reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

To prawda, że po stratach wolałoby się dowiedzieć o kolejnej ciąży jak najpóźniej, żeby zminimalizować stres, natomiast szybka opieka lekarska i w razie potrzeby wprowadzenie odpowiednich leków często pomaga tą ciążę utrzymać. Po stratach też ciężko się później z ciąży w pełni cieszyć, ja dopiero po ukończeniu pierwszego trymestru pozwoliłam sobie na radość i odetchnęłam, bo wcześniej po prostu bałam się dopuścić myśl, że się tym razem uda. Ale trzeba być dobrej myśli, na pewno w końcu doczekasz swojego maluszka [emoji6]
Wiesz co powiem Ci coś. Kiedyś nie miałam cierpliwości czasami robiłam testy nawet 7 dni przed terminem @ wiedząc że to za wcześnie. Ale poronienia i non stop testy negatywne mnie tak zrazily do testów że nie robię ich zbyt szybko. Teraz to wogule już nie mam ochoty ich robić. Przez te poronienia wolałabym się dowiedzieć o ciazy jak najpóźniej żeby nie żyć w stresie i aby szybko minęło do porodu.

reklama
To prawda, że po stratach wolałoby się dowiedzieć o kolejnej ciąży jak najpóźniej, żeby zminimalizować stres, natomiast szybka opieka lekarska i w razie potrzeby wprowadzenie odpowiednich leków często pomaga tą ciążę utrzymać. Po stratach też ciężko się później z ciąży w pełni cieszyć, ja dopiero po ukończeniu pierwszego trymestru pozwoliłam sobie na radość i odetchnęłam, bo wcześniej po prostu bałam się dopuścić myśl, że się tym razem uda. Ale trzeba być dobrej myśli, na pewno w końcu doczekasz swojego maluszka [emoji6]
Wiem że tak napewno strach mnie nie opuści do póki nie minie 14tc bo ostatnia ciążę właśnie straciłam w 14tc i jak bym miała po raz 4 stracić to raczej tego nie zniose. I też taka decyzję podjęliśmy z mężem. Jeśli klinika nam pomoże zajść w ciążę i znowu stracę to rezygnujemy z dzieci bo moja psychika już nie jest taka jak była kiedyś.

Ale póki co jestem dobrej myśli że uda mi się zajść w ciążę i urodzić zdrowe duże dziecko bez większych komplikacji.

Wierzę w to, że limity niepowodzeń już wykorzystałaś i teraz tak długo to trwa, ale w końcu się uda [emoji6]
Wiem że tak napewno strach mnie nie opuści do póki nie minie 14tc bo ostatnia ciążę właśnie straciłam w 14tc i jak bym miała po raz 4 stracić to raczej tego nie zniose. I też taka decyzję podjęliśmy z mężem. Jeśli klinika nam pomoże zajść w ciążę i znowu stracę to rezygnujemy z dzieci bo moja psychika już nie jest taka jak była kiedyś.

Ale póki co jestem dobrej myśli że uda mi się zajść w ciążę i urodzić zdrowe duże dziecko bez większych komplikacji.

No to ja jeszcze młodsza ale z wiekiem się nie wyrywałam do tej pory bo nie lubię jak ktoś z góry zakłada za mnie ze to nie ten moment, ja mam 22 mój partner 24
Najważniejsze być gotowym i chcieć [emoji6] jak miałam 22 też bardzo już chciałam dziecka i to bardzo bardzo, tylko mama truła, że lepiej skończyć studia i potem mysleć o maleństwie jak będę miała czas i możliwość się poświęcić na 100%.. Z perspektywy czasu wolałabym być w ciąży wtedy, bo im starsza tym gorzej i bardziej się boję [emoji849]
Kochana w końcu każdej z nas się uda. Jeszcze będziemy się z tego narzekania śmiać wszystkie na jednym wątku. Wierzę w to bardzo mocno.
I to by było najlepsze, jakbyśmy wszystkie razem miały swój wątek ciążowy, bo naprawdę mamy tu super grono [emoji4]

reklama
Do góry