reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Roznosci

Ja póki bede mogła sama golić bikini to golę, ale już powoli mi brzusio przysłania co nie co!!
Co do porodu to Antares nikt Ci nie powie że musisz sie ogolic al epotem i tak cię biorą i golą
no bo do rozcięcia i zszycia nie ma innego wyjscia wiec ja wolę to w domu męzowi powierzyć
niż żeby mi jakaś położna to robiła zawsze w domowym zaciszu przyjemniej :)

reklama
Antares77 podobno to czy trzeba się golić czy nie zależy od szpitala i położnych. Kumpele poradziły mi się ogolić, żeby uniknąć tej wątpliwej przyjemności w szpitalu. Raczej źle wspominają ten "zabieg".... Ja napewno poproszę mężusia (właśnie ustalone zostało, że w połowie stycznia choćby nie wiem co wraca z morza i będzie z nami do pierwszego tygodnia marca, supcio!), więc mężuś będzie mnie golił, na spokojnie i w domciu :)
Pozdrowionka ;D

Ja tez nie znosze depilatorow, kilka razy probowalam ale sie nie przekonalam, wole zdecydowanie jednorazowki, a co do bikini przed porodem to tez wole to powierzyc mezowi w domu niz pozniej byc zaskoczona w szpitalu :)

Co do depilatorów to jak mam czas i sile to uzywam - otsatnio w czerwcu przed wyjazdem nad morze, a tak to maszynka. wosk na mnie nie działa.
A co do golenia do porodu to jeżeli nie ogolicie sie w domu to polecam wziąść ze soba swoja maszynkę, bo ja jakos tym szpitalnym nie ufam. mnie goliła położna bo tydzień przed porodem leżałam w szpitalu, więc mąz odpadł. Ale teraz juz przeszkolony, więc może uda mu sie w lutym to wykorzystać ;)

Ja się golę depilatorem, tylko i wyłącznie. Efekt na długo, nie boli mnie już, bo po prostu dawno zaczęłam. I nie używam żadnych pierdółek w stylu nasadek chłodzących, a jak mi się włoski wrastają, to naprawdę rzadko.. prawie w ogóle. Pachy golę maszynką, a bikini woskiem. I przed porodem chyba też woskiem się potraktuję, albo poproszę mężusia..

Karola a jak to jest powiedz do porodu trzeba się ogolić tam na całej powierzchni, czy liczy się tylko wejście ? jejku, raz się cała ogoliłam to strasznie mnie wszystko swędziało bo włoski odrastały...

reklama
Do góry