reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozszerzamy dietę dziecka czyli: co, kiedy, ile i jak...

ariska co dziecko to inne
trzeba próbować a nie się bać

mój na razie może jeść
banany , jabłka, kalafior, ziemniaki, marchewkę, seler, pietruszkę , szpinak , kaszki - bananowa i malinowa, kleik kukurydziany, kasza manna

mięsa na razie nie daję
skoro w dwa tygodnie przybrał 700 gram to jest karmiony dobrze

reklama
Ariska zgadzam sie z Toba, ze dziecko powinno probowac wszystkiego. Im wczesniej tym lepiej.

700 g na 2 tygodnie ? Znalazlam takie cos w necie:
"W pierwszych czterech miesiącach malec przybiera 120–225 g na tydzień. Potem przyrost wagi zmniejsza się do 90–150 g na tydzień. Sześciomiesięczne niemowlę przybiera 50–80 g na tydzień. Między 4. a 6. miesiącem podwaja wagę urodzeniową, a w okolicy pierwszych urodzin potraja ją."

Ja jeszcze nie dawalam mojemu malemu truskawek. Nie chce dawac mu tych z marketu, jeszcze 3 tygodnie i jade do PL, wiec wybiore sie na targ lub do ogrodka moich rodzicow.

a czy w tym wieku 700gram na 2 tyg to nie za duzo??

nie wiem czy nie za dużo, Pani doktor się cieszyła że tak ładnie
ja nie mam wagi w domu ,tyle przybrał i już
a dostawał tylko kaszkę , kleik w nocy i czasem coś jeszcze...

na razie więcej mu nic nie daję
mały waży teraz 6700 prawie i tak trzymać....

w klinice na sztucznym mleku potrafił przybrać 100 gram na dzień
a po 2 tygodniach to ponad kilogram

a moj bobas przybral 1 kg w miesiac i jest ok. Kazde dziecko rosnie i rozwija sie we wlasnym tempie.

A co do wprowadzania nowosci to nie zawsze jest to dobre zwlaszcza przy alergikach... np moj maly alergik moze tylko jablko i zupke z marchwi i ziemniaczka i tak do pol roku conajmniej. Proba czegokolwiek innego konczy sie bolem brzuszka i sluzem w kupce.

laski to co ja mogę za to że tyle przybrał, nie mam licznika w oczach chyba prawda?

jak będzie coś nie tak to się pewnie o tym dowiem
najpierw stracił na wadze to teraz to przynajmniej nadrobił

reklama
Do góry