Hej. Na I badaniach prenatalnych w 13t2d CRL wyniosło 7,54 cm, natomiast na wizycie u ginekologa prowadzącego moją ciążę w 14t2d CRL wyniosło 7,51 cm. Obraz z USG prenatalnego jest dokładny (podejrzewam, że to wina lepszego sprzętu), natomiast u mojego ginekologa obraz jest mniej wyraźny. Dodatkowo mam tyłozgięcie macicy. Czy to może być powodem takiej różnicy w pomiarach CRL? Lekarz na wizycie nie skomentował tego wyniku (a ja sama zwróciłam na to uwagę już po wyjściu z gabinetu), serduszko bije w normie.
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Niby jest prawda z tą dokladnością, ale z drugiej strony to tydzień róznicy, więc mimo wszystko coś powinno urosnąć. Poczekaj do następnej wizyty.Hej. Na I badaniach prenatalnych w 13t2d CRL wyniosło 7,54 cm, natomiast na wizycie u ginekologa prowadzącego moją ciążę w 14t2d CRL wyniosło 7,51 cm. Obraz z USG prenatalnego jest dokładny (podejrzewam, że to wina lepszego sprzętu), natomiast u mojego ginekologa obraz jest mniej wyraźny. Dodatkowo mam tyłozgięcie macicy. Czy to może być powodem takiej różnicy w pomiarach CRL? Lekarz na wizycie nie skomentował tego wyniku (a ja sama zwróciłam na to uwagę już po wyjściu z gabinetu), serduszko bije w normie.
loumarie
Fanka BB :)
Często lekarze, którzy wykonują prenatalne mają znacznie lepszy, dokładniejszy sprzęt. Widziałam po swoich wizytach, syn na prenatalnych występował w HD.Hej. Na I badaniach prenatalnych w 13t2d CRL wyniosło 7,54 cm, natomiast na wizycie u ginekologa prowadzącego moją ciążę w 14t2d CRL wyniosło 7,51 cm. Obraz z USG prenatalnego jest dokładny (podejrzewam, że to wina lepszego sprzętu), natomiast u mojego ginekologa obraz jest mniej wyraźny. Dodatkowo mam tyłozgięcie macicy. Czy to może być powodem takiej różnicy w pomiarach CRL? Lekarz na wizycie nie skomentował tego wyniku (a ja sama zwróciłam na to uwagę już po wyjściu z gabinetu), serduszko bije w normie.
annam9907
Zaciekawiona BB
Mi tak zmierzyli, że u mojego lekarza było bodajże 72 mm a w szpitalu prawie tydzień później 69 mm
Zapytałam Panią czy zarodek zmalał, odpowiedziała kompetentnie "zależy jak kto mierzy" i powiedziała, że pewnie któryś z pomiarów był niedokładny.
Dziś już dzidziuś dawno pewnie ma ponad 30 cm
Dziś już dzidziuś dawno pewnie ma ponad 30 cm
Podziel się: