Jagoda Jagoda
Zaangażowana w BB
Jaka jest różnica pomiędzy tymi preparatami. Dzisiaj lekarz chciał mnie przestawić z duphastonu na luteinę,ale nie byłam zbyt chętna i umówiliśmy się,że tak do 2 tygodni mnie przestawi już na luteinę.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Tak aplikatorem mozna podraznic szyjkę tak mi gin tłumaczyłaNooo ja się dowiedziałam dopiero niedawno kiedy już od wielu tyg nie stosuje luteiny. Używałam aplikatora i nic mi nie jest, ale podobno na ulotce jest tak nawet napisane... Pewnie chodzi o podrażnienia czy tam niesterylne przetrzymywanie tego co by infekcji nie dostać
Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w pierwszej i drugiej tez mniej ale druga ciaza zakonczona w 35 tygodniu a to bedzie moje 3 CC i że względu na blizne lepiej zebym nie miała skurczy za mocnych i jestem obstawiona, chociaż skurcze i tak mi się zdarzają już dzisiaj skonczony 23 tydzień, no i początki tez ciężkie bo krwawienia przez krwiaki i oddzielającą się kosmowke
Mysle, że lekarz wie co robi jak zapisuje w końcu zna dokladnie Twoja ciaze i dolegliwościTo faktycznie poważna sprawa. Ja na samym początku, od razu zareagowałam skurczami i leciutkim plamieniem, a lekarza mam takiego,że woli nie ryzykować, też ze względu na pewno na moją chorobę podstawową - a co za tym idzie zerową krzepliwość.
Mysle, że lekarz wie co robi jak zapisuje w końcu zna dokladnie Twoja ciaze i dolegliwościktóry tc ciazy?
Wspolczuje, ja na początku tez 3 razy na patologii ale właśnie przez krwiak i kosmowke. Teraz już powoli zaczynam odliczać do cc bo mam miec albo 28 czerwca albo 4 lipcaNie. Jestem dopiero w 11tc i już zaliczyłam oddział patologii ciążyoraz pierwsze przetoczenie w tej ciąży,a wszystko przez cholerną infekcję dróg oddechowych, którą złapałam
Ale teraz po hospitalizacji i przetoczeniach mam super wyniki badań, które oczywiście zepsują się w niedługim czasie pewnie.
Wczoraj właśnie byłam u mojego gina i żartowałam,że jestem teraz chodzącym okazem zdrowiaRozbawiło go to.
Wspolczuje, ja na początku tez 3 razy na patologii ale właśnie przez krwiak i kosmowke. Teraz już powoli zaczynam odliczać do cc bo mam miec albo 28 czerwca albo 4 lipca
Dokladnie ten przymus oszczędzania się jest ciezki.:/ Ale wszystko dla tych naszych maleństw. To jesteś pod dobrą opieką i trzymam kciuki zeby było juz tylko dobrzeJa byłam przygotowana emocjonalnie i mentalnie na to,że ta ciąża będzie jeszcze trudniejsza,bo wiedziałam ze stan zdrowia o wiele się pogorszył od urodzenia pierwszego dziecka. W tamtej ciąży byłam na patologii ciąży około 8-10 razy,więc miałam świadomość,że teraz też trzeba będzie odleżeć swoje. Takie uroki,ale nie martwię się nadmiernie,bo wiem że moi lekarze wiedzą co robić. W pierwszej ciąży przewidzieli też,że na pewno będzie poród wcześniej i całą ciąże brałam sterydy. Dzięki temu efekt był taki,że urodziłam w 34tc wcześniaka, który bez problemu sam oddychał, miał odruch ssania i nie było problemów ( oprócz tego,że musieli przetaczać mu płytki,bo miał moje przeciwciała w organizmie ).
Dla mnie największą uciążliwością jest przymus zrezygnowania z aktywności jakiejkolwiek i siedzenie w ciąży w domu,bo bardzo się to dłuży.
Od początku ciąży stosuję aplikator. Nic złego się nie dzieje. Nie ma żadnych uszkodzeń, podrażnień, stanu zapalnego, plamień. Jest po każdym użyciu, umyty i wyparzony wrzątkiem. Lekarz nic nie mówił na temat jego szkodliwości a ja jej nie widzę.W ciąży nie można stosować aplikatora
Ja też używałam z aplikatorem i nic mi nie było. Mówię tylko, że na ulotce jest napisane, że w ciąży nie można stosować aplikatoraOd początku ciąży stosuję aplikator. Nic złego się nie dzieje. Nie ma żadnych uszkodzeń, podrażnień, stanu zapalnego, plamień. Jest po każdym użyciu, umyty i wyparzony wrzątkiem. Lekarz nic nie mówił na temat jego szkodliwości a ja jej nie widzę.