Kinia
sierpień 2009
U mnie już się zaczynają
Niedawno wynalazłam na wewnętrznej stronie ud (całkiem spore) i kilka malutkich na biodrach. Smaruję się cała od początku ciąży, ale jak widać niewiele to pomaga. Zawsze miałam skłonności do rozstępów, jednak miałam nadzieję.... Moja siostra po porodzie wyglądała strasznie! Miała masę brzydkich rozstępów wszędzie - na udach, biodrach, plecach, brzuchu, pośladkach i piersiach. Wprawdzie niczym sie nie smarowała, ale nawet nie sądziłam, że można mieć ich tyle. Kupiłam ostatnio Mustelę, bo ponoć pomaga na te świeże rozstępy i zobaczymy. Mam nadzieję, że będą choć trochę mniej widoczne. 
Niedawno wynalazłam na wewnętrznej stronie ud (całkiem spore) i kilka malutkich na biodrach. Smaruję się cała od początku ciąży, ale jak widać niewiele to pomaga. Zawsze miałam skłonności do rozstępów, jednak miałam nadzieję.... Moja siostra po porodzie wyglądała strasznie! Miała masę brzydkich rozstępów wszędzie - na udach, biodrach, plecach, brzuchu, pośladkach i piersiach. Wprawdzie niczym sie nie smarowała, ale nawet nie sądziłam, że można mieć ich tyle. Kupiłam ostatnio Mustelę, bo ponoć pomaga na te świeże rozstępy i zobaczymy. Mam nadzieję, że będą choć trochę mniej widoczne. 
Moze dlatego ze bardzo duzo przytylam bo juz jestem 15kg na + a zawsze bylam bardzo szczupla i skora nie byla przyzwyczajona do tak wyczynowego rozciagniecia sie a moze to cos z genetyka... Nie wiem... Jednak pewna jestem jednego- nawet systematyczne smarowanie sie nie da 100% efektu... Jezeli roztepy maja byc to i tak beda:-( Ja najpierw zauwazylam na posladkach i udach... Teraz juz nawet pojawily sie na biodrach i piersiach (choc te nie urosly duzo mimo ze wcale by mi to nie przeszkadzalo
) i co gorsze to nie sa pojedyncze roztepy...
Tylko masa malutenkich kreseczek... Nawet nie da sie ich policzyc
:-