reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Oj nie było owu jeszcze na pewno, trochę za mną tych testów i wiem że musi być bardzo ciemna krecha
Dziewczyny... co jest grane. Z tych testów owu nic nie rozumie... czy któraś z Was może wrzucić je jeszcze raz ? Robię od 11 dc. Na zdj jest 11, 12, 13, 15 i dziś 16 dc. Głupia ja pominęłam dzień 14 ! W 15dc wyszła mocniejszą 2 kreska A dziś znowu taki bladzioch ! Bylam pewna ze dzis test pokaze owu... Czy to znaczy że załapałam owu ? Albo owu w ogóle nie było? Pomocy! Chyba się rozplacze ! [emoji21][emoji21][emoji21]

Przepraszam za te niechlujstwo ale szybko przyklejalam żeby się z Wami tym podzielić [emoji85]Zobacz załącznik 975287Zobacz załącznik 975288

reklama
Hej kobietki toście naprodukowały....
Mie wczoraj po pracy dosłownie ścieło z nóg 3h spałam jak zabita.
W tym cyklu raczej nici z ciąży niby dopieru jutro owu ale bardzo w to wątpię 0 śluzu brzuch i jajniki też już przestały boleć tylko piersi napierniczają jak to przed @.
Chyba w tym cyklu @ dostane normalnie 28 dniu.
Możliwe że owu była zaraz po @ bo miała gęsty i klejący śluz , jajnik prawy bolał i podbrzusze a teraz nic.

Wczoraj jak oglądałam wiadomosici i mówili o tych sześcioraczkach to sie poryczałam.

Co to jajnikow to mnie dzisiaj w nocy strasznie kłuło w lewym.. teraz czuje jak szpila wbija sie w prawy.. masakra jakas :( a ja prace mam stojącą wiec tez nie pomaga..

Zobac sobie u mnie ja miałam mocna ta krechę. Dziś tez jeszcze zrobię jak wrócę do domu. Mnie się pokrył test z obserwacja i kalendarzykiem.

Nie 11 dc tylko 11 maja ;) i to byl 13 dzien cyklu ;) i zawsze tak mialam jak apka pokazywala tak czulam owu.. a tym razem pozytyw byl 12 maja w 14 dzien cyklu.. i co za tym idzie owu 13 maja w 15 dzien cyklu i czulam brzuch bardzo ze sie dzieje orzez 2 dni.. potem cisza..
Jak Misia dziś objawy? Ale czemu mówisz że owu 11 dc? Przy 28 cyklu owu wychodzi w połowie na 13/14 dzień

Jak owu jeszcze nie było to nie jest źle... dziś mnie delikatnie kłuje lewy jajnik ale może być że sobie wmawiam [emoji52] testuje dalej. Jutro będzie 17dc A miewam 30 dniowe... może cykl bezowulacyjny...

Jak owu jeszcze nie było to nie jest źle... dziś mnie delikatnie kłuje lewy jajnik ale może być że sobie wmawiam [emoji52] testuje dalej. Jutro będzie 17dc A miewam 30 dniowe... może cykl bezowulacyjny...

A jakichś stresów nie miałaś? Może byłaś przeziębiona? Może owulacja Ci się przesunęła?

@RoseGold a pytaj mnie dlaczego... Mój lekarz jest nadwrażliwy chyba. Znam kilka osób z cukrzycą ciążową i nikogo, kto z tego powodu byłby w szpitalu. Niby 2-3 dni mam zostać

Ale chyba lepiej, żeby był nadwrażliwy, niż wszystko olewał (przez takie olewanie w pierwszej ciąży musiałam mieć transfuzję[emoji53]). Mimo wszystko oczywiście szpital to nic fajnego, nawet tylko na 2-3 dni, wiadomo :/

reklama
@RoseGold a pytaj mnie dlaczego... Mój lekarz jest nadwrażliwy chyba. Znam kilka osób z cukrzycą ciążową i nikogo, kto z tego powodu byłby w szpitalu. Niby 2-3 dni mam zostać
A jesteś mi w stanie pomóc zinterpretować mój wynik krzywej cukrowej? Bo na wyniku są tylko normy podane na czczo, a po 1h i 2h już nie ma, ale znalazłam gdzieś w necie, że po 2 norma jest do 140, a powyżej uznawane za cukrzycę ciążową. Od innej osoby słyszałam również, że normy w ciąży się jakoś zmieniają. A z mojego wyniku wychodzi:
Na czczo 87 (norma w ciąży do 92)
Po 1h 159
Po 2h 142.

Czy nie za wolno spada?

Do góry