gotuje :)

Młoda pomysł na tą ścianę świetny, mi się takie rzeczy bardzo podobają, robią klimat :)

Cześć laski:)

Ja dzisiaj 3 dzień na clo :) krzyż mnie boli, jakby ktoś mi deską trzepnął. [emoji16] Dzisiaj załatwiłam zwierzakom szczepienie, rosołek się gotuje :)

Młoda pomysł na tą ścianę świetny, mi się takie rzeczy bardzo podobają, robią klimat :)
Dziękuję kochana. Napewno pomyślę a jak już urządze swoje drugie mieszkanie w DE to wrzucę wam zdjęcia. Właśnie czekam na podpisanie umowy i klucze i mam nadzieję że do końca miesiąca będę mogła się przeprowadzić do nowego mieszkania.

Dziewczyny jutro idę na paznokcie a nie mam pomysłu. Póki co zastanawiam się nad takimi. Załącznik wstawiam niżej.
received_1160405647503710.jpeg

Dziękuję kochana. Napewno pomyślę a jak już urządze swoje drugie mieszkanie w DE to wrzucę wam zdjęcia. Właśnie czekam na podpisanie umowy i klucze i mam nadzieję że do końca miesiąca będę mogła się przeprowadzić do nowego mieszkania.

Dziewczyny jutro idę na paznokcie a nie mam pomysłu. Póki co zastanawiam się nad takimi. Załącznik wstawiam niżej. Zobacz załącznik 1023896
ładne choć nie mój kolor ja to kocham nude i szare. Zależy czy lubisz takie kolorki.

ładne choć nie mój kolor ja to kocham nude i szare. Zależy czy lubisz takie kolorki.
Ja to uwielbiam takie kolory a że jesień już za chwilę to chce w macie.

Ale w przyszłym miesiącu mam zamiar robić szarość z rozem lub fioletem. Jakoś nie potrafię się przekonać aby zrobić wszystkie w jednym kolorze. Zawsze mam minimum 2 kolory a najwięcej miałam 10 innych kolorów. [emoji23]

reklama
Do góry