reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Rozstępy...

reklama
Ja rozstępy mam już od dwóch miesięcy na brzuchu najwięcej, przy piersiach i pod kolanami. Na początku się wkurzałam, ale po kilku dniach mi przeszło. Nie pomogło smarowanie kremami i oliwką niestety, no ale cóż poradzic ;) najważniejsze ze dzidziulek zdrowy - szkoda, ze trzyma mnie w niepewności czy jest chłopcem czy dziewczynką :)

z rozstępami tak juz jest, jak ktoś ma predyspozycje to żadne kremy nie pomogą. Ja nie używam nic specjalnego bo rozstępy mam po pierwszej ciaży i teraz mi sie tylko''dociągają''.

heh a ja jeszcze nie mam rozstepow ale raczej nie mialam nigdy.raz mi sie tylko na udach porobily ale to jak duzo przytylam po poronieniu-wtedy chormony i moje obzarstwo daly efekt w rozstepach na udach:-( ale brzuszek jeszcze bez rozstepow:)):-)

Ja mam sklonnosci do rozstepow i bylam pewna ze predzej czy pozniej zawitam na tym watku..:angry: No i stalo sie:angry: Na moich malych cyckach, ktorych nigdy nie lubilam ze wzgledu na ich rozmiar, pojawily sie fioletowe paskudne rozstepy!!:no: Na brzuchu sie spodziewalam ale na piersiach niekoniecznie..:no:
Mam rozstepy na posladkach, udach i na dole plecow ale w poprzek. Zrobily mi sie od szybkiego wzrostu jak mialam okolo 13 lat, wiec jestem do ich widoku przyzwyczajona ale mimo wszystko jestem zla:wściekła/y:

Na piersiach, udach i pośladkach mam rozstępy, które muszę tolerować od 14 roku życia. W fazie dojrzewania, tak bujnęłam, ze skóra nie nadążała i są tego efekty. Teraz smaruje brzuszek i z dużym niepokojem oglądam się codziennie czy pojawiło się coś nowego. Jak na razie na całe szczęście nie :-)

Dziewczyny, dostałam parę dni temu w aptece kilka próbek kremu na rozstępy Esteti-Q. Czy któraś z Was może używała go dłużej?Ja obecnie używam Fissan,, ale mi sie kończy, a zapomniałam mężowi powiedzieć jak był w Makro.I nie wiem teraz który kupić

Dziewczyny, sorki, ni Esteti-Q, a Elasti-Q:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Z tego co słyszałam na szkole rodzenia, najwięcej rozstępów pojawia się w 8 i 9 miesiącu jak brzuszek rośnie w przód ;/. Najlepsze są podobno kremy co są osobno na brzuszek i osobno na biust, bo skóra na biuście jest bardziej wrażliwa i dlatego powinno się używać dwóch.

Zakupiłam kremy i dam znać jak się sprawują. Polecane przez mamy w ciąży i po ciąży.

reklama
Ja używam kremu firmy Pharmaceris zapobiegającego rozstępom od 4 m-ca i nie mam ani jednego rozstępu. Naprawdę polecam. A do tego skóra jest taka delikatniutka, nawilżona i nie swędzi.

Ostatnia edycja:
Do góry